ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ksenia maria papanastasiou diaitologos diatrofologos

Ξένια - Μαρία Παπαναστασίου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.
25566 Προβολές

Σπουδές

Γεννήθηκα στο Μαρούσι Αττικής στις 16 Απριλίου 1988. Σπούδασα στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της πτυχιακής μου μελέτης ασχολήθηκα με την διερεύνηση των διατροφικών συνηθειών σε εγκυμονούσες γυναίκες και εκτίμηση της θρεπτικής τους κατάστασης τόσο σε μακροθρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη) όσο και σε μικροθρεπτικά (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία) με την βοήθεια εργαστηριακών δεικτών. Για την διεκπεραίωση της πτυχιακής μου έρευνας συνεργάστηκα με τα εξωτερικά ιατρεία της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, θέλοντας να συνεχίσω την επιμόρφωσή μου πάνω στο θέμα της διατροφής σε σχέση με την ανθρώπινη υγεία μέσα από ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό σύστημα, ολοκλήρωσα το διετές μεταπτυχιακό μου πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο του Wageningen της Ολλανδίας με κατεύθυνση την Φυσιολογία της Διατροφής & Κατάσταση Υγείας. Στη μεταπτυχιακή μου διατριβή ασχολήθηκα με την επίδραση των ισοφλαβονών σε μεταβολικούς δείκτες (HDL, LDL, τριγλυκερίδια) στο πλάσμα του αίματος αλλά και στο μέγεθος των λιποκυττάρων σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

Απασχόληση

Η πρώτη μου επαφή με το επαγγελματικό κομμάτι της διαιτολογίας ήταν μέσα από την πρακτική μου άσκηση στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης, όπου είχα την αρμοδιότητα κατάρτισης διαιτολογίων για τους ασθενείς. Κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού μου προγράμματος στην Ολλανδία πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στην εταιρεία Mead Johnson Nutrition στο τμήμα Research & Development (R&D), όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να ερευνήσω την σχέση του φαιού λιπώδη ιστού με την παχυσαρκία και την δυνητική αντιμετώπισή της μέσω της ενεργοποίησης του συγκεκριμένου τύπου λιπώδους ιστού. Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία που συντέλεσε όχι μόνο στην διεύρυνση των επιστημονικών μου οριζόντων αλλά και στην ανάπτυξη της ικανότητας συνεργασίας καθώς είχα καθημερινή επαφή με πολλές και διαφορετικές ειδικότητες. Διατηρώ διαιτολογικό γραφείο στο κέντρο της Βέροιας, όπου ζω πλέον μόνιμα.

Κατάρτιση

Καθώς οι εξελίξεις στο χώρο του επαγγέλματος του διαιτολόγου-διατροφολόγου είναι συνεχείς, συμμετέχω σε συνέδρια και ημερίδες με θέμα την διατροφή σε σχέση με παθολογικές καταστάσεις αλλά και με τον αθλητισμό, το οποίο είναι ένα κομμάτι που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα.

Ενδιαφέροντα

Καθότι αρκετά κοινωνικό άτομο, μου αρέσει να μοιράζομαι τον ελεύθερο χρόνο μου και με άλλους ανθρώπους. Για αυτό το λόγο, αγαπώ τους περιπάτους στη φύση με φίλους αλλά και τα ταξίδια γιατί μου αρέσει να αντικρίζω καινούργια μέρη και να γνωρίζω άλλες κουλτούρες και συνήθειες.

Επίσης, λατρεύω το καλό και ποιοτικό φαγητό για αυτό και απολαμβάνω το μαγείρεμα ειδικά όταν είναι να περιποιηθώ τους φίλους μου και φυσικά δεν λέω ποτέ όχι σε νέες γεύσεις!

Επίσης, απολαμβάνω το διάβασμα ενός καλού βιβλίου ειδικά όταν συνοδεύεται από ένα ζεστό και μυρωδάτο τσάι.

Τέλος, συμμετέχω σχεδόν καθημερινά σε ομαδικά προγράμματα γυμναστικής, όπως pilates, yoga, TRX και zumba, καθώς μου αρέσει να βρίσκομαι σε καλή φυσική και ψυχική κατάσταση.

Στοιχεία Επικοινωνίας

6972131861
Διαιτολογικό Γραφείο
Ξένια - Μαρία Παπαναστασίου
Ελιάς 2, Βέροια
2331072773
6972131861
Λίγα λόγια για το γραφείο