ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
vasiliki goyrgouli diaitologos

Βασιλική Γούργουλη

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

 

Σπουδές – Αθλητική δραστηριότητα

Ασχολήθηκα με το αγωνιστικό τάε κβον ντο (WTF) κατακτώντας σημαντικές διακρίσεις σε  διεθνείς και ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μεταξύ των άλλων αναδείχθηκα Πρωταθλήτρια Ελλάδος σε 2 Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Επίσης έχω αγωνιστεί με την Εθνική Ομάδα σε Παγκόσμιο και Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όπου κατέκτησα το Χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα.

Μετά την  αγωνιστική μου δράση, φοίτησα στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπόνησα την πρακτική μου άσκηση αρχικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» με αρμοδιότητα την διατροφική υποστήριξη των ασθενών, που νοσηλεύονταν ή επισκέπτονταν τα τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία. Σε συνέχεια της πρακτικής μου άσκησης, εργάστηκα στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξάνδρα συνετέλεσα στην διαμόρφωση διατροφικών σχημάτων για τους ασθενείς του Νοσοκομείου με ελεύθερη και ειδική διαιτητική αγωγή καθώς και στην παρακολούθηση των ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία του ενδοκρινολογικού τμήματος. Στην πτυχιακή μου μελέτη, ανέλυσα τις γνωστικές διαφορές και τις αντιλήψεις ανδρών και γυναικών, όσον άφορά τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Απασχόληση

Τα τελευταία χρόνια παρέχω τις Διαιτολογικές μου υπηρεσίες ως ελεύθερη επαγγελματίας στην Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιώ κατ΄οίκον επισκέψεις και online συνεδρίες, παρακολουθώντας διάφορα κλινικά περιστατικά, περιστατικά παχυσαρκίας, εγκύους, θηλάζουσες, αθλητές και παιδιά.

Προσφάτως έχω επεκτείνει την επαγγελματική μου δραστηριότητα ως αναγνωρισμένη Διαιτολόγος – Διατροφολόγος στην Ελβετία.

Κατάρτιση

Στα πλαίσια της δια βίου μάθησης έχω ολοκληρώσει πρόσφατα δύο πιστοποιήσεις η μια σχετικά με την διατροφή και τον τρόπο ζωής κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης  του Πανεπιστημίου Ludwig Maximilian στο Μόναχο της Γερμανίας και η δεύτερη σχετικά με την παιδική διατροφή και το μαγείρεμα του Πανεπιστημίου Stanford στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Επιθυμώντας να ενισχύσω τις διοικητικές μου δεξιότητες πραγματοποίησα στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ένα πρόγραμμα κατάρτισης  στο Management.

Καθώς η επιστήμη της διατροφής εξελίσσεται συνεχώς, παρακολουθώ τακτικά ημερίδες και συνέδρια ενώ παράλληλα πραγματοποιώ τα Life Long Learning σεμινάρια της Eυρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού για την απόκτηση του διπλώματος της ESPEN στην Κλινική Διατροφή. Αποτελώ ενεργό μέλος του Πανελλήνιου συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, της Eυρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού και του Συλλόγου Διαιτολόγων Ελβετίας.

Ενδιαφέροντα

Μου αρέσει να μαγειρεύω και να δημιουργώ θρεπτικά και γευστικά πιάτα για μικρούς και μεγάλους. Τα ταξίδια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου, εξερευνώντας νέους τόπους, πολιτισμούς και φυσικά δοκιμάζοντας νέα «γευστικά μονοπάτια». Όταν χαμηλώνουν οι ρυθμοί της καθημερινότητάς μου δεν χάνω την ευκαιρία να εκφραστώ επάνω σε χαρτί ή σε καμβά αγιογραφώντας εικόνες από την Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση.

Ιστοσελίδα: www.gourgouli.com

Στοιχεία Επικοινωνίας

+30 6956391606