ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
marina plyta diaitologos

Μαρίνα Πλυτά

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Σπουδές 

Από το 2012 και για 4 έτη, εντρύφησα στο μαγευτικό κόσμο της διατροφής, φοιτώντας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Το Τμήμα Διαιτολογίας-Διατροφολογίας σήμανε για μένα την έναρξη του ταξιδιού στην επιστήμη αυτή. Τον Ιούλιο του 2016 αποφοίτησα με ‘’Άριστα’’ και βραβεύτηκα για τις επιδόσεις μου. Κατά το τελευταίο ακαδημαϊκό έτος εκπόνησα την πτυχιακή μου εργασία, μια κλινική μελέτη με τίτλο ‘’Μελέτη επίδρασης κατανάλωσης μανιταριών εμπλουτισμένα με βιταμίνη D₂ από υγιείς γυναίκες με ανεπάρκεια βιταμίνης D; διπλά τυφλή, τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή’’ που αποτέλεσε εξαιρετική εμπειρία για την ακαδημαϊκή μου πορεία.

Απασχόληση

Με το πέρας των σπουδών μου εργάσθηκα στο Queen Mary University of London, ως βοηθητικό ερευνητικό προσωπικό και υπότροφος του ΙΚΥ. Επιστρέφοντας, ξεκίνησε η συνεργασία μου με το medNutrition, πραγματοποιώντας έναν από τους επαγγελματικούς στόχους μου, την ενημέρωση του κοινού για θέματα διατροφής από επιστήμονες υγείας και έγκριτους ιστοτόπους, ενώ παράλληλα εργάζομαι στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο ως εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης. Η πρώτη μου, όμως, επαγγελματική εμπειρία και επαφή με περιστατικά ως διαιτολόγος ήταν κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου άσκησης. Το Γενικό Νοσοκομείο Λαϊκό, το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων ‘’Η Αγία Σοφία’’ και το Κέντρο Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής δήμου Βύρωνα-Καισαριανής, καθώς και οι εξαίρετοι επιβλέποντές μου διαμόρφωσαν το χαρακτήρα μου ως επαγγελματία και αποτέλεσαν έμπνευση για τα όνειρά μου.

Κατάρτιση

Ως επιστήμονας υγείας πρεσβεύω τη σημασία της δια βίου εκπαίδευσης και συνεχούς επικαιροποίησης των γνώσεων. Στα πλαίσια αυτά, διατηρώ επαφή με την πιο πρόσφατη βιβλιογραφία και παρακολουθώ πληθώρα συνεδρίων και επιστημονικών ημερίδων. Στο εγγύς μέλλον, επόμενος στόχος μου είναι η απόκτηση μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών.

Ενδιαφέροντα

Ο ελεύθερός μου χρόνος μοιράζεται μεταξύ της οικογένειας και των φίλων μου. Αγαπώ να μαγειρεύω για εκείνους και να μαζευόμαστε όλοι μαζί με την κάθε ευκαιρία. Ακόμη, προσπαθώ να ταξιδεύω όσο πιο συχνά μπορώ και να γνωρίζω διαφορετικά μέρη και ανθρώπους, στοχεύοντας κάθε φορά και σε έναν νέο προορισμό.