ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
lampropoylou mema diaitologos diatrofologos

Λαμπροπούλου Μέμα

Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc., CISSN
39291 Προβολές

Σπουδές

Απέκτησα το βασικό μου πτυχίο το 2010 από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισα τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης από όπου και έλαβα τον Μεταπτυχιακό μου τίτλο με ειδίκεύση στην Διαχείριση Βάρους και την Παχυσαρκία (2011). Στα πλαίσια των σπουδών μου ασχολήθηκα εκτενώς με την παιδική παχυσαρκία αλλά και την διατροφή στην αναπαρωγική ηλικία και την επίδραση της διατροφής στα παραπάνω. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε και η ιδέα για το Ευτροφία.

Απασχόληση

Είμαι πολύ χαρούμενη που από το 2013 εργάζομαι στο Ευτροφία, το πρώτο διατροφικό εργαστήρι στην Πάτρα. Το Ευτροφία αποτελεί κατά βάση ένα χώρο παροχής διαιτολογικών υπηρεσιών στα πλαίσια του οποίου λαμβάνουν, όμως, χώρο και διάφορες άλλες δράσεις, όπως εργαστήρια διατροφής για παιδιά και ενήλικες. Η ανταπόκριση του κόσμου αλλά και η ευρεία αποδοχή των υπόλοιπων δράσεων από το κοινό της Πάτρας έχουν επιβραβεύσει την προσπάθειά που γίνεται και μας δίνουν ώθηση για να γινόμαστε συνεχώς καλύτερες!

Η πρότερη εργασιακή μου εμπειρία περιλαμβάνει την πρακτική μου άσκηση σαν Κλινική διαιτολόγος στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας και στον Ερυθρό Σταυρό Αθηνών, την εμπειρία μου σαν εκπαιδευτικό προσωπικό στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Βέργη στην Πάτρα αλλά και σαν ερευνητικό προσωπικό σε μελέτη του Χαροκοπείου για τους παράγοντες κινδύνου της παιδικής παχυσαρκίας. Τέλος, έχω ακόμα απασχοληθεί για ένα μικρό διάστημα σαν ιατρική επισκέπτρια για λογαριασμό μεγάλης εταιρείας στο χώρο των διατροφικών συμπληρωμάτων.

Κατάρτιση

Μετά την επιστροφή μου στην Ελλάδα ασχολήθηκα λίγο περισσότερο με το αντικείμενο της αθλητικής διατροφής αποκτώντας την πιστοποίηση του Αθλητικού διατροφολόγου από την Διεθνή Κοινότητα Αθλητικής Διατροφής (Certified Sports Nutritionist, International Society of Sports Nutrition) το 2013.

Κατά τα άλλα, έχω παρακολουθήσει αρκετά επιμορφωτικά σεμινάρια και συνέδρια στο αντικείμενο της διατροφής από ελληνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς και φροντίζω να μένω σε τακτική επαφή με τις τελευταίες εξελίξεις σε επίπεδο έρευνας.

Ενδιαφέροντα

Η διατροφή αποτελεί μεγάλο κομμάτι της ζωής μου και με απασχολεί σε πολλά επίπεδα, από καθαρά εργασιακό μέχρι και σε επίπεδο lifestyle! Στα πλαίσια αυτά, λατρεύω να δοκιμάζω νέες συνταγές και απολαμβάνω πάντα ένα gourmet γεύμα. Φροντίζω επίσης να ασκούμαι όσο ο χρόνος το επιτρέπει, είτε κάνοντας πρωινούς περιπάτους είτε δοκιμάζοντας πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες. Τέλος, δε χάνω την ευκαιρία να ταξιδέψω στο εξωτερικό και να αποκομίσω όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες!

Στοιχεία Επικοινωνίας

6981472043
Διαιτολογικό Γραφείο
Ευτροφία
Μαιζώνος 52, 26221, Πάτρα
2610 220 159
Λίγα λόγια για το γραφείο

"Το Ευτροφία αποτελεί την πρώτη συνεργατική προσπάθεια δύο Διαιτολόγων στην Πάτρα με κοινό όραμα: την αλλαγή της νοοτροπίας γύρω από την διατροφή! Στα πλαίσια αυτά, το Ευτροφία προσφέρει μια πληθώρα διαιτολογικών υπηρεσιών όπως συνεδρίες για διαχείριση βάρους με άξονα την συμπεριφορική θεραπεία, δομημένες συνεδρίες για παιδιά, εγκύους και αθλητές, εργαστήρια διατροφής για παιδιά και ενήλικες, ενημερώσεις και δράσεις ευαισθητοποίησης σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και πολλά άλλα. Αν και εσείς ψάχνετε για μια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της διατροφής, επισκεφθείτε τώρα το eutrofia.gr και ενημερωθείτε!"