ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
maria nikolidaki diaitologos diatrofologos

Μαρία Νικολιδάκη

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Σπουδές

Ξεκίνησα τις σπουδές μου φοιτώντας στο τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας του ΤΕΙ Αθήνας , και συνέχισα στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην πτυχιακή μου διατριβή ασχολήθηκα με τους παράγοντες κινδύνου του μεταβολικού συνδρόμου σε παιδιά σχολικής ηλικίας συγκεκριμένων πληθυσμών.

Απασχόληση

Παρέχω τις διαιτολογικές μου υπηρεσίες σε γραφείο στο Ηράκλειο της Κρήτης, σε πολυδύναμο κέντρο φυσικής δραστηριότητας στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι του Ηρακλείου, ενώ παράλληλα είμαι υπεύθυνη, παρέχοντας και διαιτολογικές υπηρεσίες στο κέντρο θαλασσοθεραπείας (Spa) πεντάστερου ξενοδοχείου του νομού Λασιθίου. Επίσης συμμετέχω ως διαιτολόγος στο τακτικό ιατρείο 'Παιδικής Παχυσαρκίας' που πραγματοποιείται από την Παιδιατρική Κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα, απέκτησα πολύτιμη εμπειρία ως συνεργάτης σε διαιτολογικό γραφείο Αλλαγής και Τροποποίησης Διατροφικής Συμπεριφοράς (Nutrimed - Ν.Ερυθραία).Κλινική εμπειρία απέκτησα, στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης στα νοσοκομεία "Ερυθρός Σταυρός" , "Γεώργιος Γεννηματάς" και "Σισμανόγλειο" βιώνοντας συγχρόνως τις απαιτήσεις ενός κλινικού περιβάλλοντος.

Κατάρτιση

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επιμόρφωσης έχω ολοκληρώσει δύο προγράμματα ψυχολογικής προσέγγισης της διαιτολογικής πράξης, ξεχωριστής σημασίας για την εξέλιξή και την αποτελεσματικότητάς του 'ρόλου' μου ως διαιτολόγος, το "Πέρα από τα όρια της Δίαιτας" και "Δεξιότητες επικοινωνίας και συμβουλευτικής για διαιτολόγους" που διοργανώνει το Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών (ΚΕΨΕΦ).Έχω παρακολουθήσει ακόμη σεμινάριο για τις Διαταραχές Λήψης Τροφής με μεγαλύτερη έμφαση στην Νευρογενή Ανορεξία που διοργανώνεται από το ίδιο κέντρο.

Οι εξελίξεις στον τομέα της Διατροφής είναι συνεχείς, πολύπλευρες και πολυάριθμες . Προκειμένου λοιπόν να είμαι όσο περισσότερο σ' επαφή μ' αυτές ενημερώνομαι τακτικά από σχετικές ημερίδες και συνέδρια, έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και τους αρμόδιους επίσημους αναγνωρισμένους φορείς.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Χατζημιχάλη Γιάνναρη 19 & Έβανς 3 71202, Ηράκλειο Κρήτης
2810222112
6948057964