ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
evaggelia avgeraki diaitologos

Ευαγγελία Αυγεράκη

Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, M.Sc.
9828 Προβολές

Σπουδές

Πραγματοποίησα τις σπουδές μου στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου. Ολοκληρώνοντας το βασικό κύκλο σπουδών, αποφάσισα να συνεχίσω την εκπαίδευση μου στον τομέα της Κλινικής Διατροφής μέσα από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου συμμετείχα στη μελέτη MedWeight, διερευνώντας την σχέση της κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων με τη διατήρηση της απώλειας του σωματικού βάρους ενώ στα πλαίσια της διπλωματικής μου διατριβής ασχολήθηκα με τις διατροφικές συνήθειες γυναικών σε εμμηνόπαυση και τη σχέση τους με το σωματικό βάρος.

Απασχόληση

Σήμερα εργάζομαι στον τομέα των συμπληρωμάτων διατροφής με σκοπό την ενημέρωση επιστημόνων υγείας. Παράλληλα, παρέχω διαιτολογικές υπηρεσίες, γεγονός που με κρατά σε επαφή με κόσμο, τον οποίο χαίρομαι να βοηθώ, αξιοποιώντας όλες τις γνώσεις και την εμπειρία που έχω αποκομίσει από τόσο από τις σπουδές μου όσο και από την μέχρι τώρα επαγγελματική μου εμπειρία.

Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης, απασχολήθηκα στο Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», όπου ήρθα σε επαφή με μια ομάδα ασθενών, τους καρκινοπαθείς, που χρήζουν αυξημένης διαιτολογικής φροντίδας αλλά και στο Γενικό Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», όπου παρείχα καθοδήγηση σε ενήλικες με αυξημένο σωματικό βάρος, σακχαρώδη διαβήτη αλλά και σε γυναίκες κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Κατάρτιση

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, προσπαθώ να παρακολουθώ την εξέλιξη της επιστήμης μέσα από τη βιβλιογραφία αλλά τη συμμετοχή σε συνέδρια και ημερίδες που διοργανώνουν ελληνικοί και ευρωπαϊκοί φορείς. Μάλιστα, είχα την ευκαιρία να συμμετέχω ενεργά σε κάποια από αυτά με προφορικές ή αναρτημένες ανακοινώσεις αλλά και στη συγγραφή άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά.

Ενδιαφέροντα

Από μικρή ασχολούμαι με το χορό, παρακολουθώντας μαθήματα κλασικού μπαλέτου και σύγχρονου χορού, γεγονός που με βοηθά να διατηρώ το επίπεδο σωματικής δραστηριότητας υψηλό. Επίσης, μου αρέσει πολύ το θέατρο για αυτό και προσπαθώ να βλέπω αρκετές ενδιαφέρουσες παραστάσεις κάθε χρόνο. Παράλληλα, αγαπώ πολύ τη μαγειρική και απολαμβάνω να καλώ φίλους στο σπίτι μου και να γεύονται τα πιάτα μου μαζί με ένα ποτήρι κρασί.