ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
skourti-dietitian

Ντέα Σκούρτη

Διατολόγος -Διατροφολόγος
3528 Προβολές

Σπουδές

Είμαι απόφοιτη του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονικής. Ως λάτρης της μεσογειακής διατροφής η πτυχιακή μου μελέτη είχε αντικείμενο το βιολογικό ελαιόλαδο Αργολίδας και Κορίνθου, τα οποία δείγματα βρέθηκαν εξαιρετικής ποιότητας.

Απασχόληση

Επαγγελματικά δραστηροποιούμαι στον χώρο των συμπληρωμάτων διατροφής ως Επισκέπτης Υγείας, και μέσω αυτής μου δόθηκε η ευκαιρία να μελετήσω ακόμη περισσότερο τις μεταβολικές διεργάσιες του οργανισμού και να εντοπίσω τις ανάγκες και τις απαιτήσεις που υπάρχουν πλέον στον πληθυσμό.

Τις διατροφικές μου υπηρεσίες τις παρέχω σε κλειστό (φιλικό και οικογενειακό) περιβάλλον όπου αυτές ζητηθούν για την ενίσχυση της αθλητικής απόδοσης ή ενδεχομένως την αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς.

Η αγάπη μου για την συγγραφή και την προώθηση ένος υγιούς προτύπου διαβίωσης με οδήγησε στην δημιουργία της δικής μου σελίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω της οποίας επικοινωνώ άρθρα συναδέλφων και υλικό για μικρά tips στην καθημερινότητα μέσω φωτογραφιών ή συνταγών.

Τέλος αξίζει να αναφέρθει η εθελοντική μου δράση στο Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης της Διατροφής του Ινστιτουτού Prolepsis, το επιτυχήμενο αυτό πρόγραμμα συνεχίζει και στηρίζει μαθητές δημοσίων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  ευπαθών περιοχών όλης της χώρας.

Κατάρτιση

Οι συνεχείς εξελίξεις στον χώρο της Διατροφής απαιτούν απο τον κάθε επαγγελματία υγείας να είναι διαρκώς ενημερωμένος/η. Έτσι τακτικά συμμετέχω σε ημερίδες και συνέδρια. Επιγραμματικά θα αναφέρω τα μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στην Διατροφική Ιατρική απο το E.I. Nu. M, στην Συμβουλευτική και το Mentoring με την πιστοποίηση του VELLUM, και στην Ολιστική Διατροφή και Αποτοξίνωση απο το Natural Health Science.

Eνδιαφέροντα

Ο βασικός λόγος που επέλεξα να γίνω διατροφολόγος ήταν η αδυναμία μου στο καλό φαγητό, έτσι φροντίζω να καλομαθαίνω τον ουρανίσκο μου με νέες συνταγές, είτε ενισχύοντας εστιατόρια της Ελλάδος είτε και του Εξωτερικού. 

Δεν παραλείπω την ενίσχυση της φυσικής μου δραστηριότητας με συχνή άσκηση, καθημερινό περπάτημα και την μέγαλη μου αδυναμία στο τέννις.

Στοιχεία Επικοινωνίας

6949287744