ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
dionysia voutsa diaitologos diatrofologos

Διονυσία Βουτσά

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
35463 Προβολές

Σπουδές

Φοίτησα στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2012 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου και εντάχθηκα στον εργασιακό κλάδο. Το 2015 αποφάσισα να διευρύνω τις γνώσεις μου σχετικά με τον τομέα της Δημόσιας Υγείας και τη θέση του διαιτολόγου σε αυτόν, οπότε και ξεκίνησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημόσια Υγεία, με κατεύθυνση Χρόνια Νοσήματα και Συμπεριφορές Υγείας, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Στην πτυχιακή μου διατριβή ασχολήθηκα με την επίδραση της Μεσογειακής Διατροφής σε παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου σε ηλικιωμένα άτομα μεταξύ νήσων της Μεσογείου (μελέτη MEDIS).

Απασχόληση

Παρέχω τις διαιτολογικές μου υπηρεσίες στην Αθήνα σε ιδιώτες και παράλληλα εργάζομαι ως επιστημονική συνεργάτης του medNutrition, ως αρθρογράφος και ως μέλος της ομάδας Παιδικής Διατροφής, υλοποιώντας ενδιαφέρουσες δραστηριότητες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού πάνω σε θέματα διατροφής.

Στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα εργάστηκα στο διαιτολογικό τμήμα του Σισμανογλείου Γενικού Νοσοκομείου Αττικής, ως υπεύθυνη της κεντρικής διανομής φαγητού και στη συνέχεια στο Τμήμα Κλινικής Διαιτολογίας του Διαγνωστικού & Θεραπευτικού Κέντρου ΥΓΕΙΑ, όπου είχα αρμοδιότητες που περιλάμβαναν παρακολούθηση ασθενών σε κλινικό περιβάλλον, σύνταξη διαιτολογίων, διατροφική συμβουλευτική και εποπτεία των συστημάτων παραλαβής και διανομής τροφίμων.

Τέλος στα πλαίσια του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών μου, πραγματοποίησα πρακτική άσκηση στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής και ΚΑΤ Γενικό Νοσοκομείο Αττικής, καθώς και στο Κέντρο Υγείας Σπάτων. Επίσης ως μέρος της πρακτικής μου άσκησης εργάστηκα στο τμήμα ποιοτικού ελέγχου της βιομηχανίας τροφίμων Elbisco Α.Β.Ε.Ε.

Κατάρτιση

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επιμόρφωσης και ενημέρωσης παρακολουθώ διαρκώς από το 2008 σχετικές ημερίδες, συνέδρια και σεμινάρια με θέμα τη διατροφή.

Eνδιαφέροντα

Μου αρέσει να αποκτώ νέες εμπειρίες και να αφουγκράζομαι τους ανθρώπους γύρω μου. Τα ταξίδια και το καλό και ποιοτικό φαγητό είναι ιδανικά και για τα δύο. Αγαπώ το θέατρο, το οποίο «εξασκώ» ερασιτεχνικά, τον κινηματογράφο και τη λογοτεχνία. Μου αρέσει η γυμναστική, γιατί νους υγιής εν σώματι υγιεί, και οι ξένες γλώσσες. Μιλώ αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά και τη διεθνή γλώσσα των γεύσεων.

Στοιχεία Επικοινωνίας

6947669186