ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
georgia dania diaitologos diatrofologos

Γεωργία Δανιά

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
35655 Προβολές

Σπουδές

Φοίτησα στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Τελειώνοντας τις σπουδές μου, ολοκλήρωσα με επιτυχία το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σπουδών με θέμα την Αθηροσκλήρωση που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Λιπιδιολογίας και Αθηροσκλήρωσης. Στην πτυχιακή μου διατριβή ασχολήθηκα με τη σχέση της μεσογειακού τύπου διατροφής με τη βαρύτητα του οξέος στεφανιαίου συνδρόμου σε δείγμα αστικού πληθυσμού [μελέτη Greek study of Acute Coronary Syndromes (GREECS)]

Απασχόληση

Από το 2007 διατηρώ το δικό μου ιατρείο στη Δάφνη όπου και παρέχω τις διαιτολογικές μου υπηρεσίες, γεγονός που με φέρνει καθημερινά σε επαφή με πολύ κόσμο που χαίρομαι να βοηθώ. Παράλληλα, είμαι επιστημονικός συνεργάτης και ασχολούμαι με τη συγγραφή άρθρων στο portal διατροφής medNutrition.

Το 2013 εργάστηκα παράλληλα με το ιατρείο μου, στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα: «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή» όπου αποκόμισα πολλές εμπειρίες που με βοήθησαν στην αντιμετώπιση περιστατικών παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας.

Στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα, εργάστηκα στα δημοτικά ιατρεία του δήμου Αγίου Δημητρίου, σε γυμναστήριο και σε ινστιτούτα αδυνατίσματος. Παλαιότερα δε, έχω εργαστεί στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης στα νοσοκομεία «Σισμανόγλειο», «Ερυθρός Σταυρός», «Γενικό Κρατικό» και «Τζάνειο» όπου αντιμετωπίσαμε περιστατικά κλινικών όπως η Πνευμονολογική, η Καρδιολογική, η Νεφρολογική, η Νευρολογική, η Γαστρεντερολογική, η Διαβητολογική και η ΜΕΘ.

Κατάρτιση

Οι εξελίξεις στον τομέα της υγείας και της διατροφής είναι πολλές και γι' αυτό και ενημερώνομαι τακτικά από σχετικές ημερίδες και συνέδρια με θέμα τη διατροφή όπως τα Πανελλήνια συνέδρια διαιτολογίας και διατροφής, τη διατροφή στην οστεοπόρωση, στις καρδιαγγειακές νόσους, στον διαβήτη κλπ.

Eνδιαφέροντα

Μου αρέσει πολύ να γυμνάζομαι κάνοντας γιόγκα και ποδήλατο σε εξωτερικούς χώρους τα οποία με κρατούν και σε πολύ καλή φόρμα. Έχω αδυναμία επίσης στα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδος και μου αρέσει να ανακαλύπτω νέα μέρη και να περπατάω στη φύση.

Διαιτολογικό Γραφείο
Γεωργία Δανιά
Μεγάλου Αλεξάνδρου 18, Δάφνη, Ελλάδα
2109712627
6946787597
Λίγα λόγια για το γραφείο