ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
anna maria karagiannidou diaitologos

Άννα-Μαρία Καραγιαννίδου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
10350 Προβολές

Σπουδές

Είμαι τελειόφοιτη φοιτήτρια του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας). Η πτυχιακή μου εργασία αναφέρεται στην συμβολή των ω-3 λιπαρών οξέων στην κατάθλιψη, όπου ερευνάται ο ρόλος τους τόσο στην θεραπεία όσο και στην πρόληψη της κατάθλιψης. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου σε προπτυχιακό επίπεδο, θα ήθελα επίσης να ασχοληθώ με ένα μεταπτυχιακό πάνω σε θέματα διατροφής, μέσω του οποίου θα έχω την ευκαιρία να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και να αποκτήσω νέες εμπειρίες.

Απασχόληση

Μέχρι στιγμής δεν έχω ασχοληθεί επαγγελματικά με το διατροφικό κομμάτι καθώς δεν έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου. Η εξάμηνη πρακτική άσκηση που θα κάνω στο διαιτολογικό γραφείο του κύριου Παρασκευά Παπαχρήστου θα αποτελέσει για εμένα το πρώτο βήμα στον χώρο της διατροφής και διαιτολογίας. Θα με βοηθήσει να ολοκληρώσω επιτυχώς τις σπουδές μου και να αποκτήσω επιπλέον γνώσεις, που θα φανούν χρήσιμες στην μετέπειτα πορεία μου ως διατροφολόγος-διαιτολόγος.

Κατάρτιση

Η επιστήμη της διατροφής και της διαιτολογίας εξελίσσεται συνεχώς, φέρνοντας νέα δεδομένα στην επιφάνεια. Για τον λόγο αυτό φροντίζω να είμαι πάντα ενημερωμένη σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της διατροφής, παρακολουθώντας διάφορα επιμορφωτικά σεμινάρια. Ενδεικτικά, κάποια από τα σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει είναι τα εξής:

  • Ο ρόλος της διατροφής στην εποχή της COVID-19: Πρόληψη, αντιμετώπιση και ο παράγοντας της παχυσαρκίας
  • H διατροφή, τα μικρόβια του εντέρου και ο ρόλος τους στην ανάπτυξη καρδιαγγειακών νοσημάτων
  • Διατροφική αντιμετώπιση του ΣΕΕ & η δίαιτα FODMAPS

Ενδιαφέροντα

Αγαπώ τον αθλητισμό και αποτελούσε από πάντα ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας μου, καθώς ασχολούμουν για αρκετά χρόνια με τον στίβο, έχοντας λάβει μέρος σε αρκετά διασυλλογικά και πανελλήνια πρωταθλήματα. Μου αρέσει επίσης πάρα πολύ να ταξιδεύω και με κάθε ευκαιρία επιλέγω να επισκέπτομαι έναν νέο προορισμό. Τέλος, τον ελεύθερο μου χρόνο τον αφιερώνω στην οικογένεια μου, στους φίλους μου και στην γάτα μου.

Στοιχεία Επικοινωνίας

6986647280