ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
eirini votsi diaitologos diatrofologos

Ειρήνη Βότση

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Σπουδές

Φοίτησα στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου, επέστρεψα στα πάτρια εδάφη και αγαπημένο μου νησί, την όμορφη Λήμνο. Έχοντας συνεχώς την ανάγκη για επιμόρφωση και εξέλιξη στον κλάδο μου αλλά και σαν άνθρωπος γενικότερα, αποφάσισα να ξεκινήσω τις μεταπτυχιακές μου σπουδές εξ αποστάσεως πάνω στην Κλινική διατροφή, τον Οκτώβρη του 2013.

Η πτυχιακή μου μελέτη αφορούσε την αξιολόγηση εργαλείων διατροφικής αξιολόγησης διαλογής σε νοσοκομειακούς ασθενείς και πραγματοποιήθηκε στο Ορθοπεδικό και Παθολογικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στη Θεσσαλονίκη.

Η μεταπτυχιακή μου διατριβή (MEDIS STUDY) αφορούσε την αξιολόγηση της σχέσης μεταξύ κοινωνικο-δημογραφικών, κλινικών και ψυχολογικών χαρακτηριστικών, τον τρόπο ζωής (δραστηριότητες και τις διατροφικές συνήθειες) και την παρουσία διαφόρων καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου, μεταξύ των ηλικιωμένων ατόμων χωρίς ιστορικό χρόνιας ασθένειας, που ζούσαν στον Άγιο Ευστράτιο την περίοδο του 2015.

Απασχόληση

Παρέχω τις διαιτολογικές μου υπηρεσίες στο γραφείο μου στη Λήμνο, κάτι που μ’ ευχαριστεί πάρα πολύ, καθώς καθημερινά βοηθάω ανθρώπους να υιοθετήσουν νέες διατροφικές συνήθειες, κάνοντάς τους πιο υγιείς.

Μάθετε περισσότερα για τις συνεδρίες: http://votsi.diaitologos.com/aksiologhsh.html

eirini votsi cv photo 1

 

 Η αγάπη μου γι’ αυτό το επάγγελμα με οδηγεί σε μία συνεχή προσπάθεια ενημέρωσης αφιλοκερδώς των πολιτών της Λήμνου, διοργανώνοντας ομιλίες με διάφορα θέματα διατροφής σε σχολεία, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Στο παρελθόν, εργάστηκα στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο ‘Παπαγεωργίου’, όπου ήρθα σ’ επαφή με πολλά κλινικά περιστατικά (είχα αναλάβει περιστατικά από Γαστρεντερολογική, Νεφρολογική, Καρδιολογική, Ψυχιατρική, Παθολογική Κλινική, ΜΕΘ) που με βοήθησαν στην μετέπειτα εξέλιξή μου σαν επαγγελματία υγείας.

Κατάρτιση

Η ανάγκη μου για περαιτέρω μάθηση και εκπαίδευση πάνω στο αντικείμενο της δουλειάς μου με ώθησε να ξεκινήσω τις μεταπτυχιακές μου σπουδές. Οι συμμετοχές μου σε συνέδρια, για περαιτέρω απόκτηση γνώσεων, απ’ το 2004 έως σήμερα είναι συνεχείς.

eirini votsi cv katartisi

 

Συγγραφική Δραστηριότητα

Πολύ συχνά συμμετέχω με συνεντεύξεις σε τοπικές ραδιοφωνικές εκπομπές της Λήμνου και με τη συγγραφή άρθρων μου σε περιοδικά, εφημερίδες και sites εντός και εκτός Λήμνου, με ενδιαφέροντα και ποικίλα θέματα που αφορούν την διατροφή. Επίσης, έχω μόνιμη στήλη στο limnosfm100.gr όπου γράφω τις ‘Ημερήσιες Διατροφικές Συμβουλές’ μου.

eirini votsi cv sygrafiki drastiriothta

 

Μπορείτε να παρακολουθήστε  ένα μέρος των ενημερωτικών βίντεό μου που υπάρχουν στο youtube σχετικά με τη διατροφή:

Επιπλέον, μπορείτε παρακάτω να δείτε ένα δείγμα της αρθρογράφησής μου:

Μέλος

Μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος, της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, του Ελληνικού Ινστιτούτου Γαστρεντερολογίας και Διατροφής, της Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου Για Καρδιαγγειακά Νοσήματα και του Ελληνικού Συλλόγου υποστήριξης ασθενών με Οστεοπόρωση.

Eνδιαφέροντα

Μου αρέσει πολύ που είμαι νέα μαμά και προσπαθώ να περνάω όσο περισσότερο χρόνο έχω κάνοντας συνεχώς νέα πράγματα και ανακαλύπτοντας τον κόσμο μαζί με τον γιο μου! Όταν βρίσκω ελάχιστο ελεύθερο χρόνο τον αφιερώνω σε δραστηριότητες όπως περπάτημα, τρέξιμο, cinema και εξόδους με αγαπημένους μου φίλους.

Διαιτολογικό Γραφείο
Ειρήνη Βότση
Λεωφόρος Δημοκρατίας 37, Μύρινα, Λήμνος
6978954573
Λίγα λόγια για το γραφείο

Στο διαιτολογικό μου γραφείο «Nutrition Inside You» θα συναντήσετε έναν επαγγελματία υγείας ο οποίος πέραν από τις διαιτολογικές του υπηρεσίες θα σας παρέχει επιπλέον υποστήριξη, γνώση, βοηθητικό ενημερωτικό υλικό και θα γίνει σύμμαχος σε όλη αυτή την προσπάθειά σας να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, να διατηρήσετε ένα φυσιολογικό σωματικό βάρος μακροπρόθεσμα και να είστε πιο υγιής!