ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
zoi konidari diaitologos diatrofologos

Ζωή Κονιδάρη

Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.
85206 Προβολές

Σπουδές

Από μικρή έδειχνα ιδιαίτερη αγάπη στο θέμα της διατροφής! Αγόραζα και διάβαζα όποιο περιοδικό είχε σχετική αρθρογραφία και φρόντιζα να ενημερώνω φίλους και γνωστούς για τις υγιεινές διατροφικές επιλογές, αλλά και τους τρόπους διατήρησης ενός υγιούς σωματικού βάρους. Δεν άργησα να καταλάβω, πώς αυτό είναι το επάγγελμα που θέλω να ακολουθήσω! Έτσι το 2006 το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα! Ήμουν πλέον φοιτήτρια στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Τέσσερα χρόνια μετά αποφοίτησα και ξεκίνησα επιστημονικά πλέον, να κάνω αυτό που έκανα και μικρή! Στο διάστημα αυτό συνειδητοποίησα ακόμα περισσότερο τη σημασία της διατροφής στις διάφορες ασθένειες, γεγονός που με οδήγησε και πάλι στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με σκοπό αυτή τη φορά τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή, ακολουθώντας την κατεύθυνση στην Κλινική Διατροφή. Η διατροφή στην υγεία της καρδιάς μάλιστα, μου κέντριζε ανέκαθεν το ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα και στη πτυχιακή αλλά και στη διπλωματική μου εργασία, να εστιάσω στο πώς οι καθημερινές συνήθειες (κατανάλωση καφέ και διατροφικές συμπεριφορές) μπορούν να επηρεάσουν την υγεία της καρδιάς μας!

Απασχόληση

Η πρώτη μου εργασιακή εμπειρία έρχεται το 2009 στα νοσοκομεία «Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας» και «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.», όπου πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση!

Σήμερα η έδρα μου για την παροχή διαιτολογικών υπηρεσιών βρίσκεται στον Βύρωνα, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα! Έχω τη χαρά να επικοινωνώ και να συνεργάζομαι καθημερινά με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους! Με τους ανθρώπους αυτούς, αγωνιζόμαστε μαζί να πραγματοποιηθούν οι στόχοι τους, οι οποίοι δεν στρέφονται μονάχα γύρω από το βάρος, αλλά αφορούν και τη βελτίωση της υγείας μέσω της διατροφής!

Ταυτόχρονα είμαι επιστημονικός συνεργάτης στο Mednutrition, συμμετέχοντας πολλές φορές σε δράσεις που διοργανώνει η ομάδα!

Κατάρτιση

Οι εξελίξεις στον τομέα της διατροφής είναι συνεχείς και η ενημέρωση πρέπει να ακολουθεί τους ρυθμούς τους! Πέρα λοιπόν από την καθημερινή ενημέρωση μέσω επίσημων ιστοσελίδων και άρθρων, παρακολουθώ τακτικά ημερίδες, σεμινάρια και συνέδρια με ποικίλα θέματα γύρω από τη διατροφή. Πρόσφατα μάλιστα ολοκλήρωσα και το σεμινάριο «Δεξιότητες επικοινωνίας και συμβουλευτικής για διαιτολόγους» στο Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών (ΚΕΨΕΦ), το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να καταλάβω πόσο σημαντικό είναι επικοινωνείς σωστά προκειμένου να βοηθήσεις πραγματικά αυτούς που σε χρειάζονται!

Ενδιαφέροντα

Η μεγαλύτερη αγάπη μου, μετά τη διαιτολογία, είναι τα ταξίδια! Οι εικόνες και οι μυρωδιές της φύσης, οι άνθρωποι σε κάθε μέρος, ο πολιτισμός τους, έρχονται να γεμίσουν το μυαλό και την ψυχή!

Στην καθημερινότητά μου, έχω εντάξει και τη γυμναστική, σε ένα ευχάριστο περιβάλλον γεμάτο νέους ανθρώπους! Πέρα από αυτό, λατρεύω το περπάτημα, ιδιαίτερα όταν κάνει κρύο! Έτσι τα βράδια, εύκολα θα με δει κάποιος να περπατώ στους δρόμους του Βύρωνα και του Παγκρατίου, απολαμβάνοντας την παρέα ενός φίλου ή των γονιών μου!

Και όταν έρχεται η ώρα της χαλάρωσης και της ξεκούρασης, τα μυθιστορήματα, ιδιαίτερα τα ιστορικά, έρχονται να μου κρατήσουν παρέα και να με ταξιδέψουν!!

Διαιτολογικό Γραφείο
Ζωή Κονιδάρη
Καραολή & Δημητρίου 25, Βύρωνας
2107650750
6972527767
Λίγα λόγια για το γραφείο

Η Ζωή Κονιδάρη είναι Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Κλινική Διαιτολογία και Διατροφή. Διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στον Βύρωνα.