ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
paraskevi koustouraki diaitologos diatrofologos

Παρασκευή Κουστουράκη

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc
91230 Προβολές

Σπουδές

Αποφοίτησα από το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών τον Ιούνιο του 2003

Πιστεύοντας στη συνεχή κατάρτιση και στην αέναη γνώση, συνέχισα στις σπουδές μου, παρακολουθώντας το μεταπτυχιακό τμήμα του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης με εξειδίκευση στην Κλινική Διατροφή.

Ακολούθησαν σεμινάρια στις διατροφικές διαταραχές από το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών το 2006.

Εκπαιδεύτηκα στην εφαρμογή του προγράμματος «Πέρα Από Τη Δίαιτα», μία Διατροφική Ψυχοεκπαιδευτική Προσέγγιση στη Χρόνια Παχυσαρκία, διαμορφώνοντας, με αυτό το τρόπο, μια πιο ολοκληρωμένη οπτική για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Εξειδικεύτηκα σε Δεξιότητες Συμβουλευτικής και Επικοινωνίας, με σκοπό την προσφορά αποτελεσματικότερης βοήθειας, ενώ ταυτόχρονα επέκτεινα τις δεξιότητες αυτές σε παιδιά και γονείς.

Ώντας πια και μητέρα, παρακολούθησα σεμινάρια γονέων, προσπαθώντας να έχω μεγαλύτερη κατανόηση και γνώση των αναγκών και των τρόπων χειρισμού των παιδιών προσχολικής ηλικίας και σχεδιάζω και την παρακολούθηση αντίστοιχου σεμιναρίου για τη σχολική ηλικία.

Ταυτόχρονα, εξακολουθώ να παρακολουθώ και να συμμετέχω σε ημερίδες, σεμινάρια και συνέδρια διάφορων θεμάτων σε μια προσπάθεια για διαρκή ενημέρωση

Απασχόληση

Εργάζομαι ως διαιτολόγος εδώ και 16 χρόνια, από το οποία τα τελευταία 12 διατηρώ το δικό μου διαιτολογικό γραφείο στην Καλλιθέα.

Στα πλαίσια του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών, πραγματοποίησα πρακτική άσκηση στο Σισμανόγλειο – Αναπνευστική Κλινική – Εντερική και Παρεντερική Σίτιση, στο Λαϊκό – Νεφρολογική και Γαστρεντερολογική Κλινική, στο Τζάνειο - Παχυσαρκία – Διαβήτης, στο Παίδων – Παιδιατρική Κλινική και στον Ερυθρό Σταυρό – Καρδιολογική και Νευρολογική Κλινική.

Συμμετείχα στο ερευνητικό πρόγραμμα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου «Διατροφική Αξιολόγηση και Διατροφική Αγωγή νηπίων στην Ελλάδα.»

Συνεργάστηκα με την Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ) του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού για την παρακολούθηση παιδιών και εφήβων με προβλήματα παχυσαρκίας.

Συνεργάστηκα με το 'Ιδρυμα Υποστήριξης, Θεραπείας, Αποκατάστασης και Προαγωγής της Υγείας "ΑΛΘΑΙΑ" με σκοπό την εκπόνηση του διατροφικού πλάνου των ασθενών.

Προσέφερα, εθελοντικά, για 4 χρόνια, διαιτολογική υποστήριξη στους κατοίκους και στους δημότες της Καλλιθές συνεργαζόμενη με τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Καλλιθέας.

Αποτέλεσα μέλος της συγγραφικής ομάδας του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων με σκοπό τη συγγραφή του έντυπου υλικού της Εβδομάδας Διατροφής του 2008 με θέμα “Διατροφή του Μέλλοντος: Φύση ή Επιστήμη;”

Το 2013, συμμετείχα ως Επιστημονική Υπεύθυνη, Υπεύθυνη Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, στην καμπάνια του MedNutrition για την εικόνα σώματος: “Ας Αφήσουμε τους Τύπους”.

Είμαι η συγγραφέας του e-book: “Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: τι να προσέξω για να μην πάρω βάρος;

Ασχολήθηκα με τη συγγραφή και την επιμέλεια άρθρων για το site του Σύγχρονου Διαγνωστικού Κέντρου, Ιατρική Πρόληψη, στην Καλλιθέα.

Πραγματοποίησα και εξακολουθώ να πραγματοποιώ ομιλίες σε σχολεία, δήμους, συνέδρια, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, κλπ με ποικίλα θέματα.

Ασχολούμαι, όπως και στο παρελθόν, με τη συγγραφή και την επιμέλεια άρθρων σε περιοδικά, portal διατροφής κλπ καθώς και με τη συγγραφή φυλλαδίων.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διαιτολογικό Γραφείο
Παρασκευή Κουστουράκη
Σιβιτανίδου 2, Καλλιθέα, Αθήνα 17676
2110100718
6973256654
Λίγα λόγια για το γραφείο