ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
agathi mixail diaitologos diatrofologos

Αγάθη Μιχαήλ

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, B.Sc.

Σπουδές

Σπούδασα Διατροφολογία και Δηµόσια Υγεία στο Πανεπιστήµιο Sheffield Hallam, στο Ηνωµένο Βασίλειο και αποφοίτησα τον Ιούνιο του 2010. Η πτυχιακή µου µελέτη είχε θέµα: «Διαχείριση Σωµατικού Βάρους και Επίπεδα Τριγλυκεριδίων». Στη συνέχεια σπούδασα Διαιτολόγια στο Πανεπιστηµίου του Hertfordshire/ Πανεπιστήµιο Λευκωσίας. Η πτυχιακή µου εργασία είχε θέµα: «Πιθανή Επίδραση της Διατροφικής Παρακολούθησης στην Απώλεια Βάρους και την Πρόσληψη Θρεπτικών Συστατικών σε Κύπριους Ασθενείς Βαριατρικής.»

Απασχόληση

Η πρώτη µου απασχόληση στον τοµέα της Διατροφολογίας ήταν µέσω της συνεργασίας µου µε καταρτισµένη Κλινική Διαιτολόγο όπου για 8 µήνες δούλευα στο γραφείο της ως Διατροφολόγος για τα επαναληπτικά ραντεβού. Ωστόσο, η πρώτη µου απασχόληση στον τοµέα της Κλινικής Διαιτολογίας ήταν µέσω της κλινικής πρακτικής µου άσκησης σε δηµόσια νοσηλευτήρια, ιδιωτικές κλινικές, γηροκοµεία, κέντρα αποκατάστασης και γραφεία Κλινικών Διαιτολόγων σε ολόκληρη την Κύπρο. Μέσω της πρακτικής µου άσκησης, είχα την ευκαιρία να έρθω σε επαφή µε κλινικά περιστατικά και να χρησιµοποιήσω τις γνώσεις µου στην πράξη.

Κατάρτιση

Στο προπτυχιακό πρόγραµµα σπουδών µου, πραγµατοποίησα κλινική πρακτική άσκηση σε δηµόσια και ιδιωτικά νοσοκοµεία, κέντρα αποκατάστασης και γραφεία διαιτολόγων σύνολο 1,437 ώρες. Έχω κάνει διαλέξεις σε παιδική οµάδα ποδοσφαίρου, γυµναστήρια αλλά και σε διάφορους συνδέσµους ασθενών. Επίσης έχω συµµετάσχει σε διάφορα προγράµµατα του Συνδέσµου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου (ΣυΔιΚυ). Συνεργάζοµαι από το 2015 ως Διαιτολόγος µε τον µη- κυβερνητικό οργανισµό Bone Vivo, που έχει ως σκοπό µέσα από δια-δραστικά µαθήµατα και διάφορες εκδηλώσεις-δραστηριότητες, να διαφωτίσει και να εκπαιδεύσει τα παιδιά για την σηµασία της υγιεινής διατροφής, της καθηµερινής άσκησης και του υγιεινού τρόπου ζωής. Έχω παρακολουθήσει διάφορα συνέδρια και ηµερίδες σχετικά µε την διατροφή και την υγεία καθώς επίσης και για ιατρικά θέµατα. Τώρα εργάζοµαι ως Κλινική Διαιτολόγος ιδιωτικά αλλά και σαν Σύµβουλος Πωλήσεων σε µεγάλη αλυσίδα καταστηµάτων µε προϊόντα υγιεινής διατροφής, συµπληρώµατα διατροφής και φυσικών θεραπειών. Είµαι εγγεγραµµένη και αναγνωρισµένη ως Κλινική Διαιτολόγος; Registered Dietitian από το Health and Care Professions Council (HCPC), τον Σύνδεσµο Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου (ΣυΔιΚυ) καθώς και από το Συµβούλιο Εγγραφής Επιστηµόνων Τροφίµων Τεχνολόγων Τροφίµων και Διαιτολόγων Κύπρου.

Eνδιαφέροντα

Μου αρέσει πολύ ο χορός αν και δεν ασχολούµαι επαγγελµατικά, το τραγούδι µε φίλους, η µαγειρική και η ποδηλασία. Μου αρέσει επίσης ο κινηµατογράφος και τα ταξίδια.