ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
giorgos vlachakos diaitologos

Γεώργιος Βλαχάκος

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Σπουδές

Ολοκληρώνω τις σπουδές μου στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης, στη Σητεία. Το ενδιαφέρον μου επικεντρώνεται κυρίως σε κλινικά θέματα που σχετίζονται με τη διατροφή, όπως για παράδειγμα διαβήτης και υπέρταση, τομείς με τους οποίους ευελπιστώ να ασχοληθώ στα πλαίσια της προπτυχιακής μου διατριβής.

Απασχόληση

Από μικρή ηλικία, η έννοια της διατροφής ήταν κάτι που μου «τραβούσε» το ενδιαφέρον και από θέμα μαγειρικής, αλλά και όσον αφορά την υγεία. Η πρώτη μου επαφή ωστόσο με το αντικείμενο αυτό πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προπτυχιακών μου σπουδών. Σήμερα, έχοντας ολοκληρώσει με όλα τα μαθήματα της σχολής μου, πραγματοποιώ την πρακτική μου άσκηση στο διαιτολογικό γραφείο του κυρίου Παρασκευά Παπαχρήστου, όπου έχω τη δυνατότητα να παρακολουθώ πληθώρα περιστατικών διατροφής, τόσο για τη διαχείριση του βάρους όσο και κλινικών περιστατικών.  Επιπλέον, η αρθρογράφηση στο portal αποτελεί ένα από τα νέα μου ενδιαφέροντα, καθώς μου δίνει την ευκαιρία να μεταφέρω τα όσα γνωρίζω για τη διατροφή σε ένα ευρύτερο κοινό με διατροφικές «αναζητήσεις»!

Κατάρτιση

Όπως όλες οι επιστήμες, έτσι και η επιστήμη της διατροφής εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. Για το λόγο αυτό, στόχος μου είναι να ενημερώνομαι συνεχώς για τις τελευταίες εξελίξεις πάνω στο χώρο της διατροφής και της υγείας, παρακολουθώντας σχετικά επιμορφωτικά σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια. Μία απο τις πιο όμορφες εμπειρίες που είχα ήταν το 13ο, αλλά και 14ο Πανελλήνιο συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Το 2015, αποτέλεσα και μέλος της οργανωτικής επιτροπής στην επιστημονική ημερίδα που πραγματοποίηθηκε στη Σητεία, με θέμα «Διατροφή και Ευεξία, Πρόλαβε το Διαβήτη ΤΩΡΑ».

Ενδιαφέροντα

Μου αρέσει πολύ να γυμνάζομαι μαζί με φίλους σε μέρη που έχουν άμεση επαφή με την φύση. Για το λόγο αυτό προσπαθώ να επιλέγω αθλήματα στα οποία μπορώ να συμμετέχω με άλλα άτομα. Ένα από αυτά είναι το Airsoft, ένα χόμπι που θυμίζει paintball και συνδυάζει τη γυμναστική, την οργάνωση, αλλά και το ομαδικό πνεύμα. Επίσης, στον ελεύθερο μου χρόνο, μου αρέσει να χαλαρώνω και να ξεφεύγω από την καθημερινή ρουτίνα ακούγοντας την αγαπημένη μου μουσική.

Στοιχεία Επικοινωνίας

+30 6975401488