ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
mersy koyskou diaitologos diatrofologos

Μέρσυ Κούσκου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, B.Sc.

Σπουδές

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, τον Ιούνιο του 2016. Το θέμα της πτυχιακής μου εργασίας ήταν τα «Συμπληρώματα Διατροφής» και αφορούσε τη χρήση τους από τους κατοίκους της Μυτιλήνης, απ’ όπου κατάγομαι.

Απασχόληση

Εργάζομαι ως επιστημονική υπεύθυνη στο κέντρο διατροφικής υποστήριξης Nutrition Support στη Γλυφάδα, όπου αναλαμβάνω πλήρως τον σχεδιασμό διαιτολογίων και πραγματοποιώ συνεδρίες κυρίως με παιδιατρικούς ασθενείς. Επίσης, αρθρογραφώ στο portal διατροφής medNutrition, σε συνέχεια της συνεργασίας μας μετά την πρακτική μου στο διαιτολογικό γραφείο του medNutrition, διάρκειας 5 μηνών. Στο παρελθόν, εργάστηκα εθελοντικά για 4 μήνες στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», όπου παρακολούθησα κυρίως περιστατικά διαβήτη, κυστικής ίνωσης, μεταβολικών διαταραχών αλλά και παχυσαρκίας, εμπλουτίζοντας έτσι τη νοσοκομειακή μου εμπειρία. Τη βασική πρακτική μου άσκηση πραγματοποίησα στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου γνώρισα ένα πιο ευρύ φάσμα κλινικών περιστατικών όπως νεφροπάθειες, χολοκυστοπάθειες νοσήματα του πεπτικού συστήματος και άλλα. Επίσης, ασχολούμαι περιστασιακά με την προώθηση προϊόντων με σκοπό την αύξηση των πωλήσεων. Παράλληλα με τις σπουδές μου, έχω εργαστεί στον τομέα των δημοσίων σχέσεων και έχω προσφέρει γραμματειακή υποστήριξη στο ιατρείο του πατέρα μου.

Κατάρτιση

Έχω παρακολουθήσει το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ’ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του ΕΚΠΑ με τίτλο «Κλινική Διατροφή» διάρκειας 5 μηνών. Επιπλέον, από την έναρξη των σπουδών μου μέχρι και σήμερα προσπαθώ να συμμετέχω σε όσα περισσότερα συνέδρια και ημερίδες μπορώ, με σκοπό να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου και να ενημερώνομαι για θέματα υγείας και διατροφής.

Ενδιαφέροντα

Στηρίζω εθελοντικά το πρόγραμμα «Δια-τροφή» του ινστιτούτου Prolepsis και είμαι εθελόντρια μεταφράστρια της Τράπεζας Τροφίμων. Όταν έχω ελεύθερο χρόνο μου αρέσει να πηγαίνω στο γυμναστήριο ή για τρέξιμο, όταν ο καιρός το επιτρέπει. Η αδυναμία μου είναι το σινεμά (και ιδιαίτερα τα ποπ-κορν!) και είμαι επίσης λάτρης των σειρών.