ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
mixalis kavdas diaitologos diatrofologos

Μιχάλης Κάβδας

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Σπουδές

Φοίτησα στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου, με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Η πτυχιακή μου εργασία είχε θέμα τη «Διατροφική Παρέμβαση για την αντιμετώπιση Μεταβολικών Νοσημάτων» και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια μιας εξάμηνης παρέμβασης προγράμματος του ΕΣΠΑ σε δήμους στην Ελλάδα με σκοπό την αντιμετώπιση πέντε μεταβολικών νοσημάτων που συναντάμε καθημερινά. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος συμμετείχα ενεργά στην παρέμβαση καθώς ήρθα σε επαφή και καθοδήγησα πάνω από 50 περιστατικά με Παχυσαρκία, Διαβήτη, Υπερχοληστερολαιμίες, Καρδιαγγειακά και Υπέρταση ενώ είχα τη χαρά να δω το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών να βελτιώνει την κατάσταση υγείας τους σε σημαντικό βαθμό.

Απασχόληση

Το κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα το Παγκράτι είναι ο χώρος που δραστηριοποιούμαι διαιτολογικά σε επίπεδο γραφείου με αποτέλεσμα η αλληλεπίδραση καθημερινά με μεγάλο αριθμό κόσμου να μου χαρίζει συνέχεια τη δυνατότητα όχι μόνο να βοηθάω αλλά και να ανακαλύπτω μέσα από τα περιστατικά καλύτερους τρόπους που βοηθούν στην αντιμετώπισή τους.

Συνεργάζομαι με τα γυμναστήρια Holmes Place Athens ως Διατροφολόγος, με το CrossFit Coast ως αποκλειστικός Διατροφολόγος του γυμναστηρίου αλλά και προσωπικός Διατροφολόγος της αγωνιστικής ομάδας (Elite team) με πανελλαδικές και πανευρωπαϊκές διακρίσεις. Η αποκλειστική συνεργασία μου με αθλητικά σωματεία επεκτείνεται ακόμη και στον τομέα του Tae Kwon Do ενώ ατομικά έχω συνεργαστεί και συνεργάζομαι με διεθνείς αθλητές ποδοσφαίρου, πυγμαχίας, μπάσκετ, κωπηλασίας, MMA, Kick Boxing, Handball, αθλητές στίβου, rugby και άρσης βαρών.

Κατάρτιση

Στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης και επικαιροποίησης των γνώσεών μου πάνω στον τομέα της επιστήμης μου έχω παρακολουθήσει σεμινάρια συμβουλευτικής παρέμβασης σε άτομα με ψυχογενή ανορεξία και βουλιμία καθώς είναι μια κατάσταση στην οποία δυστυχώς έχουν υποκύψει αρκετοί στις μέρες μας και χρίζει άμεσης αντιμετώπισης!

Σεμινάρια για βελτιστοποίηση της επικοινωνίας μου βάση τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά του ατόμου που βρίσκεται απέναντί μου αλλά και τρόποι αντιμετώπισης περιστατικών με τακτικές οι οποίες βασίζονται στην τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς ήταν αυτά που μου έδωσαν τα εφόδια για πάω ένα βήμα παρακάτω τις γνώσεις μου βελτιώνοντας την διατροφική μου παρέμβαση σε άτομα που με εμπιστεύθηκαν στην προσπάθειά τους για αλλαγή!

Η διατροφή του Αθλητή είναι κάτι που πάντα μου κέντριζε το ενδιαφέρον και τελικά κατακλύζει πάνω από το 50% των περιστατικών μου μιας και από το 2ο έτος των σπουδών μου άρχισα να παρακολουθώ διαλέξεις, σεμινάρια και μαθήματα πάνω στη διατροφική συμπεριφορά του αθλητή αλλά και τις διατροφικές απαιτήσεις πολλών αθλημάτων βάση του προπονητικού προγράμματος.

Οι συμπεριφοριστικές τακτικές που χρησιμοποιούν διάφοροι marketing gurus για να αυξήσουν τις πωλήσεις προϊόντων διαφόρων εταιριών μου κέντρισαν το ενδιαφέρον να ασχοληθώ επίσης και με τη συμπεριφορά καταναλωτή σε επίπεδο σεμιναριακών μαθημάτων.

Eνδιαφέροντα

Ο Αθλητισμός είναι η δεύτερη φύση μου μιας και τα τελευταία 5 χρόνια ασχολούμαι ως αθλητής με το Rugby όπου έχω φορέσει προς μεγάλη μου τιμή και τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος ενώ το CrossFit, η κωπηλασία και η άρση βαρών συμβάλουν στην διαφοροποίηση αλλά και βελτιστοποίηση της γυμναστικής μου.

Η μουσική είναι μια από τις λατρείες μου μιας και για 6 χρόνια αποτέλεσα μέλος συγκροτήματος παίζοντας ηλεκτρικό μπάσο ενώ είχα τη χαρά να παίξω σε κάποιες από τις μεγαλύτερες – σε ιστορία - μουσικές σκηνές της Αθήνας (Fuzz, Κύτταρο, An Club). Η αφοσίωση στις σπουδές μου για 4 χρόνια όμως μου στέρησε την επέκταση των γνώσεών μου πάνω στη μουσική και περίπου 20 πόντους μαλλί...!

Τέλος τα ταξίδια είναι η μεγάλη μου αγάπη μιας και δεν έχω καλύτερο από το να γνωρίζω νέες προσωπικότητες, συνήθειες και φυσικά να δοκιμάζω καινούργιες γεύσεις! Η Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Τσεχία, Γερμανία, Βέλγιο, Βουλγαρία και φυσικά η Κύπρος είναι οι χώρες που έχω καταφέρει να γευματίσω ανάμεσα σε καλούς φίλους!

Στοιχεία Επικοινωνίας

6975224353