ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
evdokia seklizioti diaitologos

Ευδοκία Σεκλιζιώτη

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος BSc (Hons), MMedSci

Σπουδές

Είμαι απόφοιτος του  Τμήματος Επιστήμης Διατροφής του Πανεπιστημίου Greenwich (Μ. Βρετανία). Κατά την διάρκεια των σπουδών μου επικεντρώθηκα στην επίδραση της γονικής παχυσαρκίας στην εμφάνιση παχυσαρκίας παιδιών και εφήβων. Συνέχισα τις σπουδές μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο με εξειδίκευση στην ‘Διατροφή του Ανθρώπου’ (Master of Medical Science in Human Nutrition) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Sheffield απ’ όπου αποφοίτησα με διάκριση για την πτυχιακή μου διατριβή με θέμα ‘Σχέση μεταξύ διατροφικών συνηθειών και δεικτών ανοσοποιητικού συστήματος σε ηλικιωμένα άτομα’. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, φοίτησα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο αναγνώρισης των τίτλων σπουδών μου.

Απασχόληση

Τα τελευταία έτη εργάζομαι στη Φαρμακευτική Εταιρεία ΒΙΑΝ Α.Ε., ως Product Specialist, στα προϊόντα της εταιρείας. Στο παρελθόν, συνεργάστηκα με κέντρα φυσικής αγωγής και διαχείρισης βάρους και συμμετείχα σε εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών ως εκπρόσωπος του Τμήματος Γεωργικών Υποθέσεων της Πρεσβείας των Η.Π.Α. Απασχολήθηκα ως Κλινική Διαιτολόγος στο Νοσοκομείο Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμιγκ, και υπήρξα εξωτερική συνεργάτης στο Τμήμα Διατροφής-Διαιτολογίας ιδιωτικού εκπαιδευτικού ιδρύματος. Εκπαιδεύτηκα στο Νοσοκομείο Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ. καθώς και στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο-Μαιευτήριο  Έλενα Βενιζέλου και πρόσφερα εθελοντικά τις υπηρεσίες μου στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.)

Κατάρτιση

Ενημερώνομαι διαρκώς για τις επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της Διατροφής μέσω συνεδρίων Διατροφής – Διαιτολογίας. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την Παχυσαρκία, τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα,τη Βρεφική και την Αθλητική Διατροφή.

Ενδιαφέροντα

Εκτός από την επίδραση της διατροφής στην προαγωγή της υγείας και την πρόληψη της ασθένειας, το ενδιαφέρον μου εστιάζεται και στον τομέα των συμπληρωμάτων διατροφής και τις πιθανές ευεργετικές δράσεις ποικίλων συστατικών. Στον ελεύθερο χρόνο μου δεν λέω ποτέ όχι σε έναν περίπατο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ή το Μοναστηράκι, πλέκω, διαβάζω και φυσικά, αναζητώ πάντα τη θάλασσα.

Στοιχεία Επικοινωνίας

6970526006