ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
konstantina moyliou diaitologos diatrofologos

Κωνσταντίνα Μούλιου

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Σπουδές

Αποφοίτησα με άριστα από το 3ο Γενικό Λύκειο Αχαρνών το 2008 και στη συνέχεια σπούδασα στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, απ' όπου και αποφοίτησα τον Φεβρουάριο του 2013. Η πτυχιακή μου μελέτη, με την οποία και ασχολήθηκα ερευνητικά τα έτη 2011-2012, είχε ως θέμα τις «Διατροφικές συμπεριφορές ατόμων που έχασαν βάρος και διατηρούν επιτυχώς μέρος της απώλειας του βάρους».

Απασχόληση

Αυτή την περίοδο παρέχω διαιτολογικές υπηρεσίες σε διαιτολογικό γραφείο των βορείων προαστίων, εστιάζοντας στην διατροφική συμβουλευτική των πελατών, ενώ παράλληλα εργάζομαι και ως διαιτολόγος σε φαρμακείο, ως υπεύθυνη για την διατροφική υποστήριξη, αλλά και την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για τα συμπληρώματα διατροφής.

Στα πλαίσια της επαγγελματικής μου πορείας, έχω εργαστεί ως ερευνήτρια διαιτολόγος και ως ερευνήτρια πεδίου για λογαριασμό της Πανελλαδικής Μελέτης Διατροφής και Υγείας (ΠΑ.ΜΕ.Δ.Υ) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και ως υπεύθυνη διαιτολόγος σε πολυδύναμο κέντρο αισθητικής και αδυνατίσματος στα ανατολικά προάστια Αττικής. Στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα εργάστηκα ως ιατρική-διατροφική επισκέπτης για λογαριασμό μεγάλης εταιρίας συμπληρωμάτων διατροφής, με σκοπό την ενημέρωση ειδικών για τις εξελίξεις στον χώρο των συμπληρωμάτων. Η εμπειρία μου επεκτείνεται επίσης και στα πλαίσια των προπτυχιακών μου σπουδών, όπου πραγματοποίησα πρακτική άσκηση ως κλινική διαιτολόγος στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο Γ.Ν.Α και ΚΑΤ στην Αττική, ενώ απασχολήθηκα και στον τομέα της δημόσια υγείας, με πρακτική σε παιδικό σταθμό της Πετρούπολης, ως υπεύθυνη για την διατροφική διαπαιδαγώγηση των παιδιών, καθώς και στον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων- Διατροφολόγων, υποστηρίζοντας επιστημονικά τις δραστηριότητές τους. Επιπλέον, στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης, εργάστηκα και στον χώρο της βιομηχανίας τροφίμων και συγκεκριμένα στο αναλυτικό εργαστήριο χημείας και ποιοτικού ελέγχου των τροφίμων, στην βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων ΦΑΓΕ Α.Ε.

Τέλος, στην διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων απασχολήθηκα σε ποικίλες θέσεις εργασίας, γεγονός που συνέβαλλε στην βελτίωση των κοινωνικών μου δεξιοτήτων και στην αρμονική προσαρμογή σε πολύπλευρα περιβάλλοντα εργασίας.

Κατάρτιση

Στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης, συμμετέχω σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες με σκοπό την διαρκή ενημέρωση σε θέματα διατροφής και υγείας, ενώ παράλληλα το ενδιαφέρον μου επεκτείνεται και στην συμμετοχή σε σεμινάρια που αφορούν καινοτομικές δραστηριότητες στον χώρο των τροφίμων και της υγείας, καθώς και σε σεμινάρια αυτοβελτίωσης.

Eνδιαφέροντα

Ανέκαθεν ήμουν άτομο δραστήριο, φροντίζοντας να αξιοποιώ τον ελεύθερό μου χρόνο βρίσκοντας νέα πράγματα προς ενασχόληση και ευκαιρίες προσωπικής ανάπτυξης. Λατρεύω τα ταξίδια σε κάθε πιθανό μέρος, όπως επίσης και τις περιπετειώδεις δραστηριότητες! Μέσα στις μεγάλες μου αγάπες συγκαταλέγεται ο λάτιν και χιπ χοπ χορός και με κάθε ευκαιρία φροντίζω να μένω σε φόρμα, κάνοντας γυμναστική και συμμετέχοντας σε αθλητικές δραστηριότητες, ενώ παράλληλα εκφράζω τις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες μέσω της ζωγραφικής.

Στοιχεία Επικοινωνίας