ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
talia evaggelou

Τάλια Ευαγγέλου

Κλινική Διαιτολόγος, Αθλητική Διατροφολόγος (MSc)

Σπουδές

Πρόσφατα, ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Leeds Beckett University του Ηνωμένου Βασιλείου (UK) στον τομέα της Αθλητικής Διατροφής. Στην μεταπτυχιακή μου διατριβή ασχολήθηκα με την πρόληψη και αντιμετώπιση των τραυματισμών στο ποδόσφαιρο. Τα προηγούμενα δύο χρόνια (2014-2016) φοίτησα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας όπου ολοκλήρωσα επίσης με επιτυχία τον μεταπτυχιακό τίτλο του Κλινικού Διαιτολόγου. Στην μεταπτυχιακή μου διατριβή ασχολήθηκα με τις διατροφικές συνήθειες των ποδοσφαιριστών στην Κύπρο. Όσο αφορά τις προπτυχιακές μου σπουδές φοίτησα στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης όπου και αποφοίτησα το 2014.

Απασχόληση

Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης είχα την ευκαιρία να εργαστώ σε ιδιωτικά και δημόσια Νοσοκομεία της Κύπρου, σε ιδιώτες Κλινικούς Διαιτολόγους, σε Γηροκομεία, στις Υγειονομικές υπηρεσίες Κύπρου, στις Επισιτιστικές μονάδες τροφοδότησης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας της Κύπρου και στο Κέντρο Αθλητικών Ερευνών Κύπρου (Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού). Επίσης, έλαβα μέρος σε διάφορες παρουσιάσεις σε δημόσια δημοτικά σχολεία καθώς και νηπιαγωγεία που σκοπό είχαν την προώθηση της υγιεινής διατροφής και του προγεύματος στα παιδιά. Σήμερα, εργάζομαι ως Κλινική και Αθλητική Διαιτολόγος στο Αndreas Ζachariou holistic sport clinic, στην Λάρνακα, Κύπρος. 

Κατάρτιση

Καθώς η επιστήμη της διατροφής αποτελεί έναν εξελισσόμενο τομέα τα τελευταία χρόνια, κύριο μέλημα μου είναι η συνεχής ενημέρωση μου. Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευση έχω παρακολουθήσει διάφορα σχετικά σεμινάρια και ημερίδες όπως «Obesity and its multidisciplinary treatment», «Advanced Carbohydrate Counting for Optimal Insulin Pump Therapy», «Enteral Feeding with Nutricia Supplements and Demonstration», «Dietary management of food allergy», «LLL Parenteral» και 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο του Συνδέσμου Διαιτολόγων Κύπρου με θέμα «Nutrition Findings from Around the Globe» (2014). Επίσης, προσπαθώ να παραμένω ενημερωμένη στον τομέα της Κλινικής Διατροφής μέσω των διαφόρων LLL σεμιναρίων του Ευρωπαϊκού Φορέα Εντερικής και Παρεντερικής Διατροφής (ESPEN) . Τέλος, όσο αφορά τις τρέχουσες εξελίξεις στο τομέα της Αθλητικής Διατροφής ενημερώνομαι μέσω των αναγνωρισμένων οργανισμών SENr (Sport and Exercise Nutrition Register) και BASES (The British Association of Sport and Exercise Sciences).

Ενδιαφέροντα

Είμαι λάτρης των ταξιδιών καθώς θεωρώ πως το να γνωρίζεις νέους πολιτισμούς και διαφορετικές κουλτούρες κερδίζεις εμπειρίες οι οποίες διευρύνουν τους ορίζοντες σου. Επίσης, ιδιαίτερη αγάπη έχω στην μουσική αφού κατέχω πτυχίο αρμονίας και μορφολογίας της μουσικής. Παράλληλα, ασχολούμαι με τον αθλητισμό όπου και προσπαθώ διαρκώς να τον εντάσσω στην καθημερινότητα μου. Τέλος, δεν θα μπορούσα να παραλείψω το ενδιαφέρον μου για το άθλημα του ποδοσφαίρου έχοντας ασχοληθεί και στις δύο μου μεταπτυχιακές διατριβές με το άθλημα αυτό.

Στοιχεία Επικοινωνίας

+357 99930705