ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
nantia-sklivagkou

Νάντια Σκληβάγκου

MSc Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
81063 Προβολές

Σπουδές

Φοίτησα στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στη Θεσσαλονίκη και έπειτα από 2 περίπου χρόνια ολοκλήρωσα και τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Πανεπίστημιο Loughborough στην Αγγλία με τίτλο MSc in Sports and Exercise Nutrition. Εκεί έμεινα ένα χρόνο, όπου τους τελευταίους 4 μήνες ασχολήθηκα με τη πτυχιακή μου διατριβή με θέμα την επίδραση της άσκησης στην όρεξη, στην ενεργειακή πρόσληψη και στην μεταβολή της ορμόνης γκρελίνης.

Απασχόληση

Εργάζομαι ως διαιτολόγος εδώ και οχτώ χρόνια και τώρα παρέχω τις διατροφικές συμβουλές μου στο νεοσύστατο διαιτολογικό μου γραφείο στο Νέο Ψυχικό. Εξειδικευμένη στη Συμβουλευτική, στη Διαχείριση Βάρους, στην Κλινική και Αθλητική Διατροφή αλλά και σε Προγράμματα Διατροφικής Διαπαιδαγώγησης για παιδιά. Αυτή η καθημερινή επαφή με τον κόσμο που με εμπιστεύεται, με κάνει να νιώθω χρήσιμη αλλά και με βοηθάει στο να εξελίσσομαι. Παράλληλα, συμμετέχω εθελοντικά στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ το οποίο υλοποιείται από το Ινστιτουτο Prolepsis και απευθύνεται σε μαθητές δημοσίων σχολείων κοινωνικο- οικονομικά ευπαθών περιοχών της χώρας, παρέχοντας τους καθημερινά θρεπτικά και υγιεινά γεύματα.

nantia sklivagkou dietitian

 

Επαγγελματική εμπειρία

Τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα ξεκίνησαν στο πλαίσιο της πρακτικής μου άσκησης, σε ένα διαιτολογικό γραφείο στη Φιλοθέη, όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσω διάφορα περιστατικά αλλά και να προετοιμάζω ομιλίες για θέματα διατροφής. Στη συνέχεια, ως εκπαιδευόμενη Διαιτολογικού Τμήματος στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, εργάστηκα εθελοντικά πάνω σε κλινικά περιστατικά και πήρα εμπειρίες δουλεύοντας στο νοσοκομειακό περιβάλλον.

Θέλοντας να μπω και στο χώρο των συμπληρωμάτων, εργάστηκα για δύο χρόνια σε φαρμακείο ως υπεύθυνη για τα διατροφικά συμπληρώματα αλλά και για τη δημιουργία ηλεκτρονικού φαρμακείου. Παράλληλα, για ένα χρόνο, παρείχα διατροφική υποστήριξη στη ψυχολογική ομάδα « Εγώ, το Φαγητό και η Σχέση μας» που διεξαγόταν στο κέντρο ψυχοθεραπείας Εν- δια- φέρω.

Έχω συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε ακαδημίες ποδοσφαίρου σε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ, αλλά και σε δημοτικά σχολεία παρουσιάζοντας την αξία της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Επίσης, ως μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, συμμετείχα στη δημιουργία ενότητας εκπαίδευσης ενήλικων στελεχών του ΣΕΠ με θέμα “Διατροφική Διαπαιδαγώγηση παιδιών- εφήβων".

Ακόμα και τώρα συμμετέχω στη δημιουργία και υλοποίηση διατροφικών εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων για παιδιά μιας και αυτά μαθαίνουν καλύτερα όταν το απολαμβάνουν.

Κατάρτιση

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επιμόρφωσης, παρακολούθησα στο Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών ( ΚΕ.Ψ.ΕΦ) δυο 6μηνα σεμινάρια ψυχολογικής προσέγγισης της διαιτολογικής πράξης, το «Πέρα από τα Όρια της Δίαιτας» και «Δεξιότητες Επικοινωνίας και συμβουλευτικής για Διαιτολόγους» που με βοήθησαν πολύ στην επικοινωνία με τους πελάτες αλλά και στην τροποποίηση διατροφικής συμπεριφοράς ως μέθοδο απώλειας βάρους. Θέλοντας να εξελιχτώ περισσότερο πάνω σε αυτή την συνδυαστική προσέγγιση διατροφής και ψυχολογίας παρακολούθησα τοNLP Wellbeing Diploma by INLPTA, όπου εστιάζει στην εκπαίδευση του μυαλού μας ώστε να κάνουμε την αλλαγή μόνιμη. Για να μένω συνεχώς ενήμερη ως Επαγγελματίας Υγείας, συμμετέχω σε αρκετά συνέδρια και πιστοποιήσεις, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον τομέα της Διατροφής από κοντά.

Αρθρογράφηση

Αρθρογραφώ στο medNutrition, το πρώτο portal Διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο, από το 2018. Μπορείτε να δείτε ένα μέρος της αρθρογράφησής μου εδώ:

Ενδιαφέροντα

Αν και καλοκαιρινό σπορ, το beach volley είναι ένα από τα τελευταία μου χόμπυ. Στις προπονήσεις, πατώντας στην άμμο νιώθεις την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού και την ελευθερία του να πέσεις στα «μαλακά». Μέσα στην εβδομάδα, δε λείπει και το μάθημα pilates, το οποίο με βοηθάει στο να νιώθω δραστήρια σωματικά και ψυχικά για την υπόλοιπη ημέρα. Μου αρέσει να ταξιδεύω αρκετά και να γνωρίζω νέα μέρη, παρέα με φίλους και τον τετράποδο φίλο μου, Φοίβο.

Στοιχεία Επικοινωνίας

25ης Μαρτίου 44, Νέο Ψυχικό
2111152082