ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
evagelia malakou diaitologos

Ευαγγελία Μαλακού

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
241182 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Ευαγγελία Μαλακού
Καλογρέζας 3, Χαλάνδρι 15232

Σπουδές

Πραγματοποίησα τις βασικές μου σπουδές στο τμήμα Επιστημής Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Στην συνέχεια το ενδιαφέρον μου για την μελέτη του ρόλου της διατροφής στη δημόσια υγεία με ώθησε να προχωρήσω σε μεταπτυχιακές σπουδές με τίτλο “Nutrition, Physical Activity and Public Health” στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ όπου και τις ολοκλήρωσα με άριστα τον Οκτώμβρη του 2017. Στην πτυχιακή εργασία μου εξέτασα τον ρόλο της επίδρασης του φύλου στη μακροχρόνια διατήρηση της απώλειας βάρους (Μελέτη Medweight) ενώ στη διπλωματική μου μελέτησα συστηματικά το συνεργιστικό ρόλο της Μεσογειακής διατροφής και της τακτικής σωματικής δραστηριότητας σε μεταβολικούς παραγόντες κινδύνου σε ενήλικο πληθυσμό.

Απασχόληση

Η επαγγελματική μου εμπειρία ξεκίνησε μέσω της πρακτικής μου άσκησης στα πλαίσια του προπτυχιακού προγράμματος, όπου εργάστηκα στα νοσοκομεία “Παίδων Πεντέλης” και “Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ”, στην βιομηχανία τροφίμων “Mύλοι Κρήτης” και στον 3ο παιδικό σταθμό του δήμου Βριλλησίων. Με τον τρόπο αυτό απέκτησα εμπειρία στην διαχείρηση κλινικών περιστατικών τόσο σε ενήλικο πληθυσμό όσο και σε παιδιά και εφήβους, γνώρισα τον ρόλο του διαιτολόγου στη βιομηχανία τροφίμων ενώ ανέπτυξα την δημιουργικότητά μου σχεδίαζοντας δραστηριότητες/παιχνίδια  με στόχο την προώθηση της ισορροπημένης διατροφής σε νήπια. 

malakou grafeio

 

Έχω συνεργαστεί με την εταιρεία Hr.Psychology για την διεκπεραίωση σεμιναριών και προγραμμάτων υποστήριξης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού με βάση την αλληλένδετη σχέση Διατροφής και Ψυχικής Υγείας. Από το 2019 έως το 2020 ήμουν υπεύθυνη διαιτολόγος στην διεύθυνση αθλητισμού του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη. Παράλληληλα συμμετείχα σε προγράμματα προώθησης υγιεινής διατροφής & σωματικής δραστηριότητας σε δημοτικά σχολεία ενώ έχω πραγματοποιήσει διάφορες ομιλίες με θέμα την ισορροπημένη διατροφή.

Διατηρώ αυτόνομο Διαιτολογικό Γραφείο στο Χαλάνδρι από το 2019 όπου παρέχω διαιτολογικές υπηρεσίες, ερχομένη σε επικοινωνία με τον κόσμο και στοχεύοντας στην τροποποίηση συμπεριφόρας του σχετικά με το φαγητό.

Κατάρτιση - Αρθρογράφηση

Λόγω της συνεχούς εξέλιξης της επιστήμης της Διατολογίας, κρίνεται απαραίτητη η ενημέρωση του διαιτολόγου για νέα δεδομένα που προκύτπτουν και αντίστοιχες συστάσεις. Για αυτό τον λόγο, παρακολουθώ συνεχώς σεμινάρια και συνέδρια τόσο στην χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Επίσης, μπορείτε να δείτε ένα μέρος της αρθρογράφησής μου εδώ:

Ενδιαφέροντα

Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια και ιδιαίτερα αυτά που δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσω νέους πολιτισμούς και να δοκιμάσω καινούργιες γεύσεις. Η αγάπη μου για τον χορό και την γυμναστική με έχει οδηγήσει να ασχολούμαι σοβαρά με το μπαλέτο και τον σύγχρονο χόρο ένω παράλληλα έχω εκπαιδευτεί ως Pilates instructor. Επίσης απολαμβάνω το θέατρο, το διάβασμα, την μαγειρική και τις βόλτες με φίλους.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διαιτολογικό Γραφείο
Ευαγγελία Μαλακού
Καλογρέζας 3, Χαλάνδρι 15232
2106838866
Λίγα λόγια για το γραφείο

Η Ευαγγελία Μαλακού είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με μεταπτυχιακή εκπαίδευση (MSc) στην σχέση διατροφής, άσκησης και δημόσιας υγείας. Στόχος των συνεδριών είναι η επιστημονική εκπαίδευση σε θέματα διατροφής, είτε σε μεμονωμένα άτομα είτε σε ευρύτερες κοινωνικές ομάδες, η ουσιαστική επικοινωνία και ενεργοποίηση του κάθε ατόμου και η παροχή κατάλληλης συμβουλευτικής με σκοπό η διατροφή να προάγει την υγεία και την ευεξία. Διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στο Χαλάνδρι.