ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
alikh georgopoulou diaitologos

Αλίκη Γεωργοπούλου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
75849 Προβολές

Σπουδές

Το ταξίδι μου στο χώρο της διατροφής και της υγείας ξεκίνησε το 2012, με την εισαγωγή μου στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών μου ξεκίνησα να φοιτώ στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία και Διατροφή» του ίδιου πανεπιστημίου με κατεύθυνση «Κλινική Διατροφή». Στα πλαίσια της πτυχιακής μου εργασίας δημιούργησα μια βάση δεδομένων με την επικαιροποιημένη νομοθεσία που αφορά τα κριτήρια ασφάλειας τροφίμων. Η μεταπτυχιακή μου διατριβή αφορά τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη κατά την προσκόλληση τους στην Δίαιτα Ελεύθερη Γλουτένης.

Απασχόληση

Παρέχω τις υπηρεσίες μου ως διαιτολόγος κατ’ οίκον από το 2017. Στο παρελθόν έχω διατελέσει την πρακτική μου άσκηση στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου και παρακολούθησα πλήθος περιστατικών με διάφορα νοσήματα, όπως σακχαρώδης διαβήτης, νεφρική ανεπάρκεια, παιδική παχυσαρκία, κυστική ίνωση, νευρική ανορεξία, σύνδρομο Prader Willi, διαταραχές στον κύκλο της ουρίας και άλλα. Επιπρόσθετα, μέρος της πρακτικής μου άσκησης πραγματοποιήθηκε σε διαιτολογικό γραφείο στο Μοσχάτο, όπως επίσης και στην Εταιρία Tasty Foods ΑΒΓΕ, όπου και εργάστηκα στο τμήμα ελέγχου ποιότητας τροφίμων.

Κατάρτιση

Το 2014 παρακολούθησα το σεμινάριο Ψυχοπαθολογίας «Διατροφικές Διαταραχές» του κέντρου σεμιναρίων και συμβουλευτικής «Περί Ψυχής». Καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών μου μέχρι και σήμερα, παρακολουθώ συνέδρια, ημερίδες, κλινικά φροντιστήρια και webinars καθώς θεωρώ ότι η επιστήμη της διατροφής δεν περιορίζεται στις σελίδες ενός πανεπιστημιακού συγγράμματος αλλά εξελίσσεται συνεχώς.

Ενδιαφέροντα

Στον ελεύθερο μου χρόνο αγαπώ να μαγειρεύω και να ταξιδεύω καθώς και να συνδυάζω αυτά τα δύο, δοκιμάζοντας νέες γεύσεις, από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού και προσπαθώντας να τις μεταφέρω στην κουζίνα μου, δίνοντας τους τις προσωπικές μου πινελιές.

Στοιχεία Επικοινωνίας

6983854072