ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
tavridou-eleni-diaitologos-diatrofologos

Ελένη Ταυρίδου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc, Ph.D.
14649 Προβολές

Σπουδές

Αποφοίτησα από το 4ο γενικό λύκειο Κατερίνης το 2008 με γενικό βαθμό απολυτηρίου 19.8/20. Σπούδασα στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησα τον Ιούλιο του 2012 με βαθμό 8.1/10. Έχοντας πάρει υποτροφία από το ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών), ξεκίνησα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Γλασκώβη στο πρόγραμμα M.Sc. Biotechnology (University of Glasgow), απ’ όπου αποφοίτησα πρώτη και με αριστείο First Class Honours – Distinction. Το 2014 μετακόμισα στη Γενεύη, με σκοπό την εκπόνηση της διδακτορικής μου διατριβής στη Μοριακή Βιολογία, την οποία ολοκλήρωσα επιτυχώς το 2018.

Aπασχόληση

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους των προπτυχιακών σπουδών μου, πραγματοποίησα πρακτική άσκηση σε δύο νοσοκομεία του νομού Αττικής:

  1. Νοσοκομείο Μεταξά (Ογκολογική/ Παθολογική/ Γαστρεντερολογική/ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας/ Εξωτερικά ιατρεία) και
  2. Νοσοκομείο Αγία Όλγα (Παθολογική/ Καρδιολογική/ Τμήμα Νεφρού/ Εξωτερικά ιατρεία).

Παράλληλα στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης, εργάστηκα στο τμήμα χημικού ποιοτικού ελέγχου της APIVITA Natural Cosmetics, όπου και πραγματοποίησα την προπτυχιακή μου διατριβή, με θέμα την «Ανάπτυξη αντιοξειδωτικού διατροφικού συμπληρώματος με την εφαρμογή ενθυλάκωσης».

Από το 2016 παρέχω διαιτολογικές υπηρεσίες στην Ελβετία, από το γραφείο μου στη Λωζάνη, αλλά και με επισκέψεις κατ’ οίκον, καθώς και μέσω skype σε Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο κομμάτι της Δημόσιας Υγείας και το ρόλο της Διατροφής σε αυτή. Ως εκ τούτου, οργανώνω ομιλίες και workshops με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα διατροφής.

Κατάρτιση

Στην προσπάθειά μου να ενημερώνομαι για τις εξελίξεις στον τομέα της Διατροφής και της Μοριακής Βιολογίας παρακολούθησα συστηματικά πανευρωπαϊκά συνέδρια και σεμινάρια, όπου είχα ενεργή συμμετοχή με την παρουσίαση poster και ομιλιών. Όλα αυτά με βοήθησαν να βελτιώσω τις γνώσεις μου και να εξελιχθώ ως επιστήμονας και επαγγελματίας υγείας. Εξαιτίας της ενασχόλησης μου με την έρευνα, παρακολουθώ τη διεθνή βιβλιογραφία και συμμετέχω ενεργά στη συγγραφή επιστημονικών άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Από το 2017 είμαι μέλος της Société Suisse de Νutrition.

Γνωρίζω άπταιστα Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά, γλώσσες στις οποίες μεταφράζω τα εργαλεία και τις συστάσεις διατροφής που χρησιμοποιώ στις συνεδρίες.

Αναλαμβάνω τη διατροφική παρακολούθηση και εκπαίδευση υγιών ατόμων, ατόμων με διάφορες παθήσεις (διαβήτη, καρδιαγγειακά, αλλεργίες, παθήσεις του γαστρεντερικού κ.α.), ασκούμενων, εγκύων και παιδιών. Παρέχω εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής αλλά παράλληλα εστιάζω στη διατροφική συμπεριφορική θεραπεία, με σκοπό τη διατροφική εκπαίδευση και την μακροπρόθεσμη υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής.

Επίσης, μπορείτε να δείτε ένα μέρος της αρθρογράφησής μου εδώ:

Ενδιαφέροντα

Το μεγαλύτερο κομμάτι του ελεύθερού μου χρόνου, το αφιερώνω στον αθλητισμό. Τα τελευταία χρόνια τρέχω σε αγώνες μεσαίων αποστάσεων (5-10km) και μου αρέσει να δοκιμάζω κατά καιρούς καινούρια σπορ και δραστηριότητες, ενώ επίσης απολαμβάνω το hiking και την πεζοπορία στο βουνό. Λατρεύω τα ταξίδια και όποτε μου δίνεται η ευκαιρία επισκέπτομαι νέους ευρωπαϊκούς προορισμούς, απ’ όπου συλλέγω εμπειρίες από νέες κουλτούρες, αλλά και γεύσεις που με βοηθούν να γίνω δημιουργική όσον αφορά τις διατροφικές παρεμβάσεις με τους πελάτες μου. Μου αρέσει επίσης να πειραματίζομαι στην κουζίνα. Μαγειρεύω και προσπαθώ να ανακαλύπτω καινοτόμες συνταγές που να συνδυάζουν τη γεύση με την υγιεινή διατροφή.

Στοιχεία Επικοινωνίας