ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
maria evridiki sfathakarou diaitologos

Μαρία-Ευριδίκη Σταθακάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
6987 Προβολές

Σπουδές

Ονομάζομαι Μαρία-Ευριδίκη Σταθακάρου. Γεννήθηκα στο Ρίο, Αχαΐας στις 10/04/1998 και είμαι τελειόφοιτη φοιτήτρια του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Απασχόληση

Από 29/06/20 κάνω την πρακτική μου άσκηση ως διαιτολόγος-διατροφολόγος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Επιθυμώ να ασχοληθώ επαγγελματικά με την κλινική διαιτολογία ενώ έχω ιδιαίτερη ευαισθησία στη διαχείριση των διατροφικών διαταραχών όπως η νευρική βουλιμία και τα υπερφαγικά επεισόδια.

Κατάρτιση

Το 2020, παρουσίασα την πτυχιακή ερευνητική μου εργασία με θέμα: «η αποτελεσματικότητα της θεραπείας με θυροξίνη σε παιδιά με μεταβολικό σύνδρομο». Από 01/04- 30/04 παρακολούθησα το διαδικτυακό σεμινάριο, που διοργανώθηκε από το ΕΛ.ΚΕ.ΔΙ.Μ. υπό την επιστημονική εποπτεία των Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τίτλο: «Αυτοεκτίμηση». Επίσης, συμμετείχα στο 14ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας σε αναρτημένη ανακοίνωση με τίτλο: «Αποκωδικοποιώντας το λόγο των παχύσαρκων ασθενών. Η παχυσαρκία ως ενοχικό σύνδρομο».

Το 2019, παρακολούθησα το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας και το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Διατροφής & Μεταβολισμού. Παράλληλα, πραγματοποίησα επιμόρφωση σε θέματα Ψυχολογίας, Συμβουλευτικής και Προπονητικής Ζωής, του Πανεπιστημίου Αιγαίου (9μηνο επιμορφωτικό πρόγραμμα). Το 2018, συμμετείχα στο πρόγραμμα ανταλλαγής νέων του Erasmus+ με τίτλο: «Entrance for healthy lifestyle», στη Σλοβενία. Επίσης, παρακολούθησα την ημερίδα «Η διατροφή στην κλινική πράξη: από το χθες στις σύγχρονες προκλήσεις», του Νοσοκομείου «Αττικόν».

Το 2017, παρακολούθησα την 1η διημερίδα για το Σακχαρώδη διαβήτη του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Διαβήτη και το 2016, την 1η ημερίδα του τμήματος Διατροφής- Διαιτολογίας Καρδίτσας με θέμα: «Διατροφικές συνήθειες και παιδική παχυσαρκία». Τέλος, γνωρίζω πολύ καλά αγγλικά και γαλλικά.

Ενδιαφέροντα

Μου αρέσουν τα ταξίδια και η κολύμβηση. Αποτελώ ενεργό μέλος σε πολιτιστικές ομάδες (χορευτικές και θεατρικές) ενώ χαίρομαι να συμμετέχω σε ερασιτεχνικές παραστάσεις και φεστιβάλ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

6978490728