ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
papamichali-dietitian

Ιωάννα Παπαμιχάλη

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Σπουδές

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Στα πλαίσια της πτυχιακής μου διατριβής, συνεργάστηκα με το νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐα Κυριακού» και ασχολήθηκα με την αξιολόγηση των διατροφικών συνηθειών των μητέρων κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό και την εμφάνιση αλλεργικής πρωκτοκολίτιδας σε παιδιά έως 2 ετών.

Απασχόληση

Συνεργάζομαι με την επιστημονική ομάδα του portal διατροφής medNutrition με σκοπό την ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα διατροφής. Επιπλέον παρέχω τις διαιτολογικές μου υπηρεσίες κάνοντας κατ΄ οίκον επισκέψεις.

Η πρώτη μου ενασχόληση με το κομμάτι της διατροφής ξεκίνησε στο πλαίσιο της εξάμηνης πρακτικής μου άσκησης στο «Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών», στο οποίο παρακολούθησα περιστατικά παχυσαρκίας, διαβήτη, νεφροπαθειών, νοσημάτων του πεπτικού συστήματος κ.α., αποκτώντας έτσι χρήσιμες γνώσεις στο κομμάτι της Κλινικής Διατροφής.

Κατάρτιση

Δεδομένου ότι η επιστήμη της διατροφής εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, στόχος μου είναι να ενημερώνομαι συνεχώς παρακολουθώντας επιμορφωτικά σεμινάρια. Ενδεικτικά έχω παρακολουθήσει:  

  • 14ο Πανελλήνιο συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας και 3ο Πανελλήνιο συνέδριο Kλινικής Διατροφής & Μεταβολισμού,
  • 30ο επετειακό πανελλήνιο συνέδριο της Διαβητολογικής εταιρείας Βόρειας Ελλάδας,
  • Διατροφική και ψυχολογική υποστήριξη στον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό.

Ενδιαφέροντα

Στηρίζω εθελοντικά το πρόγραμμα «Δια-τροφή» του ινστιτούτου Prolepsis. Αγαπάω πολύ τα ταξίδια, είτε στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό, ενώ στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει πολύ να βγαίνω έξω με τους φίλους μου.

Στοιχεία Επικοινωνίας

6983832858