ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
evita siatitsa diaitologos diatrofologos

Εβίτα Σιατίτσα

Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc.
158373 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Nutriζην
Λέοντος Σοφού 2, Θεσσαλονίκη, 5ος όροφος

Σπουδές

Το 2004 ξεκίνησα τις προπτυχιακές μου σπουδές στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής, από όπου και αποφοίτησα τον Ιούνιου του 2008 λαμβάνοντας την πρώτη θέση στη σειρά αποφοίτησης. Κατά το τέταρτο έτος των σπουδών μου συμμετείχα ενεργά στο ερευνητικό πρόγραμμα Healthy Growth Study (Assessment of clinical and behavioural health indices of primary schoolchildren for the development of appropriate health and nutrition education programs) στα πλαίσια του οποίου πραγματοποίησα και την προπτυχιακή μου διατριβή με θέμα την «Αλληλεπίδραση περιγεννητικών παραγόντων και παχυσαρκίας σε παιδία σχολικής ηλικίας». Το 2009 ξεκίνησα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές ως υπότροφος του ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών) στο πρόγραμμα «Εφαρμοσμένης Διαιτολογίας-Διατροφής» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση «Κλινική Διαιτολογία», τις οποίες και ολοκλήρωσα τον Ιούνιο του 2011.

Απασχόληση

Κατά το τελευταίο έτος των σπουδών μου ολοκλήρωσα την πρακτική μου άσκηση σε πέντε νοσοκομεία του Νομού Αττικής (Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά/ Διαβητολογική, Καρδιολογική Κλινική, Παίδων «Αγ. Σοφία»/ Παιδιατρική Κλινική, Γενικό Π.Ν.Α. Γ. Γεννηματάς/ Νεφρολογική, Γαστρεντερολογική Κλινική, Σωτηρία/ Πνευμονολογική, Παθολογική κλινική και ΚΑΤ Γ.Π.Ν.Α/ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας), κατά την οποία εκπαιδεύτηκα στην παρακολούθηση ασθενών σε κλινικό περιβάλλον, στη σύνταξη διαιτολογίων για κλινικά περιστατικά, καθώς και στα συστήματα παραλαβής και διανομής τροφίμων στα νοσοκομεία.

Από το 2008 έως και το 2016 εργάστηκα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών ως εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης συμμετέχοντας στην οργάνωση και υλοποίηση ευρωπαϊκών κυρίως ερευνητικών προγραμμάτων (Healthy Growth Study, Energy Project, ToyBox, Food4Me, Full4Health, BeatTheStreet). Στα πλαίσια συνεργασίας του Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου με ιδιωτική εταιρεία τροφοδοσίας συμμετείχα επίσης στην υλοποίηση του έργου με τίτλο «Μελέτη σχεδιασμού γευμάτων για διαβητικούς».

Το 2012 ξεκίνησα τη συνεργασία μου με τον Καλαθοσφαιρικό Αθλητικό Όμιλο Μελισσίων ως σύμβουλος διατροφής στις αγωνιστικές ομάδες των Γυναικείων Υποδομών του ομίλου, σε θέματα διατροφικής υποστήριξης των αθλητριών με στόχο την βελτίωση της φυσικής κατάστασης, της σύστασης σώματος, των διατροφικών συνηθειών, την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών σε όλα τα στάδια της προπονητικής διαδικασίας και των αγώνων, καθώς και την αποφυγή τραυματισμών.

Το 2016 εγκαινίασα τη λειτουργία του πρώτου προσωπικού διαιτολογικού μου γραφείου στο Αγρίνιο. Μετά από 3 χρόνια η ζωή με φέρνει στην όμορφη Θεσσαλονίκη και έτσι το Σεπτέμβριο του 2019 το Nutriζην ανοίγει τις πόρτες του στον ολοκαίνουριο χώρο του στο κέντρο της πόλης.

Κατάρτιση

Προσπαθώντας να ενημερώνομαι για τις εξελίξεις στον τομέα μου όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθώ συστηματικά συνέδρια και σεμινάρια που θα με βοηθήσουν να βελτιώσω/εξελίξω την πρακτική μου (Πανελλήνιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης, Πανελλήνιο Συνέδριο Διαιτολογίας-Διατροφής, Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας και Αθηροσκλήρωσης, Σεμινάρια της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού, ESPEN), ενώ από το 2015 είμαι μέλος της ΕΔΔΕ - Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Συγγραφική Δραστηριότητα

Καθ' όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μου με το Χαροκόπειο πανεπιστήμιο πολλά από τα αποτελέσματα των ερευνητικών προγραμμάτων για τα οποία εργάστηκα έχουν δημοσιευτεί σε εγκεκριμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως το Pediatric Diabetes, το Public Health Nutrition, το European Journal of Clinical Nutrition και το Early Human Development. Ανακοινώσεις εργασιών στις οποίες συμμετείχα έχουν επίσης παρουσιαστεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια ενώ η εργασία μου με τίτλο «Προδιαθεσικοί περιγεννητικοί παράγοντες για παχυσαρκία κατά την προεφηβική ηλικία» έλαβε το 1ο βραβείο στο 8o Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας.

Ενδιαφέροντα

Αν υπήρχε κάτι που θα μπορούσα να κάνω διαρκώς στον ελεύθερό μου χρόνο αυτό θα ήταν να ταξιδεύω. Ταξίδια στην Ελλάδα σε όμορφα καταπράσινα τοπία και αναμφίβολα ταξίδια στο εξωτερικό όπου σου δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσεις νέες κουλτούρες μέσα από εικόνες, γεύσεις και ακούσματα. Στην καθημερινότητά μου ηρεμώ με το να επεξεργάζομαι φωτογραφίες με τοπία και λουλούδια εμπλουτίζοντας την προσωπική μου συλλογή.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διαιτολογικό Γραφείο
Nutriζην
Λέοντος Σοφού 2, Θεσσαλονίκη, 5ος όροφος
2316016077
6981560024
Λίγα λόγια για το γραφείο

Το διαιτολογικό γραφείο της Σιατίτσα Εβίτας φιλοξενείται σε κεντρικό σημείο στην πόλη της Θεσσαλονίκης σε ένα μοντέρνο χώρο, εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα. Σκοπός του γραφείου είναι η παροχή υπηρεσιών διαιτολογικής παρακολούθησης τόσο σε υγιή πληθυσμό όσο και σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας που χρήζουν διατροφικής υποστήριξης.