ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Maria Zahou diaitologos diatrofologs

Μαρία Ζάχου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
43239 Προβολές

Σπουδές

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καρδίτσα. Αποφοίτησα από το Τμήμα Οικιακής Οικονομίας & Οικολογίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο το 2009. Το 2017 εισήχθη μέσω κατατακτήριων εξετάσεων στο Τμήμα Διατροφή και Διαιτολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (πρώην ΑΤΕΙ) όπου και αποφοίτησα το 2019, με βαθμό πτυχίου 8,23. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνω τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. Αποτελώ μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ) με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Απασχόληση

Διετέλεσα την εξάμηνη πρακτική μου άσκηση στην Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης Ευτύχιος Πατσίδης & Σια Ο.Ε., στο τμήμα της Διατροφής όπου και ασχολήθηκα με τη διατροφική διαχείριση κλινικών περιστατικών. Στο πλαίσιο της πτυχιακής εργασίας διεξήγαγα έρευνα με θέμα “Αξιολόγηση κατάσταση θρέψης και ποιότητα ζωής σε ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση”, σε συνεργασία με τη συνάδελφο Χριστίνα Κατσάρκα, τους Καθηγητές Λαμπρινή Κοντοπούλου και Οδυσσέα Ανδρούτσο και τη Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης όπου έκανα τη πρακτική μου.

Κατάρτιση

Από το 2020, αποτελώ μία από τους εξειδικευμένους Διαιτολόγους του Monash University στην Αυστραλία πάνω στη διαχείριση ασθενών με Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου, με την χρήση της Low Fodmap Diet. Το 2019 απέκτησα την πιστοποίηση σεμιναρίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Κλινική Εντερική & Παρεντερική Διατροφή (ESPEN), Nutrition and Sports. Παράλληλα είμαι κάτοχος πτυχίου εκμάθησης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης Τυφλών Braille από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ). Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επιμόρφωσης και ενημέρωσης για τα νέα επιστημονικά δεδομένα του κλάδου, παρακολουθώ πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων.

Ενδιαφέροντα

Λατρεύω να ταξιδεύω, να γνωρίζω νέα μέρη και να δοκιμάζω τα παραδοσιακά τους φαγητά. Τον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να διαβάζω βιβλία, να πηγαίνω βόλτες στη φύση και να περνάω δημιουργικό χρόνο με τους δικούς μου ανθρώπους.

Στοιχεία Επικοινωνίας