ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
despoina gakni diaitologos diatrofologos

Δέσποινα Γκακνή

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Σπουδές

Σπούδασα την επιστήμη της Διαιτολογίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής από όπου και αποφοίτησα το έτος 2009. Επιθυμώντας να αποκτήσω περαιτέρω γνώσεις στο αντικείμενο των σπουδών μου αλλά και θέλοντας να γνωρίσω ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό σύστημα αποφάσισα να παρακολουθήσω ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης στη Σκωτία με αντικείμενο τη Διατροφή του Ανθρώπου και εξειδίκευση στην παχυσαρκία και τη διαχείριση βάρους. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου εκπόνησα δύο διατριβές με αντικείμενο τη διερεύνηση των βιολογικών μονοπατιών της οστεοπόρωσης μελετώντας τις αλληλεπιδράσεις συστημάτων που σχετίζονται με την οστική ανακατασκευή καθώς και την ανάπτυξη μιας χημικής δοκιμής για τη μέτρηση δεικτών που σχετίζονται με τη λειτουργία του θυρεοειδούς.

Απασχόληση

Τα τελευταία χρόνια διατηρώ το δικό μου διαιτολογικό γραφείο στην πόλη του Βόλου όπου και παρέχω τις γνώσεις μου και τις υπηρεσίες μου με σκοπό τόσο τη σωστή ενημέρωση όσο και την κατάλληλη καθοδήγηση του κοινού σε θέματα διατροφής. Παράλληλα ως επιστημονικός συνεργάτης του medNutrition συμβάλλω στην έγκυρη ενημέρωση του κοινού σε θέματα διατροφής αρθρογραφώντας και συμμετέχοντας σε ποικίλες δραστηριότητες της ομάδας του medNutrition. Στο παρελθόν είχα εργαστεί σε γνωστό πολυδύναμο κέντρο αισθητικής και αδυνατίσματος στην Αθήνα όπου έκανα τα πρώτα μου βήματα στη διατροφική παρακολούθηση των μελών του κέντρου, ενώ σαν φοιτήτρια διαιτολογίας είχα την ευκαιρία να κάνω την πρακτική μου άσκηση σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας όπου και ήρθα σε επαφή με το κλινικό κομμάτι της επιστήμης της διατροφής. Επιθυμώντας να αποκτήσω περαιτέρω εμπειρία στον τομέα μου συμμετείχα εθελοντικά, ως προπτυχιακή φοιτήτρια, στο ερευνητικό πρόγραμμα διατροφικής αξιολόγησης μαθητών της Ε' και της ΣΤ' τάξης του δημοτικού Health Growth Study του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Από την άνοιξη του 2015 συμμετέχω εθελοντικά στο πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ, ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου το οποίο καταγράφει και αξιολογεί διαφόρους παραμέτρους υγείας του συνόλου του μαθητικού πληθυσμού της χώρας και παράλληλα ενημερώνει και προωθεί έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής μέσα από την υιοθέτηση υγιών συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας.

Κατάρτιση

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης κατάρτισης έχω παρακολουθήσει μία σειρά βιωματικών σεμιναρίων με θέμα «Ψυχολογικές επιπτώσεις για την αντιμετώπιση διατροφικών προβλημάτων» της ψυχολόγου Ζαφειροπούλου Αγγελικής, τα οποία και με βοήθησαν να κατανοήσω καλύτερα τον ψυχολογικό παράγοντα και να μπορώ να βοηθάω αποτελεσματικότερα σε περιπτώσεις διατροφικών διαταραχών ή δυσκολιών στην προσπάθεια αλλαγής διατροφικών συνηθειών. Παράλληλα, από τα χρόνια μου ακόμα ως φοιτήτρια, παρακολουθώ τακτικά ημερίδες και συνέδρια στον τομέα της διατροφής και της υγείας με σκοπό τη συνεχή ενημέρωσή μου για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα μου.

Ενδιαφέροντα

Τον τελευταίο χρόνο ασχολούμαι σαν χόμπι με τον σύγχρονο χορό κάτι το οποίο ήθελα χρόνια να κάνω αλλά τελικά πολύ πρόσφατα μου δόθηκε η ευκαιρία να το ξεκινήσω. Ο ελεύθερος χρόνος μου είναι εξολοκλήρου αφιερωμένος στους ανθρώπους που αγαπώ και φυσικά στη γάτα μου Blind η οποία αν και δυστυχώς δεν έχει την όρασή της απολαμβάνει τα χάδια μου και τα παιχνίδια.

Διαιτολογικό Γραφείο
Δέσποινα Γκακνή
Κ.Καρτάλη 150, 38221, Βόλος
2421213199
6970493548
Λίγα λόγια για το γραφείο

Στο διαιτολογικό γραφείο της Δέσποινας Γκακνή, κυρίαρχος στόχος είναι η βελτίωση της υγείας και η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και διατροφής. Οι συμβουλές και τα διαιτολόγια που σας παρέχονται συνάδουν πλήρως με τις τελευταίες εξελίξεις και κλινικές έρευνες στον τομέα της διατροφής και σχεδιάζονται με βάση τις δικές σας ανάγκες και τη δική σας καθημερινότητα. Στο πρόσωπο της διαιτολόγου θα βρείτε το σύμμαχό σας, που θα κατανοήσει και θα σεβαστεί τις ανάγκες σας και θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας.