ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
iro gounitsioti diaitologos diatrofologos

Ηρώ Γουνιτσιώτη

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.
35598 Προβολές

Σπουδές

Αποφοίτησα από το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια ακολούθησε η μεταπτυχιακή ειδίκευσή μου στο τομέα της Φροντίδας του Σακχαρώδη Διαβήτη, με κατεύθυνση την Κλινική Διαβητολογία. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μου σπουδών, έλαβα τιμητικές υποτροφίες αριστείας και επίδοσης.

Η βασική μου εκπαίδευση πλαισιώνεται από παρακολούθηση προγραμμάτων συμπληρωματικής κατάρτισης με αντικείμενα την "Παιδική Παχυσαρκία" καθώς και τις "Βασικές αρχές του καρκίνου, παθογενετικοί μηχανισμοί και νεότερες θεραπευτικές προσεγγίσεις", του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον παρακολούθησα τον 11ο κύκλο Μετεκπαιδευτικών μαθημάτων της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η κατάρτισή μου στον τομέα της Κλινικής Διατροφής αφορά την παρακολούθηση πολλών κλινικών φροντιστηρίων στα πλαίσια του προγράμματος εκπαίδευσης της ESPEN, με σκοπό την απόκτηση του "Diploma in Clinical Nutrition and Metabolism".

Απασχόληση

Από το 2019 δραστηριοποιούμαι στην Αθήνα στο Medtronic Diabetes Shop, ως σύμβουλος θεραπείας στο διαβήτη και στη διατροφική συμβουλευτική ατόμων που κάνουν χρήση των νέων τεχνολογιών.

Αποτελώ κύριο μέλος της ομάδας του Street Workout Athens που εδρεύει στο κέντρο της Αθήνας, όπου αναλαμβάνω τη διατροφική αξιολόγηση και παρακολούθηση αθλητών και αθλούμενων.

Επιπρόσθετα, είμαι συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Ego Ideal, όπου μαζί με εξειδικευμένους ψυχολόγους και ψυχιάτρους παρέχουμε ολιστική αντιμετώπιση σε περιστατικά διατροφικών διαταραχών και παχυσαρκίας.

Για πολλά έτη συμμετείχα ως εξωτερικός συνεργάτης στο Ιατρείο Παχυσαρκίας και Μεταβολισμού και στο Ιατρείο Διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2, της Α’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη (2012-2017).

Eνδιαφέροντα 

Η αγάπη μου για την έρευνα με ωθεί να συμμετέχω σε ερευνητικά πρωτόκολλα που άπτονται του ευρύτερου τομέα της διατροφής, της παθολογίας και της ψυχολογίας. Μπορείτε να διαβάσετε τη προσωπική μου αρθρογράφηση και στην ιστοθέση μου www.lifecare.diet.

Στοιχεία Επικοινωνίας

6978262678