ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
tonia karagianni diaitologos diatrofologos

Τόνια Καραγιάννη

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc, Ph.D.
34488 Προβολές

Σπουδές

Φοίτησα στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού ιδρύματος Κρήτης. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς την παθολογία και την κλινική διατροφή θέλησα να συνεχίσω να διερευνώ τη σχέση της διατροφής με τα διάφορα νοσήματα. Έτσι, τον Οκτώβριο του 2006 ξεκίνησα τις μετατυχιακές μου σπουδές με εξειδίκευση στην Κλινική Διατροφή στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εντρυφώντας περισσότερο στη σχέση της διατροφής και των θρεπτικών συστατικών με την υγεία σε συνδυασμό με την αγάπη προς την έρευνα, εκπόνησα τη διδακτορική μου διατριβή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο τμήμα της Ειδικής Αγωγής.

Απασχόληση

  • Παρέχω τις διαιτολογικές μου υπηρεσίες στο Βόλο. Παράλληλα, είμαι επιστημονική συνεργάτης της medΝutrition.
  • Η αρθρογράφηση για τη medNutrition, με φέρνει σε επαφή με στοιχεία και έρευνες πολύ ενδιαφέρουσες και άκρως αποκαλύπτικές.
  • Μέσα απο την πρακτική άσκηση σε νοσοκομεία, ήρθα σε επαφή με πολλά και διάφορα ενδιαφέροντα περιστατικά και συνειδητοποίησα πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της διατροφής. Με την εθελοντική απασχόληση σε διάφορους οργανισμούς, προσπαθώ να προσθέσω ένα μικρό λιθαράκι στην προσφορά στο συνάθρωπο.
  • Η παρουσίαση της ενότητας "Διατροφή του νηπίου και του παιδιού, διατροφή για παιδιά με ειδικές ανάγκες", στο Α΄ εξάμηνο του Παιδ. Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στα πλαίσια του μαθήματος "Αγωγή Υγείας", απο το 2010, με έχει φέρει σε επαφή με τις διατροφικές ανάγκες των παιδιών με ειδικές ικανότητες, γεγονός πολύ σημαντικό για την περαιτέρω καταρτησή μου.

Κατάρτιση

Οι εξελίξεις στον τομέα της Διατροφής είναι πολλές και γι'αυτό ενημερώνομαι τακτικά από σχετικές ημερίδες και συνέδρια με θέμα τη διατροφή .

Eνδιαφέροντα

Μου αρέσει πολύ να ταξιδεύω και να έρχομαι σε επαφή με νέα στοιχεία, ήθη και έθιμα διαφόρων πολιτισμών. Η αγάπη για τα ταξίδια συνοδεύεται πάντα και με την αντίστοιχη δοκιμή των τοπικών πιάτων, κάτι το οποίο πολλές φορές είναι πρωτόγνωρο και πολύ πολύ ενδιαφέρον. Μου αρέσει το διάβασμα και συγκεκριμένα λατρεύω τα βιβλία που έχουν να κάνουν με εγκλήματα και δολοπλοκίες (στην βιβλιοθήκη μου αν ψάξετε θα βρείτε αρκετά απο τα βιβλία της Agatha Christie και του Dawn Brown..) . H μουσική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μου.

Διαιτολογικό Γραφείο
Τόνια Καραγιάννη
Σπυρίδη 3, Βόλος, Ελλάδα
2421303674
6947827831
Λίγα λόγια για το γραφείο