ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
eirini michail diaitologos diatrofologos

Ειρήνη Μιχαήλ

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, M.Sc.

Σπουδές

Φοίτησα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC), στο τμήμα της Εφαρμοσμένης Κλινικής Διαιτολογίας- Διατροφολογίας. Έχω ασχοληθεί με αρκετά κλινικά περιστατικά, έχοντας καλύψει 1000 ώρες πρακτικής άσκησης σε ιδιωτική κλινική (Πολυκλινική Υγείας, Λεμεσός). Παράλληλα στην επαγγελματική μου καριέρα, παρουσιάστηκε η ευκαιρία να κάνω παρουσίαση σε συνέδριο μια ατομική μου εργασία του πανεπιστήμιου που φοιτούσα. Ο βαθμός αποφοίτησής μου είναι 3.8/4.

Το 2012 ξεκίνησα τις σπουδές μου για την κατάκτηση πτυχίου στο κλάδο Διατροφής και Διαιτολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στις πτυχιακές μου διατριβές ασχολήθηκα με τις επιδράσεις της Μεσογειακής Διατροφής στο καρκίνο του μαστού. Ήταν βιβλιογραφική ανασκόπηση. Η περίληψη της έρευνας έγινε δεκτή από το σύνδεσμο διαιτολόγων Κύπρου για να γίνει πόστερ στο Παγκύπριο Συνέδριο 2016. Στο πτυχίο αποφοίτησα με βαθμό 3.18/4.

Απασχόληση

Παρέχω τις διαιτολογικές – διατροφολογικές μου υπηρεσίες στο γραφείο μου στη Λάρνακα. Έρχομαι σε επαφή με κόσμο και με ικανοποιεί το γεγονός ότι μπορώ να ανταπεξέλθω στις δικές τους διατροφικές απαιτήσεις και ανάγκες. Πρόσφατα έγινα μέλος της ομάδας του medNutrition, ως επιστημονικός συντάκτης για να αρθρογραφώ σχετικά με την ενημέρωση προς το κοινό.

Κατάρτιση

Λαμβάνω μέρος σε πολλά συνέδρια και ημερίδες που γίνονται στη Κύπρο. Το 2017 παρευρέθηκα στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής- Διαιτολογίας.

Ως ομιλήτρια συμμετείχα στο συνέδριο: Καινούργια Δεδομένα στη Κλινική Διαιτολογία- Διατροφολογία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου που παρουσίασα το θέμα «Χαμηλό Βάρος γέννησης και η πιθανότητα εμφάνισης αυτισμού».

Ενδιαφέροντα

Λατρεύω τα ταξίδια, τα ζώα, το χορό και γενικότερα να περνάω χρόνο με αγαπημένα μου πρόσωπα. Τέλος, μου αρέσει να διαβάζω βιβλία που αφορούν τη διατροφή.