ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
giorgos fokas diaitologos

Γιώργος Φωκάς

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
8280 Προβολές

Σπουδές

Γεννήθηκα στα Χανιά Κρήτης στις 05/08/1995. Σπούδασα στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας & Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στην Αθήνα από όπου αποφοίτησα τον 11/2019 με βαθμό 7,9.

Η πρακτική μου άσκηση πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» όπου παρακολούθησα πληθώρα διαφορετικών παιδιατρικών κλινικών περιστατικών, στη διαιτολογική μονάδα «Nutriscience» καθώς και στην εταιρεία παραγωγής και τυποποίησης ελαιόλαδου «Pallada Olive Oil». Στην πτυχιακή μου εργασία καταπιάσθηκα με τον σχεδιασμό συστήματος διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων (HACCP) για μικρές επιχειρήσεις εστίασης θέλοντας να ανακαλύψω το ρόλο και τη συμβολή του επαγγελματία διαιτολόγου – διατροφολόγου στις επιχειρήσεις εστίασης.

Απασχόληση

Από τον 04/2022 εργάζομαι ως υπεύθυνος διαιτολόγος και wellness coordinator στο ξενοδοχείο 5* «Daios Cove Luxury Resort & Villas» στην Κρήτη, εντός του πλήρους ανακαινισμένου Kepos by Goco, ενός πρωτοποριακού για τα ελληνικά δεδομένα χώρου ευεξίας.

Από τον 09/2020 έως και σήμερα εργάζομαι ως Διαιτολόγος – Διατροφολόγος παρέχοντας τις διατροφικές μου υπηρεσίες μέσω κατ’ οίκον και online συνεδριών. Παράλληλα, έχω εργαστεί ως εκπαιδευτής στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360° διδάσκοντας μαθήματα διατροφής σε πολλές διαφορετικές ειδικότητες. Διατηρώ συνεργασίες με πληθώρα αθλητικών σωματείων και γυμναστηρίων.

Κατάρτιση

Έχω εκπαιδευτεί από το Barca Universitas στην διατροφική υποστήριξη αθλητών κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν ενώ αυτό τον καιρό παρακολουθώ το online εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Precision Nutrition για τη λήψη πιστοποίησης level 1 στο nutrition coaching. Επίσης εκπαιδεύομαι σχετικά με τη διατροφική διαχείριση ασθενών με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου από το πανεπιστήμιο Monash της Αυστραλίας.

Καθώς η επιστήμη της διατροφής δεν είναι στατική και συνεχώς εξελίσσεται, παρακολουθώ με ενδιαφέρον επιστημονικά συνέδρια σε ένα ευρύ φάσμα έτσι ώστε να μένω ενημερωμένος σχετικά με τα νεότερα guidelines.

Ενδιαφέροντα

Υπήρξα αθλητής της υδατοσφαίρισης και υπερήφανο μέλος των εθνικών μας ομάδων μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, συνεπώς, οτιδήποτε εμπεριέχει νερό και μπάλα συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον μου. Μια βόλτα στο σινεμά αποτελεί επίσης αγαπημένη ασχολία ενώ τον τελευταίο καιρό καταπιάνομαι με την εκμάθηση νέων ξένων γλωσσών!

Στοιχεία Επικοινωνίας

+306977486727