ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
maria perperidi diaitologos diatrofologos

Μαρία Περπερίδη

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.
35010 Προβολές

Σπουδές

Φοίτησα στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Τελειώνοντας τις σπουδές μου θέλησα να συνεχίσω την εκπαίδευσή μου στο Μεταπτυχιακό τμήμα «Εφηρμοσμένης Διαιτολογίας – Διατροφής» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με κατεύθυνση την «Διατροφή και Άσκηση». Στην προπτυχιακή μου διατριβή ασχολήθηκα με την διατροφική παρέμβαση και αξιολόγηση αθλητών υψηλού επιπέδου του υγρού στίβου ενώ στην μεταπτυχιακή μου διατριβή με την επίδραση της δίαιτας και της άσκησης στα ενδομυικά λιποειδή σε διαβητικούς ασθενείς.

Απασχόληση

Από το 2006 διατηρώ Νόμιμο Διαιτολογικό Γραφείο στην γενέτειρα μου, το Μεσολόγγι, όπου αναλαμβάνω την διατροφική αντιμετώπιση και υποστήριξη παιδιών και ενηλίκων με περιστατικά παχυσαρκίας, αύξησης βάρους, διατροφικών διαταραχών, αθλητών & αθλούμενων, εγκύων αλλά και διάφορων κλινικών περιστατικών. Παράλληλα με το γραφείο μου, εργάζομαι και ως καθηγήτρια στο Μάθημα της Διατροφής, στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Ταυτόχρονα προσφέρω εθελοντικά τις συμβουλές μου σε αθλητικούς συλλόγους και σχολεία της περιοχής. Αρθρογραφώ για το medNutrition.gr καθώς και για το δικό μου blog διατροφής "ideesdiatrofis.blogspot.gr".

Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης απέκτησα κλινική εμπειρία στα νοσοκομεία: Γενικό Π.Ν.Α., Γ. Γεννηματάς ( Γαστρεντερολογική κλινική, Πλαστική Κλινική και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας), Ερυθρός Σταυρός (Πνευμονολογική κλινική, Παθολογική κλινική, Καρδιολογική Κλινική, Νεφρολογική Κλινική, Νευρολογική Κλινική, Διαβητολογική Κλινική και Εξωτερικά Ιατρεία Παχυσαρκίας) και Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» (Παιδιατρική κλινική).

Κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών μου σπουδών εργάστηκα ως Διαιτολόγος σε γνωστό Πολυδύναμο Γυμναστήριο στην Πεύκη Αττικής, παρακολουθώντας παχύσαρκους αλλά και αθλούμενους, ενώ παράλληλα προσέφερα εθελοντικά τις υπηρεσίες μου ως διαιτολόγος σε πρόγραμμα Παιδικής Παχυσαρκίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και στα Δημοτικά Ιατρεία της Καλλιθέας.

Κατάρτιση

Παράλληλα με τις σπουδές μου παρακολούθησα το πρόγραμμα ψυχολογικής προσέγγισης «Δεξιότητες Επικοινωνίας και Συμβουλευτικής για Διαιτολόγους» που διοργάνωνε το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στα Κέντρα Συμβουλευτικής του.

Ενημερώνομαι τακτικά διαβάζοντας τα πιο πρόσφατα επιστημονικά άρθρα αλλά και από ημερίδες και συνέδρια σχετικά με τις εξελίξεις στον κλάδο της διατροφής.

Ενδιαφέροντα

Κάνω πολλά ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας ενώ ταυτόχρονα μου αρέσει να ταξιδεύω και με την φαντασία μου διαβάζοντας πολλά και διάφορα είδη λογοτεχνίας. Λατρεύω το περπάτημα είτε σε πολυσύχναστα μέρη είτε στην φύση και γυμνάζομαι κάνοντας πιλάτες.

Διαιτολογικό Γραφείο
Μαρία Περπερίδη
Σπυρίδωνος Τρικούπη 10, Μεσολόγγι
2631055611
6947272639
Λίγα λόγια για το γραφείο