ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
papaioannou adamantia diaitologos diatrofologos

Αδαμαντία Παπαϊωάννου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, (MSc)
21969 Προβολές

Σπουδές

Φοίτησα στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, καθώς και στο τμήμα Βιολογίας του Universite de Lille (Erasmus placement). Απέκτησα το Μεταπτυχιακό μου δίπλωμα στο τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στις Διατριβές μου ασχολήθηκα με τη χημεία και μικροβιολογία των τροφίμων, κάτι που με έχει βοηθήσει να βλέπω το τρόφιμο ως σύνολο και να «ζυγίζω» καλύτερα τα θετικά και αρνητικά της κάθε διατροφικής επιλογής. Κατά την πρακτική μου άσκηση, στο Πανεπιστήμιο της Lille, μελέτησα την πιθανή χρήση βακτηρίων του γένους Lactobacillus ως προβιοτικά.

Απασχόληση

Απασχολούμαι στο ιδιωτικό Διαιτολογικό Κέντρο Mindfoodness, του οποίου είμαι συνιδρύτρια. Σκοπός μου, μέσα από τις συνεδρίες, είναι να εμπνεύσω τον κόσμο για έναν περισσότερο ισορροπημένο τρόπο ζωής και διατροφής, μέσω των αρχών της Ενσυνείδητης Διατροφής.

Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως Διαιτολόγος σε φαρμακείο στον τόπο που μεγάλωσα (Βέλο Κορινθίας) και σε γνωστό Διαγνωστικό κέντρο της Αθήνας. Επιπλέον, έχω εργαστεί για 2 έτη στη βιομηχανία των τροφίμων στο πεδίο του Ποιοτικού Ελέγχου και για 1 έτος στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας των Τροφίμων (EFSA), στην Πάρμα της Ιταλίας.

Τέλος, έχω εργαστεί εθελοντικά στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο της Αθήνας, ως εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης, όπου παρακολούθησα περιστατικά νευρικής ανορεξίας και ανέλαβα τη διατροφική τους υποστήριξη, σε συνεργασία με ψυχολόγους.

Συνεχής επιμόρφωση

Η επιστήμη της Διατροφής και Διαιτολογίας είναι πολύπλευρη και το ενδιαφέρον μου για τους διαφορετικούς τομείς της εντείνεται με τα χρόνια. Έτσι, προκειμένου να είμαι πάντοτε ενημερωμένη συμμετέχω και παρακολουθώ συνεχώς σεμινάρια, διαλέξεις και συνέδρια.

Ενδεικτικά αναφέρω τα παρακάτω πιστοποιημένα σεμινάρια:

  • Ειδίκευση στις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής (Ελληνική Εταιρεία Έρευνας Συμπεριφοράς)
  • Health Coaching για επαγγελματίες Υγείας (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
  • Επικοινωνιακές Δεξιότητες για Διαιτολόγους (ΚΕΨΕΦ)
  • Ειδικός Αθλητικής Διατροφής (επιστημονική ομάδα Peak Performance)

Δημοσιεύσεις

Η εργασία μου στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας των Τροφίμων αποτέλεσε ανεκτίμητη εμπειρία για την ανάπτυξη μου ως άτομο και ως επιστήμονα. Ως μέλος της ομάδας Food Additives, συμμετείχα στη σύνταξη επιστημονικών γνωματεύσεων, σχετικά με την έγκριση πρόσθετων τροφίμων και την έκθεση του πληθυσμού σε αυτά τα πρόσθετα. Οι συγκεκριμένες γνωματεύσεις σχετίζονται με τη χρήση λυκοπενίου, νισίνης, κατεχινών του πράσινου τσαγιού και άλλων ουσιών στα τρόφιμα. Βρίσκονται όλες δημοσιευμένες στο επιστημονικό περιοδικό EFSA Journal, όπου η πρόσβαση είναι ανοιχτή για όλους.

Ενδιαφέροντα

Μου αρέσει να πειραματίζομαι με τη μαγειρική και τη φωτογραφία και γι’ αυτό ευχαριστώ τα ‘00s για τα social media! Στόχος μου είναι να εμπνεύσω κι άλλους ανθρώπους γύρω μου και να μεταδώσω το μήνυμα ότι «Η υγιεινή διατροφή δεν είναι βαρετή και άνοστη». Αρκεί να είναι κανείς δεκτικός στις μικρές αλλαγές!

Αγαπώ τις αλλαγές και πιστεύω σ’ αυτές! Για το λόγο αυτό λατρεύω το διάβασμα και θεωρώ ότι ένα καλό βιβλίο μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου... φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν πολλά καλά βιβλία! Τέλος, ασχολούμαι με το χορό και τη γυμναστική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και είμαι της άποψης ότι μια υγιεινή ζωή δεν μπορεί να υφίσταται χωρίς «κίνηση».

Στοιχεία Επικοινωνίας

2102777922