ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
paraskevi koustouraki diaitologos diatrofologos

Παρασκευή Κουστουράκη

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc
48771 Προβολές

Σπουδές

Εκπαιδεύομαι συνεχώς σε συμβουλευτικές τεχνικές και δεξιότητες με σκοπό την καλύτερη και αποδοτικότερη στήριξή σας στην προσπάθειά σας. Έχω εξειδικευτεί στην εφαρμογή της Διατροφική Ψυχοεκπαιδευτικής Προσέγγισης για τη Χρόνια Παχυσαρκία "Πέρα από Τη Δίαιτα". Έχω παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης στην Κλινική Διατροφή, ενώ το βασικό τίτλο των σπουδών μου τον έχω αποκτήσει από το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Επιπλέον, παρακολουθώ συνεχώς συνέδρια και ημερίδες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με σκοπό τη συνεχή ενημέρωση για τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα στο χώρο της διατροφής.

Απασχόληση

Τα τελευταία 7 χρόνια διατηρώ το δικό μου Διαιτολογικό Γραφείο στην Καλλιθέα. Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως διαιτολόγος σε άλλος χώρους (διαιτολογικά γραφεία, ινστιτούτα αδυνατίσματος), έχω συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και έχω συνεργαστεί με την Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ) του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Ταυτόχρονα με τη λειτουργία του γραφείου μου, συνεργάστηκα με το 'Ιδρυμα Υποστήριξης, Θεραπείας, Αποκατάστασης και Προαγωγής της Υγείας "ΑΛΘΑΙΑ" και προσέφερα εθελοντικά, διαιτολογική υποστήριξη στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Καλλιθέας.

Επιπλέον, λόγω της ανάγκης μου για ενημέρωση του κοινού, έχω συμμετάσχει ως Επιστημονική Υπεύθυνη και Υπεύθυνη Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην καμπάνια του MedNutrition για την εικόνα σώματος "Ας Αφήσουμε τους Τύπους", έχω αποτελέσει μέλος της συγγραφικής ομάδας του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων για συγγραφή του έντυπου υλικού της Εβδομάδας Διατροφής του 2008 με θέμα "Διατροφή του Μέλλοντος: Φύση ή Επιστήμη;", έχω ασχοληθεί με τη συγγραφή και την επιμέλεια άρθρων σε περιοδικά, portal διατροφής κλπ καθώς και με τη συγγραφή φυλλαδίων κλπ και έχω πραγματοποίησε ποικίλες ομιλίες σε σχολεία, δήμους, συνέδρια, τηλεοπτικές κ ραδιοφωνικές εκπομπές, κλπ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διαιτολογικό Γραφείο
Παρασκευή Κουστουράκη
Σιβιτανίδου 2, Καλλιθέα, Αθήνα 17676
2110100718
6973256654
Λίγα λόγια για το γραφείο