ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
iliana iliopoylou diaitologos diatrofologos

Ηλιάνα Ηλιοπούλου

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Σπουδές

Φοίτησα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στο «Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής» όπου ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου ως διαιτολόγος εκεί, έλαβα την υποτροφία από το ομώνυμο ίδρυμα του «Σπύρου Χαροκόπου και Ευάγγελου Χαροκόπου Πετρούτση» για τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο ίδιο πανεπιστήμιο και έτσι συνέχισα ακολουθώντας την κατεύθυνση της «Κλινικής Διαιτολογίας και Διατροφής».

Απασχόληση

Διατηρώ από το 2007 το δικό μου διαιτολογικό γραφείο, όπου έρχομαι σε επαφή με πολύ κόσμο και χαίρομαι που βοηθάω στην εκπαίδευση και στην τροποποίηση της διατροφικής τους συμπεριφοράς. Παράλληλα με το γραφείο, συγγράφω άρθρα που αφορούν την διατροφή και έτσι νιώθω ότι βρίσκομαι σε μια διαρκή ενασχόληση με το να ενημερώνομαι για ότι νεότερο υπάρχει.

Στην αρχή της σταδιοδρομίας μου, εργάστηκα σε κέντρο αδυνατίσματος, ενώ παράλληλα στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης είχα εργαστεί σε αρκετά δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας στο κάθε ένα από τα οποία εξειδικεύτηκα σε συγκεκριμένο τομέα της διατροφής. [Αττικό Νοσοκομείο (Διαβητολογική Κλινική), Σισμανόγλειο νοσοκομείο (Πνευμονολογική Κλινική), Ερυθρός Σταυρός (Καρδιολογική, Νεφρολογική και Νευρολογική Κλινική, Καρκίνος), Γενικό Κρατικό Αθηνών (Γαστρεντερολογική Κλινική και Μονάδα εντατικής θεραπείας) και Τζάνειο νοσοκομείο (Διαβήτης και Παχυσαρκία)].

Κατάρτιση

Από όλο το κλινικό κομμάτι που έχω παρακολουθήσει στα πλαίσια της εξειδίκευσης μου στις μεταπτυχιακές σπουδές μου, το ενδιαφέρον μου κέρδισε περισσότερο ο τομέας των καρδιαγγειακών νοσημάτων για αυτό και παρακολούθησα επιπλέον το «Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σπουδών στην Αθηροσκλήρωση», που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Λιπιδιολογίας και Αθηροσκλήρωσης υπό την αιγίδα της European Atherosclerosis Society. Παράλληλα, ως συνεργάτης του Mednutrition, συμμετείχα στην «Καμπάνια Υγείας του Πεπτικού» που υλοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής. Ο στόχος της ομάδας μας είναι η ενημέρωση του κοινού για την υγεία και την λειτουργία του πεπτικού συστήματος, καθώς και την αναγνώριση των συμπτωμάτων αυτού, ώστε ο ασθενής να μπορεί να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά την νόσο από την οποία πάσχει. Τέλος στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης, μιας και ο τομέας της διατροφής χαρακτηρίζεται από συνεχείς εξελίξεις, παρακολουθώ όσα σχετικά συνέδρια και ημερίδες μου είναι εφικτό.

Ενδιαφέροντα: Αγαπώ εξαιρετικά την άσκηση (αφού καμιά φορά απορώ πως και δεν διάλεξα εξειδίκευση στην αθλητική διατροφή!). Γυμνάζομαι από παιδί και για μένα είναι τρόπος ζωής, αν και μου αρέσει να πειραματίζομαι και να αλλάζω μορφές εκγύμνασης προκειμένου να διατηρώ το σώμα μου σε επαγρύπνηση. Επίσης λατρεύω τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδος, καθώς θεωρώ ότι ανοίγουν το «μυαλό» και μπορείς να κατανοήσεις καλύτερα τους ανθρώπους γύρω σου, γεμίζοντας εμπειρίες.

Διαιτολογικό Γραφείο
Ηλιάνα Ηλιοπούλου
Ανθέων 39 Περιστέρι Αττικής
2105011738
6976171176
Λίγα λόγια για το γραφείο