ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
nikoleta tzimagiorgi diaitologos

Νικολέτα Τζημαγιώργη

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Σπουδές

Φοίτησα στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Μόλις ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές, θέλησα να διευρύνω τις γνώσεις μου στον τομέα της διατροφής σε σχέση με την υγεία. Για το λόγο αυτό, συνέχισα τη μεταπτυχιακή μου εξειδίκευση με θέμα «Η Διατροφή στην Υγεία και στη Νόσο» στο τμήμα Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Από νωρίς το ενδιαφέρον μου είχε στραφεί προς τον κλάδο των συμπληρωμάτων διατροφής, που αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό. Στα πλαίσια της πτυχιακής μου εργασίας ασχολήθηκα με τη χρήση των συμπληρωμάτων διατροφής σε 8 νομούς της χώρας μας. Στην πορεία και στο πλαίσιο της διπλωματικής μου εργασίας ασχολήθηκα με την απήχηση της βαριατρικής χειρουργικής στους διαιτολόγους. Ένα διαφορετικό αλλά εξίσου ενδιαφέρον θέμα, μέσα από το οποίο έμαθα το ρόλο που μπορεί να έχει ένας διαιτολόγος στην ενημέρωση και τη διατροφική παρακολούθηση των ασθενών αυτών. Τέλος, αποτελώ μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδας.

Απασχόληση

Η πρώτη μου ενασχόληση με το κομμάτι της διατροφής ξεκίνησε στο πλαίσιο της πρακτικής μου άσκησης στο Π.Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, στο οποίο παρακολούθησα περιστατικά παχυσαρκίας, διαβήτη, καρδιαγγειακών νοσημάτων κ.α. και με τον τρόπο αυτό απέκτησα βασικές γνώσεις στο κομμάτι της Κλινικής Διαιτολογίας. Στη συνέχεια, αποτέλεσα μέλος ενός Πολυδύναμου Κέντρου Αισθητικής και Διατροφής στην περιοχή της Θεσσαλονίκης ως Υπεύθυνη Διαιτολόγος. Το ενδιαφέρον μου για το κομμάτι των συμπληρωμάτων διατροφής δε σταμάτησε, με αποτέλεσμα να με ωθήσει να ασχοληθώ με το χώρο του φαρμακείου. Μέσα από εκεί είχα την ευκαιρία να μάθω ακόμα καλύτερα τα συμπληρώματα διατροφής και πως μπορεί κάποιος να τα εντάξει στη διατροφή του.

Κατάρτιση

Η επιστήμη της Διαιτολογίας συνεχώς εξελίσσεται, οπότε η συνεχιζόμενη επιμόρφωση θεωρώ πως είναι πολύ σημαντική. Για το λόγο αυτό παρακολουθώ τακτικά ημερίδες και συνέδρια προκειμένου να ενημερώνομαι για τις νέες εξελίξεις στη Διατροφή και την Κλινική Διαιτολογία. Ενδεικτικά, έχω παρακολουθήσει:

  • 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας & 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού
  • 11ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας

Ενδιαφέροντα

Στον ελεύθερό μου χρόνο μου αρέσει πολύ να πειραματίζομαι με τη μαγειρική και να ανακαλύπτω συνταγές οι οποίες συνδυάζουν γεύση, υγεία και πάντα στο πλαίσιο της ισορροπημένης διατροφής! Ακόμα, λατρεύω να περνάω χρόνο με τους κοντινούς μου ανθρώπους, να χορεύω παραδοσιακούς χορούς και να ακούω μουσική!

Στοιχεία Επικοινωνίας

6971720997