ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Lida Palaka psyhologos

Λήδα Παλάκα

Ψυχολόγος - Κλινική Ψυχολογία, M.Sc.

Σπουδές

Ολοκλήρωσα τις βασικές μου σπουδές στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο τριετές πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με ειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία. Επίσης, έχω εξειδικευτεί στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία, στο τετραετές πρόγραμμα του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς αναγνωρισμένο από την Ελληνική Εταιρία Έρευνας της Συμπεριφοράς και πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Ψυχοθεραπειών - European Association for Behavioural and Cognitive Therapies και είμαι πιστοποιημένη Ψυχοθεραπεύτρια.

Απασχόληση

Από το 2014 εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό μου Ψυχολογικό γραφείο στο Παγκράτι, όπου παρέχω ατομική ψυχοθεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη σε ενήλικες με συναισθηματικές διαταραχές, άγχος, κρίσεις πανικού, διαταραχές πρόσληψης τροφής, παχυσαρκία, προβλήματα σχέσεων, χαμηλή αυτοεκτίμηση κ.α.

Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών μου σπουδών πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση ως κλινικός ψυχολόγος στο Ψυχιατρικό Τμήμα Ενηλίκων του ΓΝΑ «Γ.Γεννηματάς» και στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Περιστερίου στο Τμήμα παιδιών και εφήβων όπου απέκτησα εμπειρία σε ένα εύρος ψυχολογικών προβλημάτων και δυσκολιών. Έχω συνεργαστεί με το Κέντρο Ημέρας «Ανάσα» για άτομα με διαταραχές πρόσληψης τροφής, όπου απέκτησα κλινική εμπειρία δουλεύοντας με περιπτώσεις ανορεξίας, βουλιμίας και διαταραχή υπερφαγίας. Κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσής μου στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία πραγματοποίησα ατομική ψυχοθεραπεία υπό εποπτεία στο Τμήμα Θεραπείας Ενηλίκων καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος της ψυχοπαθολογίας των ενηλίκων. Επίσης, έχω εργαστεί σε ιδιωτική ψυχιατρική κλινική και στη θεραπευτική μονάδα απεξάρτησης «Αθηνά» του Αιγινητείου νοσοκομείου και του ΟΚΑΝΑ.

Κατάρτιση

Έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια με στόχο την επιπλέον επιμόρφωση, όπως το ετήσιο σεμινάριο στην Κλινική Ψυχοπαθολογία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, το ετήσιο σεμινάριο στις Δεξιότητες Συμβουλευτικής από το Edexcel, UK και το ετήσιο σεμινάριο «Συνοσυρρότητα στην Ουσιοεξάρτηση» από το ITACA σε συνεργασία με την ‘Α Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Λόγω του ενδιαφέροντός μου στις διαταραχές πρόσληψης τροφής έχω παρακολουθήσει το σεμινάριο «Εnhanced CBT (CBT-E) for Eating Disorders» από την Zafra Cooper (Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς) και το σεμινάριο «Θεραπεία Σχημάτων και Διατροφικές Διαταραχές» (Ελληνική Εταιρεία Θεραπείας Σχημάτων).

Έχω παρακολουθήσει συνέδρια Ψυχολογίας και έχω συμμετάσχει ως ομιλήτρια στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Κλάδου Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας της Υγείας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ), με θέμα προφορικής παρουσίασης: «Η Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία στην υπογονιμότητα-Ανασκόπηση ερευνών αποτελεσματικότητας» και στο 4ο Συνέδριο «Κοινοτική Κλινική Ψυχολογία, Ψυχολογία της Υγείας και Δημόσια Υγείας» με θέμα προφορικής παρουσίασης «Η αποτελεσματικότητα της Γνωσιακής-Συμπεριφοριστικής Θεραπείας, της Διαλεκτικής-Συμπεριφοριστικής Θεραπείας και της Θεραπείας Σχημάτων στην Οριακή Διαταραχή Προσωπικότητα: Συστηματική ανασκόπηση».

Συντονίζω σεμινάρια με θέμα τις αγχώδεις διαταραχές και τα ψυχοσωματικά συμπτώματα και αρθρογραφώ σε portal ψυχολογίας.

Ενδιαφέροντα

Τα κλινικά μου ενδιαφέροντα άπτονται της ψυχοπαθολογίας των ενηλίκων. Ιδιαίτερα με ενδιαφέρουν οι διαταραχές πρόσληψης τροφής και η έννοια της εικόνας σώματος, η κατάθλιψη στις γυναίκες, οι διαπροσωπικές δυσκολίες, η διαταραχή πανικού, το άγχος υγείας και η σωματοποίηση.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιοφώντος 14, Παγκράτι
6973304163