ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
stefanakou-dietitian

Μάιρα-Ευαγγελία Στεφανάκου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
122481 Προβολές

Σπουδές

Φοίτησα στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, έχοντας κάνει επίσης ένα μικρό «πέρασμα» για ένα εξάμηνο από το Πανεπιστήμιο της Saragosa στην Ισπανία, ως φοιτήτρια με υποτροφία Erasmus+. Κατά το τέλος των σπουδών μου, παράλληλα με την πρακτική μου άσκηση, εκπόνησα πτυχιακή μελέτη με το θέμα «Το Μονοπάτι της GnRH και της κισπεπτίνης και ο ρόλος του στις αναπαραγωγικές λειτουργίες στον άνθρωπο». Στο κοντινό μέλλον, θα ήθελα να συνεχίσω την ακαδημαϊκή μου πορεία με ένα μεταπτυχιακό στις επιστήμες υγείας.

Απασχόληση

Τους τελευταίους μήνες, πραγματοποιώ διαιτολογικά ραντεβού μέσω κατ’οίκον επισκέψεων στις περιοχές του Χολαργού και τις Αγίας Παρασκευής.

Την πρώτη γεύση από την επαγγελματική εμπειρία του διαιτολόγου-διατροφολόγου την πήρα με αφορμή την πρακτική άσκηση που ήταν απαραίτητη για τη διεκπεραίωση των σπουδών μου. Συγκεκριμένα, ασκήθηκα στον χώρο της κοινότητας στο γραφείο του κου Σπυρίδωνα Κανελλάκη στον Κολωνό και την Ηλιούπολη, και στο ΓΝΝΘΑ Σωτηρία. Εκεί, παρακολούθησα ραντεβού και αντιμετώπισα ποικίλα περιστατικά, ορισμένα εκ των οποίων και κλινικού ενδιαφέροντος.

Κατάρτιση

Εκτός από τα γνωστικά εφόδια που παρέχονται από τη φοίτηση σε ένα τμήμα Διαιτολογίας, είναι σημείο κλειδί για το σύγχρονο διαιτολόγο να παρακολουθεί τακτικά τις εξελίξεις στο χώρο αυτό. Για αυτό το σκοπό, αναζητώ συχνά πληροφορίες και νέες έρευνες γύρω από θέματα που προβληματίζουν τους πελάτες, αλλά κι εμένα προσωπικά. Μια τάση της διατροφής που μου έχει κεντρίσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον για διερεύνηση είναι οι χορτοφαγικές δίαιτες, και γενικά εντός εισαγωγικών, η «ηθική διατροφή».

Ενίοτε, παρακολουθώ και συνέδρια Διαιτολογίας, κι όχι μόνο, που διεξάγονται στην Αθήνα, για να παραμένω ενήμερη και να εμπλουτίζω τις επιστημονικές μου γνώσεις.

Eνδιαφέροντα

Θεωρώ τον εαυτό μου αέναη μαθήτρια, κάτι που σημαίνει ότι με γεμίζει πολύ το να μορφώνομαι κι έξω από τα αυστηρά ακαδημαϊκά πλαίσια. Έτσι, λατρεύω να γράφω και να παίζω μουσική σε διάφορα όργανα, να μαθαίνω ξένες γλώσσες και, να μορφώνομαι γενικά γύρω από τις τέχνες. Επίσης, για να ξεσκάσω από το άγχος της καθημερινότητας, μου αρέσει να πηγαίνω για τρέξιμο στη φύση!

Στοιχεία Επικοινωνίας

2106536640
6979852054