ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Niovi Chrysanthakopoulou diaitologos diatrofologos

Νιόβη Χρυσανθακοπούλου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
15318 Προβολές

Σπουδές

Πραγματοποίησα τις προπτυχιακές μου σπουδές στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, όπου και συνεχίζω την εκπαίδευσή μου στον τομέα της Κλινικής Διατροφής στο μεταπτυχιακό τμήμα του πανεπιστημίου. Επίσης, είμαι κάτοχος του πιστοποιητικού επιμόρφωσης ‘’Εφαρμογές της επιστήμης της Διατροφής και της Φυσικής Άσκησης'' από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Απασχόληση

Έχω διατελέσει την πρακτική μου άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ‘’Αλεξάνδρα’’ και στη Μονάδα Ανακουφιστικής Αγωγής ‘’Τζένη Καρέζη’’ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, όπου απασχολήθηκα σε πλήθος κλινικών περιστατικών όπως παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 και 2, καρδιαγγειακά νοσήματα, Εφηβική Παχυσαρκία, Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου και άλλα.

Είχα τη δυνατότητα να συμμετέχω ενεργά στη διατροφική εκπαίδευση των ατόμων και να παρέχω τις δικές μου διαιτολογικές συμβουλές. Ακόμη, στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης στη βιομηχανία, εξοικειώθηκα με τον τομέα της ασφάλειας των τροφίμων, καθώς πραγματοποίησα μια σειρά επιθεωρήσεων ποιοτικού ελέγχου στην αλυσίδα OK markets.

Σήμερα, παρέχω τις διαιτολογικές μου υπηρεσίες σε κατ’ οίκον επισκέψεις ενώ παράλληλα βοηθάω εθελοντικά στο πρόγραμμα σίτισης και προώθησης υγιεινής διατροφής του Ινστιτούτου PROLEPSIS ως επιθεωρήτρια του σωστού ελέγχου διανομής και κατανάλωσης των παρεχόμεων γευμάτων στα σχολεία της Αττικής.

  Κατάρτιση

  Λόγω της δυναμικούς εξέλιξης της επιστήμης της Διατροφής αλλά και του προσωπικού μου ενδιαφέροντος, επιμορφώνομαι συνεχώς μέσα από συνέδρια και ημερίδες για τα νέα δεδομένα στον κόσμο της υγείας και της διατροφής. Παράλληλα, ενημερώνομαι και μέσα από audiobooks, βιβλία και διαδικτυακά μαθήματα για τις διαφορετικές νοοτροπίες και πλευρές της διαιτολογικής πρακτικής ανά τον κόσμο.

  Ενδιαφέροντα

  Απολαμβάνω να αθλούμαι σε τακτική βάση και ανάμεσα στις αγαπημένες μου δραστηριότητες είναι το τρέξιμο, το κολύμπι και οι pilates. Αγαπώ τη φύση και για το λόγο αυτό πραγματοποιώ πεζοπορίες και εκδρομές όποτε βρίσκω χρόνο. Λατρεύω τη μουσική και το σινεμά. Τέλος, αγαπημένη μου συνήθεια είναι να πειραματίζομαι στην κουζίνα με καινούριες συνταγές και να μαγειρεύω για τα αγαπημένα μου πρόσωπα.

  Στοιχεία Επικοινωνίας

  6978249109