ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
xaris kyriakou diaitologos

Χάρις Κυριάκου

Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος M.Sc.
44754 Προβολές

Σπουδές

Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές το 2016 στα τέσσερα χρόνια, στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας. Η πτυχιακή μου εργασία αφορούσε τα συμπληρώματα διατροφής και συγκεκριμένα με τίτλο «Η χρήση των συμπληρωμάτων διατροφής σε οκτώ νομούς της Ελλάδας». Ένα αρκετά ενδιαφέρον θέμα, που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ραγδαία εξέλιξη. Τον Σεπτέμβριο του 2016, ξεκίνησα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο τμήμα Εφαρμοσμένης Διατροφής και Διαιτολογίας, με κατεύθυνση την Κλινική Διαιτολογία.

Απασχόληση

Παρέχω διαιτολογικές υπηρεσίες στη Λεμεσό-Κύπρο με πρωταρχικό στόχο την προαγωγή της καλής υγείας και ευεξίας, σύμφωνα πάντα με τον τρόπο ζωής και τις διατροφικές προτιμήσεις των ατόμων. Αρθρογραφώ στη τοπική εφημερίδα της πόλης μου «Λεμεσός» και είμαι συνεργάτης στη συντακτική ομάδα του medNutrition. Συμμετείχα σε συνέδριο των αισθητικών της Κύπρου ως ομιλήτρια με θέμα «Διατροφικές προτάσεις για υγιή επιδερμίδα». Επίσης, έχω παραδώσει διάλεξη σε δημοτικό σχολείο, αφού πιστεύω ότι τα παιδία είναι η πρώτη ηλικιακή ομάδα που πρέπει να ενημερώνετε για την υγιεινή διατροφή καθότι αποτελούν το μέλλον της κοινωνίας.

Στα πλαίσια του προπτυχιακού προγράμματος πραγματοποίησα πρακτική άσκηση διάρκειας έξι μηνών σε ιδιωτικό Διαιτολογικό γραφείο στη Λεμεσό-Κύπρο. Επίσης, για τις ανάγκες της Κλινικής Κατεύθυνσης του μεταπτυχιακού προγράμματος η πρακτική άσκηση 1000 ωρών πραγματοποιήθηκε στην Πολυκλινική «Υγεία» στη Λεμεσό-Κύπρο, με ανακλήσεις τόσο ιατρικού όσο και διαιτολογικού ιστορικού των ασθενών και χορήγηση διατροφικών συστάσεων και εξατομικευμένων διατροφικών πλάνων.

Κατάρτιση

Ο χώρος της υγείας, χρήζει συνεχής εκπαίδευσης για αυτό παρακολουθώντας τακτικά ημερίδες, συνέδρια και σεμινάρια φροντίζω να ενημερώνομαι για τις νέες εξελίξεις στη Διατροφή και Κλινική Διαιτολογία, Αθλητισμό και Ιατρική τόσο στη Κύπρο όσο και στη Ελλάδα.

Ενδιαφέροντα

Η αγάπη μου για τον αθλητισμό με ωθεί να βρίσκω πάντα χρόνο για να γυμνάζομαι, αλλά και για να παρακολουθώ διάφορα αθλητικά γεγονότα. Επίσης, μου αρέσει να δοκιμάζομαι στην μαγειρική και συγκεκριμένα σε υγιεινές αλλά νόστιμες συνταγές. Τον ελεύθερο μου χρόνο τον αφιερώνω στα αγαπημένα μου πρόσωπα γιατί η ζωή είναι μικρές στιγμές!

Στοιχεία Επικοινωνίας

(00357) 99165025
Διαιτολογικό Γραφείο
Χάρις Κυριάκου
Αρχιεπισκόπου Λεοντίου Α’181, 3ος όροφος Γραφείο 301, 3020, Λεμεσός, Κύπρος
(00357) 99165025
(00357) 25103682
Λίγα λόγια για το γραφείο

Το διαιτολογικό γραφείο στεγάζεται στην οδό Αρχιεπισκόπου Λεοντίου Α’181, στην καρδιά της Λεμεσού.

Ξεκινώντας την συνεργασία με την διαιτολόγο έχετε να κερδίσετε πολλά, μεταξύ αυτών και έναν επιπλέον σύμμαχο στη πορεία για την επίτευξη του στόχου σας! Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας, η διαιτολόγος βρίσκεται δίπλα σας, προσπαθώντας πάντα να δίνει την καλύτερη λύση!

Όλα τα προγράμματα διατροφής και οι κατευθυντήριες οδηγίες είναι εξατομικευμένες, λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο ζωής αλλά και τις διατροφικές προτιμήσεις του ατόμου! Στόχος μας είναι, εκτός από την αλλαγή του σωματικού βάρους, και η τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς μέσω της εκπαίδευσης, αλλά και η προαγωγή καλύτερης υγείας.