ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Eleni hatzilazaridou diaitologos

Ελένη Χατζηλαζαρίδου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
62304 Προβολές

Σπουδές

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη της Καβάλας. Σπούδασα στο Τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη από όπου και αποφοίτησα τον Σεπτέμβριο του 2022. Τον ίδιο κιόλας μήνα θέλησα να ξεκινήσω την μεταπτυχιακή μου εξειδίκευση στον τομέα της Κλινικής Διατροφής, έτσι ξεκίνησα να φοιτώ στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις που απέκτησα στο προπτυχιακό επίπεδο των σπουδών μου. Εκεί, είχα την ευκαιρία να ειδικευτώ στην αντιμετώπιση πληθώρας παθολογικών καταστάσεων που χρήζουν διατροφικής υποστήριξης και παρακολούθησης όπως είναι οι παθήσεις του πεπτικού συστήματος, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο σακχαρώδης διαβήτης, τα αυτοάνοσα νοσήματα, ο καρκίνος κ.ά.

Απασχόληση

Παρέχω υπηρεσίες διατροφής στο ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο που διατηρώ στη γενέτειρά μου, την Καβάλα, δια ζώσης αλλά και απομακρυσμένα (online), αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Το γραφείο έχει ετοιμαστεί με ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι και είναι εξοπλισμένο με έναν από τους πλέον σύγχρονους αναλυτές σύστασης σώματος της αγοράς, τον InBody 770.

chatzilazaridou diaitologos kavala

Κατάρτιση

Θεωρώ πως η επιστήμη της Διατροφής είναι μία από τις πιο ραγδαία εξελισσόμενες επιστήμες για αυτό φροντίζω να παρακολουθώ τακτικά σεμινάρια και συνέδρια που θα με βοηθήσουν να ενημερώνομαι για τις επικαιροποιημένες διατροφικές συστάσεις.

Παρατηρώντας πως το μαγείρεμα στο σπίτι και γενικότερα η κατανάλωση σπιτικού φαγητού αποτελεί σημαντικό πρόβλημα των ημερών μας πιθανότατα λόγω έλλειψης χρόνου επέλεξα να παρακολουθήσω ένα πρόγραμμα μαθημάτων μαγειρικής καθοδήγησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard, το οποίο με βοήθησε να ενημερωθώ σχετικά με εναλλακτικές μαγειρικές δεξιότητες και τεχνικές που μπορούμε να αναπτύξουμε όλοι μας, καταρρίπτοντας τον μύθο που υπάρχει ότι η μαγειρική είναι ένα δύσκολο και απαιτητικό “σπορ”.

Φωτογραφία Συνεδρίου

Συγγραφική Δραστηριότητα

Τον Μάιο του 2022 είχα την τιμή να παρουσιάσω την πτυχιακή μου εργασία με τίτλο “Βιβλιογραφική Ανασκόπηση της Γενετικής των Τροφικών Αλλεργιών και Δυσανεξιών” στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, μία εμπειρία που αναμφίβολα θα μου μείνει αξέχαστη!

Ενδιαφέροντα

Αγαπώ και βρίσκω εξαιρετικά ευεργετικά για την (ψυχική και σωματική) υγεία τη μουσική, το χορό, τα ταξίδια και τις εξορμήσεις στη φύση για αυτό φροντίζω να ξεκλέβω λίγο χρόνο από τις υποχρεώσεις μου και να απολαμβάνω κάτι από αυτά.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ελευθερίου Βενιζέλου 26 (1ος όροφος), 65403 Καβάλα
+302511110037
+306971601387