ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μαρία Αρέστη

Μαρία Αρέστη

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.
2292 Προβολές

Σπουδές

Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές σπουδές μου στο τμήμα Διατροφής – Διαιτολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η πτυχιακή μου εργασία αφορούσε την διατροφή στον Καρκίνο του στομάχου, όπου διερευνήθηκε η θετική και αρνητική πλευρά διαφόρων διατροφικών παραγόντων στη νόσο. Ακολούθως το 2016 συνέχισα τις Μεταπτυχιακές μου σπουδές όπου αποφοίτησα από το τμήμα Εφαρμοσμένης Διατροφής και Διαιτολογίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με κατεύθυνση στη Κλινική Διαιτολογία.

Απασχόληση

Κατά την διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών μου πραγματοποίησα πρακτική άσκηση σε διάφορες βιομηχανίες, γυμναστήρια και νοσηλευτήρια. Επίσης στο μεταπτυχιακό μου πραγματοποίησα 1000 ώρες πρακτικής άσκησης σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια στην Λευκωσία (Αρεταίειο, Απολλώνιο και Ιπποκράτειο), που περιλάμβανε λήψη διαιτολογικού και ιατρικού ιστορικού, παροχή εξατομικευμένων διατροφικών πλάνων αλλά και ενημέρωση του κοινού σε διάφορες ημερίδες. Επιπρόσθετα είχα συμμετάσχει στο μη Κυβερνητικό Οργανισμό "BoneVivo" ως εθελόντρια όπου πραγματοποιούσαμε ενημέρωση του κοινού για τη διατροφή αλλά και των μαθητών σε διάφορα σχολεία της Λευκωσίας.

Το 2017, αφού ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές, εργάστηκα ως Διαιτολόγος στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών στα βιολογικά καταστήματα "Αιθέριο" στη Λευκωσία. Στα πλαίσια της εργασίας μου είχα έρθει σε επαφή με διάφορα βιολογικά προϊόντα, superfoods και συμπληρώματα διατροφής όπου απαιτούσε τη συνεχή έρευνα στο κομμάτι αυτό.

Ακολούθως μου δόθηκε η ευκαιρία με το πρόγραμμα Erasmus+, ως απόφοιτη πλέον, να πραγματοποιήσω πρακτική άσκηση διάρκειας τεσσάρων μηνών, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς ως Κλινική Διαιτολόγος. Όπου ήρθα σε επαφή με διάφορα Κλινικά περιστατικά, αλλά και περιστατικά εξωτερικών ιατρείων που επιθυμούσαν είτε απώλεια, αύξηση ή διατήρηση βάρους. Επίσης, ήρθα σε επαφή με Εντερική και Παρεντερική διατροφή για επαρκή σίτιση των νοσηλευόμενων ασθενών.

Μετά το πέρας των τεσσάρων μηνών μέχρι και σήμερα, είχα την χαρά να πραγματοποιήσω εθελοντική πρακτική άσκηση στα γραφεία του medNutrition, ως μέλος της επιστημονικής ομάδας. Στο γραφείο του medNutrition είχα την δυνατότητα να πραγματοποιήσω διάφορες μετρήσεις στους πελάτες, να ενημερώνομαι για τα τελευταία δεδομένα και τις εξελίξεις στον τομέα της διατροφής, καθώς και να αρθογραφώ στο portal.

Κατάρτιση

Ο τομέας της διατροφής εξελίσσεται συνεχώς, γι’ αυτό και απαιτείται συνεχής ενημέρωση. Για τον λόγο αυτό μου αρέσει να παρακολουθώ διάφορα συνέδρια και ημερίδες. Κάποια από αυτά αναφέρονται πιο κάτω:

  • 8th International Conference of Cyprus Nutrition Findings from Around the Globe, 27-30 November 2014
  • Ευρωπαικά Πρότυπα Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων (HACCP), 22 Μαίου 2014
  • Νεότερη Τεχνολογία στην Ινσουλινοθεραπεία: Χρήση της Αντλίας, Μάιος 2016
  • 9th Cyprus Dietetics and Nutrition Association International Conference with CySPEN Participation Cyprus, 1-4 December 2016
  • LLL Course Certificate of Attendance - Nutritional Support in Gastrointestinal Diseases, 18 Ιουλίου 2017
  • 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας και 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Διατροφής & Μεταβολισμού, 24-26 Νοεμβρίου 2017
  • Αθηναϊκές Ημέρες Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου, 1-3 Νοεμβρίου 2018

Ενδιαφέροντα

Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια και προσπαθώ να εκμεταλλεύομαι κάθε ευκαιρία για ταξίδι. Τον ελεύθερο μου χρόνο προτιμώ να γυμνάζομαι και να περνάω χρόνο με τους δικούς μου ανθρώπους.

Στοιχεία Επικοινωνίας

00357 99287456