ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
thaleia kardatou diaitologos diatrofologos

Θάλεια Καρδάτου

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.
56112 Προβολές

Σπουδές

Σπούδασα στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών απ’ όπου αποφοίτησα τον Ιούλιο του 2010. Τον Αύγουστο του 2011 ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές πάνω στην Κλινική Διατροφή στο Λονδίνο (King’s College London). Το ερευνητικό μου ενδιαφέρον εστιάστηκε στην επίδραση της κατανάλωσης καφέ πάνω στο αίσθημα της όρεξης και στη διαιτητική πρόσληψη υγιών ατόμων σε προπτυχιακό επίπεδο και στην επίδραση της διατροφής στα καρδιαγγειακά νοσήματα σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Κλινική εμπειρία

Στα πλαίσια των προπτυχιακών μου σπουδών, εκπαιδεύτηκα στα Γενικά Νοσοκομεία Αθηνών «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», καθώς και στο «Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών».

Μετά το πέρας των ακαδημαϊκών μου σπουδών συμμετείχα εθελοντικά σε ερευνητικό πρόγραμμα που διεξήγαγε η Ε’ Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ευαγγελισμός» που μελετούσε την επίδραση της κατάστασης θρέψης βαρέως πασχόντων ασθενών στην πορεία και την εξέλιξη της νόσου.

Από το Σεπτέμβριο του 2015 και για ένα έτος εργάστηκα στο Διαιτολογικό Τμήμα της Ιδιωτικής Κλινικής “Mediterraneo Hospital” στη Γλυφάδα. Η ενασχόλησή μου εκεί με τα περιστατικά του παθολογικού, γαστρεντερολογικού, χειρουργικού, καρδιολογικού, καρδιοχειρουργικού τμήματος, της Μονάδας Εντατικής θεραπείας και του τμήματος Βαριατρικής χειρουργικής της παχυσαρκίας για Έλληνες και Διεθνείς ασθενείς μου προσέφερε πληθώρα ερεθισμάτων και εμπειρίας με κλινικά περιστατικά.

Απασχόληση

Από το 2011 παρακολουθώ περιστατικά ως ελεύθερη επαγγελματίας. Από τον Ιούνιο του 2013 διατηρώ αυτόνομο διαιτολογικό γραφείο στα Μέγαρα Αττικής και από το Δεκέμβριο του 2016 επέκτεινα την επαγγελματική μου δραστηριότητα με δεύτερο διαιτολογικό γραφείο στον Άλιμο (Νότια Προάστια Αθηνών).

Από τον Απρίλιο του 2016 είμαι υπεύθυνη του Διαιτολογικού τμήματος στο Ιατρείο Μεταβολικών Νοσημάτων του Ταμείου Υγείας των εργαζομένων της Τράπεζας της Ελλάδος στο Χολαργό.

Ως συνεργάτης ιδιωτικής καρδιολογικής κλινικής, εταιρίας παροχής κατ’ οίκων υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς και Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας, έχω ασχοληθεί με πλήθος περιστατικών παχυσαρκίας, καρδιαγγειακών νοσημάτων, σακχαρώδους διαβήτη, καθώς και με περιστατικά διαταραχών λήψης τροφής, ψυχογενούς ανορεξίας και βουλιμίας από το 2011 μέχρι σήμερα.

Κατάρτιση

Το ενδιαφέρον μου- εκτός από την ενασχόληση με κλινικά περιστατικά- εστιάζεται στη ρύθμιση του σωματικού βάρους των ατόμων μέσω τεχνικών τροποποίησης συμπεριφοράς. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια Συμβουλευτικής τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών μου όσο και μετά από αυτές.

Παράλληλα, οι ραγδαίες εξελίξεις της μοριακής βιολογίας που αφορούν την αλληλεπίδραση γενετικών παραγόντων με τη διατροφή με ώθησαν να ασχοληθώ τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο με τη Διατροφογενετική/ Διατροφογενωμική ώστε να παρέχεται η πλέον εξατομικευμένη προσέγγιση σε όλους.

Παρακολουθώ πλήθος συνεδρίων και ημερίδων γύρω από τη διατροφή από το 2006 και αρθρογραφώ τακτικά στο medNutrition.gr, το 1ο πόρταλ διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο.

kardatou dietitian sinedrio

Αρθρογράφηση

Επίσης, μπορείτε να δείτε ένα μέρος της αρθρογράφησής μου στο medNutrition εδώ:

Ενδιαφέροντα

Λατρεύω τη μαγειρική και με εξιτάρει να δημιουργώ γευστικά και ταυτόχρονα υγιεινά και θρεπτικά πιάτα, γι αυτό έχω δημιουργήσει και μεγάλη βάση συνταγών που απευθύνονται σε διάφορα ηλικιακά και πληθυσμιακά γκρουπ (βρέφη, παιδιά, εγκύους, διαβητικούς, νεφροπαθείς, ασθενείς που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή). Αν είχα περισσότερο ελεύθερο χρόνο, θα ήμουν σίγουρα food blogger!

Επίσης, λατρεύω τη γυμναστική με ιδιαίτερη προτίμηση στο τρέξιμο και στη γιόγκα. Μπορεί να φαντάζουν διαφορετικά αλλά και θα τα δυο προσφέρουν εκτός από σωματική και ψυχική ανάταση!

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διαιτολογικό Γραφείο
Θάλεια Καρδάτου
Μελετίου Ζαχαριά 23 και Ηφαίστου, Μέγαρα
2296080269
Λίγα λόγια για το γραφείο
Διαιτολογικό Γραφείο
Θάλεια Καρδάτου
Θεομήτορος 42, Άλιμος
2130440334
Λίγα λόγια για το γραφείο