ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
evagelia malakou diaitologos

Ευαγγελία Μαλακού

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Σπουδές

Πραγματοποίησα τις βασικές μου σπουδές στο τμήμα Επιστημής Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Στην συνέχεια το ενδιαφέρον μου για την μελέτη του ρόλου της διατροφής στην δημόσια υγεία με ώθησε να προχωρήσω σε μεταπτυχιακές σπουδές με τίτλο “Nutrition, Physical Activity and Public Health” στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ όπου και τις ολοκλήρωσα με άριστα τον Οκτώμβρη του 2017. Στην πτυχιακή εργασία μου εξέτασα τον ρόλο της επίδρασης του φύλου στη μακροχρόνια διατήρηση της απώλειας βάρους (Μελέτη Medweight) ενώ στη διπλωματική μου μελέτησα συστηματικά το συνεργιστικό ρόλο της Μεσογειακής διατροφής και της τακτικής σωματικής δραστηριότητας σε μεταβολικούς παραγόντες κινδύνου σε ενήλικο πληθυσμό.

Απασχόληση

Σήμερα παρέχω διαιτολογικές υπηρεσίες, ερχομένη σε επικοινωνία με τον κόσμο και στοχεύοντας στην τροποποίηση συμπεριφόρας του σχετικά με το φαγητό. Παράλληλα έχω πραγματοποιήσει παρουσιάσεις με θέμα την Ισορροπημένη Διατροφή σε σχολές μπαλέτου. Επίσης, είχα εργαστεί εθελοντικά στο πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΉ του Ινστιτούτου Prolepsis, βοηθώντας κυρίως στην προετοιμάσια ενημερωτικού-εκπαιδευτικού υλικού για τους γονείς και τα παιδιά.

Η επαγγελματική μου εμπειρία ξεκίνησε μέσω της πρακτικής μου άσκησης στα πλαίσια του προπτυχιακού προγράμματος, όπου εργάστηκα στα νοσοκομεία “Παίδων Πεντέλης” και “Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ”, στην βιομηχανία τροφίμων “Mύλοι Κρήτης” και στον 3ο παιδικό σταθμό του δήμου Βριλλησίων. Με τον τρόπο αυτό απέκτησα εμπειρία στην διαχείρηση κλινικών περιστατικών τόσο σε ενήλικο πληθυσμό όσο και σε παιδιά και εφήβους, γνώρισα τον ρόλο του διαιτολόγου στη βιομηχανία τροφίμων ενώ ανέπτυξα την δημιουργικότητά μου σχεδίαζοντας δραστηριότητες/παιχνίδια  με στόχο την προώθηση της ισορροπημένης διατροφής σε νήπια. 

Διατηρώ αυτόνομο Διαιτολογικό Γραφείο στο Χαλάνδρι.

Κατάρτιση

Λόγω της συνεχής εξέλιξης της επιστήμης της Διατολογίας, κρίνεται απαραίτητη η ενημέρωση του διαιτολόγου για νέα δεδομένα που προκύτπτουν και αντίστοιχες συστάσεις. Για αυτό τον λόγο, παρακολουθώ πληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων τόσο στην χώρα μας όσο και στην Μεγάλη Βρετανία κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών μου σπουδών.

Ενδιαφέροντα

Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια και ιδιαίτερα αυτά που δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσω νέους πολιτισμούς και να δοκιμάσω καινούργιες γεύσεις. Η αγάπη μου για τον χορό και την γυμναστική με έχει οδηγήσει να ασχολούμαι σοβαρά με το μπαλέτο και τον σύγχρονο χόρο ένω παράλληλα έχω εκπαιδευτεί ως Pilates instructor. Επίσης απολαμβάνω το θέατρο, το διάβασμα και τις βόλτες με φίλους.

Στοιχεία Επικοινωνίας

+30 693 278 6034