ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
iro gounitsioti diaitologos diatrofologos

Ηρώ Γουνιτσιώτη

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Σπουδές

Αποφοίτησα από το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια ακολούθησε η μεταπτυχιακή ειδίκευση μου στο τομέα της Φροντίδας του Σακχαρώδη Διαβήτη, με κατεύθυνση την Κλινική Διαβητολογία. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μου σπουδών, έλαβα τιμητικές υποτροφίες αριστείας και επίδοσης.

Η βασική μου εκπαίδευση πλαισιώνεται από παρακολούθηση προγραμμάτων συμπληρωματικής κατάρτισης με αντικείμενα την "Παιδική Παχυσαρκία" καθώς και τις "Βασικές αρχές του καρκίνου, παθογενετικοί μηχανισμοί και νεότερες θεραπευτικές προσεγγίσεις", του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον παρακολούθησα τον 11ο κύκλο Μετεκπαιδευτικών μαθημάτων της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Η κατάρτισή μου στον τομέα της Κλινικής Διατροφής αφορά την παρακολούθηση πολλών κλινικών φροντιστηρίων στα πλαίσια του προγράμματος εκπαίδευσης της ESPEN, με σκοπό την απόκτηση του "Diploma in Clinical Nutrition and Metabolism".

Απασχόληση

Δραστηριοποιούμαι ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Αθήνα, ενώ αναλαμβάνω περιστατικά σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κύριο μέλος της ομάδας του Street Workout Athens που εδρεύει στο κέντρο της Αθήνας, αναλαμβάνω τη διατροφική αξιολόγηση και παρακολούθηση αθλητών και αθλούμενων. Επιπρόσθετα, είμαι συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Ego Ideal, όπου μαζί με εξειδικευμένους ψυχολόγους και ψυχιάτρους παρέχουμε ολιστική αντιμετώπιση σε περιστατικά διατροφικών διαταραχών και παχυσαρκίας. Επιπλέον, αποτελώ κύριο μέλος και εκπαιδεύτρια διαιτολόγος του Skiathos Retreat Detoxification, που λαμβάνει χώρα ετησίως στη Σκιάθο από το 2014, καθώς και επιστημονικό συνεργάτη και συντάκτη του Ελληνικού Portal διατροφής – medNutrition και της εφαρμογής "Λεξικό διατροφής". Για πολλά έτη αποτέλεσα εξωτερικό συνεργάτη του Ιατρείου Παχυσαρκίας και Μεταβολισμού και του Ιατρείου Διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2, της Α’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ (2012-2017).

Eνδιαφέροντα

Ως ανήσυχο πνεύμα, τα ενδιαφέροντα μου πολλά και ετερογενή. Η αγάπη μου για την έρευνα με ωθεί να συμμετέχω και να εκπονώ ερευνητικά πρωτόκολλα που άπτονται του ευρύτερου τομέα της διατροφής, της παθολογίας και ψυχολογίας. Ωστόσο καθώς η ζωή μας δεν περιορίζεται στην επαγγελματική ανέλιξη, η θάλασσα με κέρδισε και συμμετέχω σε αγώνες ιστιοπλοΐας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

6978262678