ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
agathokleous vicky diaitologos diatrofologos

Βίκυ Αγαθοκλέους

Κλινική Διαιτολόγος (MSc) - Διατροφολόγος (BSc)
5133 Προβολές

Σπουδές

Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές το 2014 στο Πανεπιστήμιο του Nottingham του Ηνωμένου Βασιλείου στο τμήμα της Διατροφολογίας. Ακολούθως, ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Κλινική Διαιτολογία στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην Κύπρο το 2016. Μέρος της μεταπτυχιακής μου διατριβής αποτέλεσε η έρευνα στον τομέα των διατροφικών διαταραχών σε φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Απασχόληση

Στην παρούσα φάση, παρέχω διατροφική υποστήριξη στο γραφείο μου στη Λάρνακα (Κύπρος) αλλά και εξ’ αποστάσεως (online). Στόχος μου είναι να βοηθήσω τον καθένα να υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής και μια υγιή σχέση με το φαγητό και το σώμα του καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Επιπρόσθετα, είμαι εγγεγραμμένη ως κλινική διαιτολόγος στο Συμβούλιο Εγγραφής Επιστημόνων Tροφίμων και Τεχνολόγων Tροφίμων Κύπρου, ενώ παράλληλα είμαι μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου (ΣυΔιΚυ).

Μόλις πρόσφατα έχω γίνει μέλος της ομάδας του 1ου portal διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο, medNutrition.gr, ως συντάκτρια με σκοπό την έγκυρη διατροφική ενημέρωση του κοινού.

Επαγγελματική εμπειρία

Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών μου σπουδών ολοκλήρωσα την πρακτική μου άσκηση σε ιδιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικά γραφεία Κλινικών διαιτολόγων, κέντρα αποκατάστασης και γηροκομεία στην Κύπρο. Μέρος αυτής της διαδικασίας, ήταν και η άμεση εμπλοκή μου με πληθώρα περιστατικών όπως διαβήτης, παχυσαρκία, καρκίνος, γαστρεντερολογικές ασθένειες, καρδιοπάθειες κτλ. Επίσης, είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε διαλέξεις σε σχολεία για τη σημασία της διατροφής και του πρωινού.

Στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα, εργάστηκα στον τομέα των συμπληρωμάτων διατροφής με σκοπό την ενημέρωση επιστημόνων υγείας όπως ιατρούς, φαρμακοποιούς κ.ά.

Κατάρτιση

Η αγάπη για την επιστήμη της διατροφής και η θέληση για συνεχή μόρφωση, με οδήγησαν στην παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος Master Practitioner of Eating Disorder and Obesity που διοργανώνει το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) σε συνεργασία με το National Centre of Eating Disorders της Μ. Βρετανίας

Συγχρόνως, παρακολουθώ διάφορα σεμινάρια και ημερίδες που αφορούν τις εξελίξεις και τα νέα δεδομένα στον τομέα της υγείας και της διατροφής, ώστε να παραμένω διαρκώς ενημερωμένη.

Ενδιαφέροντα

Είμαι άτομο που λατρεύει τη φύση, τα ταξίδια, τον χορό, τη μαγειρική, τη συντροφιά των αγαπημένων μου ανθρώπων και φυσικά τη συντροφιά της αξιολάτρευτης σκυλίτσας μου Άριας. Στον ελεύθερο μου χρόνο, απολαμβάνω να πειραματίζομαι στην κουζίνα με καινούργιες συνταγές και να τις αναρτώ στις σελίδες μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κερυνείας 8, Περβόλια, Λάρνακα, Κύπρος, ΤΚ 7560
0035770008824