ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
iro gounitsioti diaitologos diatrofologos

Ηρώ Γουνιτσιώτη

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Σπουδές

Αποφοίτησα από το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Ως θέμα της πτυχιακής μου εργασίας αποτέλεσε η προεγχειρητική και μετεγχειρητική αξιολόγηση γυναικών με νεοπλασίες, στην Α' Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Π.Γ.Ν. Παπαγεωργίου. Στη συνέχεια ακολούθησε η μεταπτυχιακή ειδίκευση μου στο τομέα της φροντίδας του Σακχαρώδη Διαβήτη, με κατεύθυνση στην Κλινική Διαβητολογία. Η μεταπτυχιακή μου διπλωματική αφορούσε την ποσοτικοποίηση του επικάρδιου λίπους σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, στην Α' Προπαιδευτική Κλινική του Π.Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μου σπουδών, έλαβα τιμητικές υποτροφίες αριστείας και επίδοσης.

Απασχόληση

Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και δραστηριοποιούμαι κατά κύριο λόγο στη Θεσσαλονίκη. Είμαι συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Ego Ideal, και μαζί με εξειδικευμένους ψυχολόγους και ψυχιάτρους παρέχουμε ολιστική αντιμετώπιση σε περιστατικά διατροφικών διαταραχών και παχυσαρκίας. Παράλληλα, αποτελώ επιστημονικό συνεργάτη της Α ́ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ στο Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο Παχυσαρκίας και Μεταβολισμού από το 2008. Επιπλέον, είμαι εκπαιδεύτρια διαιτολόγος και διοργανώτρια του Skiathos Retreat Detoxification σε συνεργασία με το Street Workout Athens, που λαμβάνει χώρα ετησίως στη Σκιάθο. Είμαι επιστημονικός συνεργάτης και συντάκτης του Ελληνικού Portal διατροφής – medNutrition και κύριο μέλος της ομάδας δημιουργίας της εφαρμογής "Λεξικό διατροφής".

Κατάρτιση

Η βασική μου εκπαίδευση πλαισιώνεται από παρακολούθηση προγραμμάτων συμπληρωματικής κατάρτισης με αντικείμενα την "Παιδική Παχυσαρκία" καθώς και τις "Βασικές αρχές του καρκίνου, παθογενετικοί μηχανισμοί και νεότερες θεραπευτικές προσεγγίσεις", του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον παρακολούθησα τον 11ο κύκλο μετεκπαιδευτικών μαθημάτων της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος. Η κατάρτισή μου στον τομέα της Κλινικής Διατροφής αφορά την παρακολούθηση πολλών κλινικών φροντιστηρίων στα πλαίσια του προγράμματος εκπαίδευσης της ESPEN, με σκοπό την απόκτηση του "Diploma in Clinical Nutrition and Metabolism". Στα πλαίσια της συνεχούς μου εκπαίδευσης και εξέλιξης παρακολουθώ και συμμετέχω είτε ως ομιλήτρια είτε ως ακροάτρια σε συνέδρια που διοργανώνονται σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Eνδιαφέροντα

Ως ανήσυχο πνεύμα, τα ενδιαφέροντα μου πολλά και ετερογενή. Η αγάπη μου για την έρευνα με ωθεί να συμμετέχω και να εκπονώ ερευνητικά πρωτόκολλα που άπτονται του ευρύτερου τομέα της διατροφής, της παθολογίας και ψυχολογίας. Ωστόσο καθώς η ζωή μας δεν περιορίζεται στην επαγγελματική ανέλιξη, η θάλασσα και ο χορός με κέρδισαν! Είμαι μέλος μιας ομάδας και συμμετέχω σε αγώνες ιστιοπλοΐας ενώ εκφράζομαι μέσα από ένα χορό tango.

Στοιχεία Επικοινωνίας

6978262678