ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Maria Martini diaitologos

Μαρία Μαρτίνη

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος BSc, Personal Trainer
7794 Προβολές

Σπουδές

Ονομάζομαι Μαρία Μαρτίνη και γεννήθηκα στην Αθήνα στις 23/08/1997. Αποφοίτησα ως αριστούχος, από το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας (Dietetics BSc Hons) του Πανεπιστημίου Coventry University της Αγγλίας, στις 11/2021. Την ίδια χρονιά απέκτησα και το δίπλωμα μου ως Διεθνής Πιστοποιημένη Personal Trainer, από το National Academy of Sports Medicine (NASM) και το Hellenic NetwAork of Fitness Certifications (HNFC). Αυτό το διάστημα, παρακολουθώ το πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Επιστήμη της Ψυχολογίας και Διατροφής (Ψυχοδιαιτολογία, N.P.PSY) της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, αφού ασκώντας το επάγγελμα πλέον, παρατηρώ την άρρηκτη σύνδεση της Διατροφής με την Ψυχολογία, των διαιτώμενών μου.

Απασχόληση

Εργάζομαι ως ελεύθερη επαγγελματίας, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, εδώ και δύο χρόνια, καθώς και ως Personal Trainer εδώ και ένα χρόνο. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ασκώ συνδυαστικά τις δύο ειδικότητές μου, αφού η επίτευξη στόχων στη διαχείριση βάρους και βελτίωσης της κατάστασης υγείας, απαιτεί τόσο μια ισορροπημένη Διατροφή, όσο και τακτική Φυσική Δραστηριότητα και Άσκηση.

Παροχές

  • Δια ζώσης συνεδρίες
  • Εξ' αποστάσεως - eDiet συνεδρίες
  • Μετρήσεις Ανάλυσης Σύστασης Σώματος
  • Συμβουλές άσκησης
  • Προγράμματα Personal Training

Βασική μου προσέγγιση είναι η τροποποίηση της συμπεριφοράς απέναντι στη Διατροφή και την Άσκηση. Πραγματοποιώ επισκέψεις κατ’ οικον, καθώς και online συνεδρίες και για τα δύο. Απώτερος σκοπός μου είναι να δώσω εύκολη και άνετη πρόσβαση σε ανθρώπους που η καθημερινότητα τους, ο χρόνος τους ή ακόμα και η ατολμία τους για αλλαγή, δεν τους επιτρέπει να βελτιώσουν τη Διατροφή, τη Φυσική τους κατάσταση, και γενικά την υγεία τους.

Έχω εργαστεί σε διαιτολογικά γραφεία ως Διαιτολόγος και σε γυμναστήρια και personal training studios, ασκώντας και τις δύο ειδικότητές μου, αποκτώντας εμπειρία με αθλούμενους και με κλινικά περιστατικά, είτε σε επίπεδο σωματικής, είτε σε επίπεδο ψυχικής υγείας. Η πτυχιακή διατριβή μου, με θέμα «Διατροφικές Διαταραχές Στον Αθλητισμό: Αιτίες Και Αρνητικές Επιπτώσεις Σε Γυναίκες Αθλήτριες Ενόργανης Γυμναστικής Και Ρυθμικής Γυμναστικής» συνείσφερε εξίσου στον τρόπο που ασκώ σήμερα το επάγγελμά μου, αφού χρειάζεται ολιστική προσέγγιση, για τη βέλτιστη υγεία, συνδυάζοντας την ισορροπημένη Διατροφή, την Άσκηση και τη θετική Ψυχολογία. Στην διάρκεια της πρακτικής μου άσκησης, είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με διάφορα διαιτολογικά γραφεία, με κύριο ρόλο στην εμπειρία μου να έχει διαδραματίσει εκείνο της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Κατάρτιση

Παρακολουθώ συστηματικά τις εξελίξεις στον τομέα της επιστήμης της Διατροφής, της Άσκησης και της Ψυχοδιαιτολογίας, από σχετικές ημερίδες, συνέδρια και σεμινάρια. Από το 2018 μέχρι σήμερα, έχω παρευρεθεί σε σεμινάρια υγιεινής Μαγειρικής (Healthy Cooking, από το Μάνο Δημητρούλη) και συνέδρια για την παχυσαρκία (1η Διεπιστημονική Συνάντηση για τη Διαχείριση του Νοσογόνα Παχύσαρκου Ασθενούς) και το διαβήτη (18ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο).

Προσφάτως, παρακολούθησα ως μετεκπαίδευση στη Διατροφή, το σεμινάριο «Master CBT coach in Nutrition, Diet, Weight-Loss and Wellbeing» από το Δημήτρη Πέτσιο. Όσον αφορά την άσκηση, ολοκλήρωσα την εξειδίκευση μου στο Pilates, μέσω σεμιναρίου με τίτλο «Practical Pilates by AFAA», από την Athletics and Fitness Association of America (AFAA).

Σεμινάρια με θέμα τα Social Media και το Internet Marketing στον κλάδο υγείας, είναι κάτι που εξίσου δίνω ανελλιπώς το παρόν μου με τη συμμετοχή μου.

Συγγραφική Δραστηριότητα

Είμαι νέα αρθρογράφος στον ιστότοπο του medNutrition, με στόχο να γράψω και να μεταδώσω όλες τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με την Ψυχοδιαιτολογία και την τροποποίηση της συμπεριφοράς μας απέναντι στο φαγητό.

Ενδιαφέροντα

Ένα από τα πράγματα που λατρεύω, είναι η συνεχής μάθηση. Αφιερώνω, λοιπόν, αρκετό από τον ελεύθερο μου χρόνο, διαβάζοντας επιστημονικά βιβλία με θέμα κυρίως την ψυχολογία. Φυσικά, απολαμβάνω και ένα καλό αστυνομικό μυθιστόρημα, όπως και βιβλία φαντασίας (μεγάλη φαν του Harry Potter).

Η γυμναστική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου και εκτός της δουλειάς, μιας και ένα μεγάλο κομμάτι της το αφιέρωσα στο αθλητισμό. Η ρυθμική γυμναστική και το cheerleading ήταν τα δύο βασικά αθλήματα που ασχολήθηκα σε αρκετά υψηλό επίπεδο, γεγονός που με βοηθάει σωματικά μέχρι και σήμερα, στο να μπορώ να ανταπεξέρχομαι σε πιο απαιτητικά προγράμματα Pilates ή Υoga που παρευρίσκομαι. Η άσκηση με βοηθά να συνδυάσω και μια ακόμα λατρεμένη μου συνήθεια, που είναι η βόλτες στη φύση. Τι καλύτερο από ένα περίπατο στη φύση με τα αγαπημένα σου πρόσωπα;

Τέλος, δε μπορώ να αρνηθώ τη διασκέδαση που μου προσφέρει ένα gaming session με την παρέα μου, αφού θα μου πάρει όλη την κούραση της ημέρας με τον πιο ευχάριστο τρόπο…παίζοντας!
Η μαγειρική είναι μια καινούρια ασχολία μου, που με τις γνώσεις από τη δουλειά και την όρεξή μου για δημιουργία νόστιμων γευμάτων, θα φροντίσω να κρατήσω και να απολαύσω.

 

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κατ’οικον επισκεψεις, online diet
+306971601387