ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
maria evridiki sfathakarou diaitologos

Μαρία-Ευριδίκη Σταθακάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
45300 Προβολές

Σπουδές

Γεννήθηκα στο Ρίο στις 10/04/1998. Είμαι απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας). Το 2020, παρουσίασα την πτυχιακή ερευνητική μου εργασία με θέμα: «η αποτελεσματικότητα της θεραπείας με θυροξίνη σε παιδιά με μεταβολικό σύνδρομο».

Απασχόληση

Στις 28/12/2020 ολοκλήρωσα την πρακτική μου άσκηση ως Διαιτολόγος-Διατροφολόγος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου, παρακολούθησα κλινικά περιστατικά στο Συμβουλευτικό Γραφείο Διατροφής στα Εξωτερικά Ιατρεία και στις Κλινικές του Νοσοκομείου.

Αρθρογράφηση

Από 1/09/2020 ασχολούμαι με την αρθρογράφηση στο medNutrition.gr, το 1ο portal διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο. Πρόσφατη αρθρογράφηση μου:

Κατάρτιση

Το 2020, παρακολούθησα το μηνιαίο σεμινάριο με τίτλο: «Αυτοεκτίμηση», που διοργανώθηκε από το ΕΛ.ΚΕ.ΔΙ.Μ. υπό την επιστημονική εποπτεία των Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Επίσης, συμμετείχα στο 14ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας σε αναρτημένη ανακοίνωση με τίτλο: «Αποκωδικοποιώντας το λόγο των παχύσαρκων ασθενών. Η παχυσαρκία ως ενοχικό σύνδρομο».

Το 2019, παρακολούθησα το 9μηνο επιμορφωτικό πρόγραμμα σε θέματα Ψυχολογίας, Συμβουλευτικής και Προπονητικής Ζωής, του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το 2018, συμμετείχα στο πρόγραμμα ανταλλαγής νέων του Erasmus+ με τίτλο: «Entrance for healthy lifestyle», στη Σλοβενία.

Παράλληλα, έχω παρακολουθήσει πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων και εκδηλώσεων όπως,

  • τις Ημερίδες Μεταβολισμού με θέμα: «Από την τεκμηριωμένη γνώση στην ορθή κλινική πράξη», του Ελληνικού Κολλεγίου Μεταβολικών Νοσημάτων (Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν.)
  • το 5ο Επιστημονικό Συμπόσιο της Ελληνικής Εταιρείας Παιδικής και Εφηβικής Παχυσαρκίας «Ενδοκρινολογικά προβλήματα του παιδιού και του εφήβου»,
  • το 1ο Διαδικτυακό Σεμινάριο Αθλητικής Διατροφής της Ομάδας Ειδικών Αθλητικής Διατροφής, του ΠΣΔΔ
  • το Διαδικτυακό Σεμινάριο “Nutritional recommendations in Cystic Fibrosis: Diet and PERT, του ΕFAD
  • την Εκπαιδευτική Διημερίδα της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης Ιδιοπαθών Φλεγμονώδων Νόσων του Εντέρου,
  • το 18ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο,
  • το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας και το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Διατροφής & Μεταβολισμού,
  • την Ημερίδα «Η διατροφή στην κλινική πράξη: από το χθες στις σύγχρονες προκλήσεις», του Νοσοκομείου «Αττικόν»
  • την 1η Διημερίδα για το Σακχαρώδη διαβήτη, του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Διαβήτη
  • την Ημερίδα «Διατροφικές συνήθειες και παιδική παχυσαρκία», του τμήματος Διατροφής- Διαιτολογίας Καρδίτσας

Ενδιαφέροντα

Λατρεύω τα ταξίδια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μου αρέσει να ανακαλύπτω διαφορετικά μέρη και κουλτούρες. Στον ελεύθερο μου χρόνο, επιλέγω να ασχολούμαι με το χορό και το θέατρο ενώ ποτέ δε χάνω την ευκαιρία για μία βόλτα ή κολύμπι στη θάλασσα.

Στοιχεία Επικοινωνίας

6978490728