ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
georgia georgiou diaitologos diatrofologos

Γεωργία Γεωργίου

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Σπουδές

To «όνειρο» μου άρχισε να γίνεται πραγματικότητα το 2006 στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής. Ένα ταξίδι όπου διήρκησε 4 χρόνια μέχρι τον Ιούλιο του 2010. Αφού πρώτευσα στο Λύκειο, μου δόθηκε υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου μέχρι και το τέλος των σπουδών μου. Η πτυχιακή μου μελέτη αφορούσε ένα νόσημα που μου κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον λόγω της ραγδαίας αύξησης των περιστατικών στην χώρα μου, τον καρκίνο. Συγκεκριμένα ο τίτλος της πτυχιακής μου μελέτης ήταν «Διατροφικά πρότυπα και η επίδρασή τους στον καρκίνο του παχέος εντέρου» όπου διεξήχθη με Στατιστική Πολυπαραγοντική ανάλυση.

Αφού τελείωσα τις πτυχιακές μου σπουδές ήθελα να εξειδικευτώ στον τομέα της Κλινικής Διατροφής σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Έτσι μετά από εξετάσεις κατάφερα να εισαχθώ στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Διαιτολογίας και Διατροφής - τμήμα Κλινικής Διατροφής, στο ίδιο Πανεπιστήμιο γνωρίζοντας την δυναμικότητα του στο τομέα αυτό. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου το 2012 και η μεταπτυχιακή μου διατριβή αφορούσε την επίδραση της καφεΐνης στην ενυδάτωση του οργανισμού, όπου και στη πορεία δημοσιεύθηκε σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό.

Απασχόληση

Διατηρώ διαιτολογικό γραφείο στο κέντρο της Πάφου-Κύπρου όπου παρέχω εξατομικευμένες διατροφολογικές υπηρεσίες τόσο πάνω στον έλεγχο βάρος όσο και σε σχέση με παθολογικές καταστάσεις. Σχεδιάζω προγράμματα διατροφής για περιπτώσεις απώλειας – αύξησης βάρους, αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων και διαταραχών πρόσληψης τροφής (νευρογενής ανορεξία – βουλιμία), καθώς επίσης υποστηρίζω διατροφικά παιδιά, εγκύους, θηλάζουσες, ενήλικες και αθλητές. Ταυτόχρονα αρθρογραφώ στο medNutrition.gr αλλά και σε άλλους ιστοτόπους με σκοπό την επιστημονικά έγκυρη ενημέρωση του κοινού για θέματα διατροφής. Κάνω διαλέξεις σε θέματα διατροφής σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση κλινικών καταστάσεων. Επίσης είμαι μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου.

Τέλος, στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης έχω έρθει σε επαφή με πληθώρα περιστατικών και έχω εκπαιδευτεί στο σχεδιασμό διαιτολογίων και την παροχή διατροφικών συμβουλών στα νοσοκομεία ΝΙΜΙΤΣ: Στρατιωτικό Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού, και το Λαϊκό Γενικό Νοσοκομείο στην Αθήνα

Κατάρτιση

Από το 2006 συμμετέχω τακτικά σε διαιτολογικά και ιατρικά συνέδρια, ώστε να ενημερώνομαι για τις εξελίξεις της διατροφής και της υγείας.

Στόχος

Η εκπαίδευση των ασθενών είναι ένας από τους σημαντικότερους στόχους μου ώστε να γίνεται συνειδητή υιοθέτηση μικρών και ταυτόχρονα μόνιμων αλλαγών στον τρόπο διατροφής τους αλλά και της σωματικής τους δραστηριότητας για μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στον τομέα της υγείας.

Ενδιαφέροντα

Η άσκηση, το πιάνο, η ποίηση και η ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων, καθώς και ο κινηματογράφος είναι κάποια από τα ενδιαφέροντα μου. Πειραματίζομαι συνεχώς με την μαγειρική με πολλές τροποποιήσεις ώστε να γίνονται πιο διαιτητικά και συγχρόνως νόστιμα τα πιάτα μου. Τέλος μου αρέσει πολύ να φτιάχνω και να διακοσμώ πράγματα, καθώς και να ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία τοπίων.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Λεωφόρος Ελλάδος 9 , κτίριο ΣΤΕΛΜΕΚ Πάφος Κύπρος
0035799779033