ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
nikoletta dorzi diaitologos diatrofologos

Νικολέττα Ντορζή

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc., RD
30246 Προβολές

Σπουδές

Φοίτησα στο New York University, Ηνωμένων Πολιτειών, και κατέκτησα το πρώτο μου πτυχίο (Β.Sc) στη Διαιτολογία (Food and Nutrition / Dietetics). Έπειτα συνέχισα το μεταπτυχιακό μου στην Κλινική Διαιτολογία (Clinical Nutrition), του ιδίου πανεπιστημίου στη Νέα Υόρκη και κατέκτησα τον τίτλο Msc στην Κλινική Διαιτολογία. Συνέχισα ακαδημαϊκή και πρακτική εξάσκηση στην Κλινική Διαιτολογία στο ίδιο πανεπιστήμιο και στο St. Vincent Medical Hospital στη Νέα Υόρκη, όπου μου απονεμήθηκε ο τίτλος RD (Registered Dietician) από το Commission on Dietetic Registration των ΗΠΑ. Έπειτα, απέκτησα το Certification of training in children and adolescent weight management και το Certification of training in adult weight management από το Commission on Dietetic Registration των ΗΠΑ. Κατέχω τον τίτλο Certified Dietitian-Nutritionist από το University of the State of New York.

Απασχόληση

Στην Κύπρο εργάζομαι ως ιδιώτης κλινική διαιτολόγος από το 2006. Βοηθώ αρκετούς ασθενείς με σοβαρές παθήσεις, αλλά και ασθενείς για απώλεια βάρους. Συνεργάζομαι με ιδιώτες γιατρούς και ιατρικά κέντρα όπου βλέπω ασθενείς σε ιδιωτική βάση και τους βοηθώ να βελτιώσουν την κατάσταση της υγείας τους μέσω της διατροφής. Ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών που ασχολούμαι είναι παιδιά και έφηβοι.

Μετά από ειδική εκπαίδευση στις αντλίες ινσουλίνης, ασχολούμαι με άτομα που έχουν διαβήτη τύπου 1, αλλά και με τον διαβήτη τύπου 2 και διαβήτη κύησης.

Είμαι επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και εκτελώ την πρακτική των φοιτητών διαιτολογίας σε ιδιωτική βάση.

Εμφανίζομαι συστηματικά σε τηλεοπτικές εκπομπές για να μιλώ για θέματα διατροφής.

Κατάρτιση

Είμαι συγγραφέας δυο βιβλίων. Το πρώτο μου βιβλίο που έχει κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2012 έχει τον τίτλο «Από το ράφι στο καρότσι, Οδηγός διατροφής».

Το δεύτερό μου βιβλίο που έχει κυκλοφορήσει τον Ιούνη του 2015 έχει τον τίτλο «Διατροσέφ, Νόστιμη και Υγιεινή Κουζίνα» και είναι οδηγός διατροφής και περιέχει 110 φωτογραφημένες υγιεινές συνταγές με διατροφική ανάλυση. Το βιβλίο «Διατροσέφ» θα ανανεώνεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα με νέες ενότητες και συνταγές.

Δίνω διαλέξεις μέσω του Συνδέσμου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Κύπρου στο κοινό και υπήρξα ομιλήτρια σε παγκόσμια επιστημονικά συνέδρια ιατρικής και διαιτολογίας.

Είμαι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων Κύπρου (από το 2006) και είμαι στις επιτροπές διαλέξεων, συνεδρίων και έρευνας. Από το 2013 είμαι βοηθός γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου των Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Κύπρου. Επίσης, είμαι μέλος του Αμερικάνικου Συνδέσμου Διαιτολόγων (από το 2001) και μέλος του CyESPEN (2015).

Παρακολουθώ συνεχώς παγκόσμια συνέδρια διαιτολογίας στα πλαίσια συνεχιζόμενης επιμόρφωσης για να με κρατά ενήμερη στις εξελίξεις της διαιτολογίας και να δίνω στους ασθενείς μου ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες συμβουλές στο θέμα της διαιτολογίας.

Ενδιαφέροντα

Ασχολούμαι με τις καταδύσεις και κατέχω πτυχίο open water, για καταδύσεις μέχρι τα 30 μέτρα. Όποτε μου δίνεται η ευκαιρία σε ταξίδια στο εξωτερικό, αλλά και στις όμορφες παραλίες τις Κύπρου κάνω ελεύθερη κατάδυση.

Μου αρέσει το καλό φαγητό και μαγειρεύω νόστιμα και υγιεινά καθημερινά! Την αγάπη μου για τη μαγειρική φρόντισα να τη μοιραστώ με τον κόσμο μέσω του βιβλίου μου «Διατροσεφ».

Πάντα προσπαθώ να περνώ όσες πιο πολλές ώρες μπορώ με τον γιο μου που κάνουμε βόλτες στα πάρκα, κολυμπούμε και παίζουμε ποδόσφαιρο!

Στοιχεία Επικοινωνίας

Αγίας Ελένης 36, Εμπορικό Κέντρο Γαλαξίας, Γραφείο 408, Λευκωσία, 1061
0035722875890
0035722767631