ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
antreas xristou diaitologos diatrofologos

Αντρέας Χρίστου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
3507 Προβολές

Σπουδές

Έχω φοιτήσει στο τμήμα Διατροφής-Διαιτολογίας (BSc) στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η φοίτηση μου άρχισε το 2014 και τελείωσε το 2018. Στην πτυχιακή μου εργασία ασχολήθηκα με το κατά πόσον η κατανάλωση υδατανθράκων μπορεί να ενισχύσει την αθλητική απόδοση σε διάφορα είδη αθλημάτων.

Απασχόληση

Λειτουργώ ως διαιτολόγος/σύμβουλος διατροφής και υγείας στην πόλη της Λευκωσίας στην Κύπρο. Επί του παρόντος δεν έχω διαιτολογικό γραφείο. Ωστόσο παρέχω όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες σε κατ’ οίκων συνήθως επισκέψεις.

Παράλληλα εργάζομαι στα βιολογικά καταστήματα «Αιθέριο» ως διατροφολόγος/πωλητής/σύμβουλος ευεξίας.

Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης είχα εργαστεί στα ιδιωτικά νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Αρεταίειο στη Λευκωσία.

Κατάρτιση

Είναι η προσωπική μου άποψη πως η πραγματική μόρφωση αρχίζει μετά το σχολείο/πανεπιστήμιο.

Πέραν της βασικής μου εκπαίδευσης σαν διαιτολόγος-διατροφολόγος από το πανεπιστήμιο, ασχολούμαι εντατικά με την έρευνα για διάφορα θέματα που αφορούν τη διατροφή, την σωματική υγεία και ευεξία και τον αθλητισμό. Πολλά από τα θέματα που διερευνώ αναπτύσσονται και στην προσωπική μου ιστοσελίδα.

Στα πλαίσια της παρόν μου δουλειάς ως διατροφολόγος στα καταστήματα «Αιθέριο», απαιτείται η συνεχής έρευνα για τα διάφορα προϊόντα διατροφής που βρίσκονται εκεί καθώς και για πολλές διαφορετικές νοοτροπίες όσον αφορά τον τομέα της διατροφής και της υγείας.

Ένα σημαντικό κομμάτι της προσπάθειας για ανάπτυξη μου ως διαιτολόγος, σύμβουλος και άνθρωπος γενικά είναι η ανάγνωση πολλών βιβλίων (συνήθως σε μορφή audio-book) ή/και διαδικτυακών μαθημάτων.

Ενδιαφέροντα

Ασχολούμαι εντατικά με άρσεις βαρών και powerlifting. Με ενδιαφέρει επίσης έντονα η ανάπτυξη δεξιοτήτων πέραν της διατροφής-διαιτολογίας και συμβουλευτικής. Διαβάζω (συνήθως ακούω) πολλά βιβλία που σχετίζονται με οικονομικά, μάρκετινγκ, επιχειρήσεις και ψυχολογία. Διαχειρίζομαι επίσης τη δική μου ιστοσελίδα η οποία σχετίζεται με διατροφή και γυμναστική.

Στοιχεία Επικοινωνίας