ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
maria zerzelidou diaitologos

Μαρία Ραφαηλία Ζερζελίδου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
1197 Προβολές

Σπουδές

Είμαι τελειόφοιτη φοιτήτρια του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλίας). Η πτυχιακή μου εργασία αφορούσε το ρόλο της διατροφής στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην αντιμετώπιση του Covid-19 καθώς και τη συσχέτιση της παχυσαρκίας με τον SARS-COV-2. Κύριος στόχος μου μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου, είναι να εξελίσσομαι και να διευρύνω τις γνώσεις μου πάνω στον τομέα της διατροφής και διαιτολογίας , έτσι ώστε να έχω τα απαραίτητα εφόδια για να μπορέσω να προσφέρω βοήθεια με τον καλύτερο τρόπο σε όποιον με χρειαστεί.

Απασχόληση

Η πρώτη μου ενασχόληση στον τομέα της Διατροφής και Διαιτολογίας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης, στο διαιτολογικό γραφείο του κύριου Παρασκευά Παπαχρήστου. Εκεί είχα την ευκαιρία να βρίσκομαι ανάμεσα σε πληθώρα περιστατικών που θέλουν να βελτιώσουν τις διατροφικές τους συνήθειες και να ακολουθήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Επιπρόσθετα ,είμαι μέλος της επιστημονικής ομάδας του med nutrition , του 1ου portal διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο.

Κατάρτιση

Κύριο μέλημα μου είναι να ενημερώνομαι αδιάκοπα για τις εξελίξεις και τις καινοτομίες στην επιστήμη της διατροφής και διαιτολογίας. Είναι γνωστό πως σε μια επιστήμη σαν και αυτή , είναι απαραίτητη η συνεχής παρακολούθηση των προοδευτικών μεταβολών σε αυτή. Ενδεικτικά κάποια από τα σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει είναι τα παρακάτω:

  • “Ο ρόλος της διατροφής στην εποχή της covid-19: Πρόληψη, Αντιμετώπιση και ο Παράγοντας της Παχυσαρκίας” στην Αθήνα.
  • 5ο Επιστημονικο Συμπόσιο με θέμα: ¨Ενδοκρινολογικά Προβλήματ του Παιδιού και του Εφήβου¨ στην Αθήνα.

  • “13ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας - 1η Επιστημονική Συνάντηση Παιδικής Παχυσαρκίας στην Ελλάδα” – στη Θεσσαλονίκη.

  • “15o Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας και 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού”- στην Αθήνα.

  • “Ο ρόλος της ψυχολογίας στη δίαιτα και στη σωστή διατροφή” στην Αθήνα.

Ενδιαφέροντα

Είμαι λάτρης της μαγειρικής και του ποιοτικού φαγητού. Στον ελεύθερό μου χρόνο φροντίζω να γυμνάζομαι και να πηγαίνω για τρέξιμο και κολύμπι. Τέλος , μου αρέσει να μοιράζομαι στιγμές και αναμνήσεις με την οικογένεια και τους φίλους μου , πηγαίνοντας ταξίδια και βόλτες μαζί.

Στοιχεία Επικοινωνίας