ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
mersy koyskou diaitologos diatrofologos

Μέρσυ Κούσκου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.
19239 Προβολές

Σπουδές

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, το 2016. Το θέμα της πτυχιακής μου εργασίας ήταν τα «Συμπληρώματα Διατροφής» και αφορούσε τη χρήση τους από τους κατοίκους της Μυτιλήνης, απ’ όπου κατάγομαι. Το 2019 ξεκίνησα να φοιτώ στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Εφαρμοσμένη Διατροφή και Διαιτολογία» στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με κατεύθυνση «Κλινική Διατροφή».

Απασχόληση

Εργάζομαι ως διαιτολόγος σε εταιρία συμπληρωμάτων διατροφής, από το 2018. Επίσης, πραγματοποιώ κατ’ οίκον επισκέψεις και διαδικτυακές διαιτολογικές συνεδρίες, από το 2016. Στο παρελθόν έχω εργαστεί για 1 έτος ως επιστημονική υπεύθυνη στο κέντρο διατροφικής υποστήριξης Nutrition Support στη Γλυφάδα, όπου είχα αναλάβει κυρίως το παιδιατρικό πελατολόγιο. Από το 2016 αρθρογραφώ στο portal διατροφής medNutrition, σε συνέχεια της συνεργασίας μας μετά την πρακτική μου στο διαιτολογικό γραφείο του medNutrition, διάρκειας 5 μηνών. Στο παρελθόν, εργάστηκα εθελοντικά για 4 μήνες στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», όπου παρακολούθησα κυρίως περιστατικά διαβήτη, κυστικής ίνωσης, μεταβολικών διαταραχών αλλά και παχυσαρκίας, εμπλουτίζοντας έτσι τη νοσοκομειακή μου εμπειρία. Τη βασική πρακτική μου άσκηση πραγματοποίησα στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου γνώρισα ένα πιο ευρύ φάσμα κλινικών περιστατικών όπως νεφροπάθειες, χολοκυστοπάθειες νοσήματα του πεπτικού συστήματος κ.ά. Παράλληλα με τις σπουδές μου, έχω εργαστεί στον τομέα των δημοσίων σχέσεων και έχω προσφέρει γραμματειακή υποστήριξη στο ιατρείο του πατέρα μου.

Κατάρτιση

Έχω παρακολουθήσει το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ’ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του ΕΚΠΑ με τίτλο «Κλινική Διατροφή» διάρκειας 5 μηνών. Επιπλέον, από την έναρξη των σπουδών μου μέχρι και σήμερα προσπαθώ να συμμετέχω σε όσα περισσότερα συνέδρια και ημερίδες μπορώ, με σκοπό να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου και να ενημερώνομαι για θέματα υγείας και διατροφής.

Ενδιαφέροντα

Στηρίζω εθελοντικά το πρόγραμμα «Δια-τροφή» του ινστιτούτου Prolepsis και την Τράπεζα Τροφίμων, ως μεταφράστρια. Στον ελεύθερο χρόνο μου πηγαίνω στο γυμναστήριο ή για τρέξιμο, όταν ο καιρός το επιτρέπει. Αγαπώ την «υγιεινή μαγειρική» και μου αρέσει να ανεβάζω φωτογραφίες, συνταγές και συμβουλές στη σελίδα μου @nutritionholic στο instagram. Η αδυναμία μου είναι το σινεμά (και ιδιαίτερα τα ποπ-κορν!) και είμαι επίσης λάτρης των σειρών.

Στοιχεία Επικοινωνίας